Морбили?!

• 363 381
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 305
  • град-държава
sweet_memory, +100
Трябва да си видят децата по този начин и не по 200, а ще бъдат готови и по 2000 да дават. Нямам какво да допълня, страници назад споделих същите неща включително от личен опит. Ние сме също толкова опасни, именно защото не сме ваксинирани и с 1/3 от това, с което за ваксинирани децата ни. Аз съм 85 набор морбили( преболедувано), БЦЖ, полио и тетанус последно ми е слагана като дете след сериозно нараняване. Толкова. Последната ваксина, която ми е слагана беше БЦЖ на 17год, след която се разболях на следващия ден. Направих астма и бях по болници в продължение на година - едва завърших 11клас.
_Ивет_, също не беше сигнализирано за постваксиналната реакция при дащеря ми слид Хексацима.

# 1 306
Ивет, точно, напълно съм съгласна! При нас ЛЛ не пожела да подаде сигнал и не смяташе че е от ваксина, тя дори лекуваше неадекватно детето ми, но след като сама аз реших, че това което се случва с детето не е нормално детски пулмолог- специалист ми потвърди опасенията ми, но вече беше минало време, нямаше как да се издаде епикриза за минало време. Човекът попита кога беше първият бронхо спазъм, аз отговорих, той каза вероятно се дължи на реакция към коклюшната компонента, издаде амбулаторен лист на който написа, че препоръчва да се направи ваксинация с ваксина без коклюшна компонента, да ама ЛЛ каза, че няма такава. Детето ми не бе пило нищо освен кърма и вода, никакви медикаменти освен ваксините и АБ мускулно след раждането заради високо ЦРП, ама не им пречеше високото ЦРП да му набухат ваксините докато още беше на АБ. След ваксината обаче опита и панадол и вентолин и нурофен и антибиотици и кортикостероиди и антихистамини и хексалгин. И аз познавам и други деца със странични реакции, едното със тежки алергии и АД дори направи анафилатичен шок. Единственото което направиха бе да изпишат антихистамин и да разредят ваксините,през по-голям интервал, защото АД се обостряше винаги след ваксина и за да се успокои бяха нужни седмици. В момента в компанията имаме 13 месечно с АД, който още пламти след ваксината на 12м, цялата е червена и изприщена на места до рани, е как да й сложат МПР? Кой е говорил за колективен имунитет срещу тетанус? Става въпрос за морбили, за тетанус май от доста години си се ваксинира и няма пропуски Тази пък ваксината изобщо няма смисъл, на мен лично са ми слагали два пъти за 1 година, първият по календар, вторият при инцидент и лекарите казаха, че поставената ваксина вече не пази?! Е защо я слагат като след 8 месеца вече не пази?

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 13:46 от sweet_memory

# 1 307
Не ми се е налагало, за щастие, но знам че можете сами да докладвате постваксинални реакции. Нямам идея какъв е реда, но винаги може да опитате.

# 1 308
Единствено не разбирам защо заболелите от морбили се хоспитализират, като така се подлагат на риск другите болни. Толкова ли не може ако няма усложнения да седят под карантина в домовете си, както е при варицела и скарлатина, а контактните - роднини и други деца, да бъдат имунизирани ако е нужно.
Може би не могат да се доверят на конкретната група заболели, че ще спазват карантината стриктно.

# 1 309
sweet_memory, разбирам те напълно и те подкрепям  Hug И аз имах подобна случка с големия ми син, макар и не толкова усложнена, за която писах в началото на темата, така че имам представа какво точно преживявате.
Жаве, ама така се излагат на риск сума ти болни хора, които са и без това най-уязвими. Виж Ън как не може да иде на лекар, мъжът ми е в същото положение като нея, само че поне не трябва да ходи на прегледи в инфекциозна.

# 1 310
  • София

sweet_точно твоето дете би следвало, според мен лично, да бъде освободено от следващи ваксини - а при толкова тежка семейна анамнеза вероятно и други деца, които би имала... или със сигурност да бъдат отложени.
И точно за да могат дечица, които имат истинска причина да не бъдат ваксинирани, да имат що-годе някакв сигурност, не би следвало капризите на антиваксинаторките да се вземат под внимание.
А що се отнася до бежанците, тях би трябвало да ги ваксинират за всичко още на границата - и да ги изследват за всичко, и да се построят лагери, вк оито да живеят временно , докато обстановката в собствените им държави позволи безопасното им връщане обратно. Изобщо да не се смесват с местното население.

MiRa_55, има и хора, при които имунната система не работи както трябва. По най-разнообразни причини. Има хора, при които е драстично супресирана - имплантирани, примерно, има  такива, при които е слабо - всички хора с автоимунни заболявания - и, представи си, те също имат наглостта да искат да живеят и да посещават обществените места. Вместо, примерно, обществените места да станат резервирани за инфекциозно болните...

Не съм хипохондрик, но СЪМ цивилизован човек. Израстнал в среда, държав и време, в което нарушаването на предписанието на ХЕИ за карантина водеше до СЕРИОЗНИ последици. И никой изобщо не си и помисляше да го нарушава.

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 13:53 от katiABV

# 1 311
  • град-държава
Няма как да знаеш към какво е предразположено детето ти и дали е удачно, или не да му бъде поставяна ваксина. На ваксина се води напълно здраво дете, а по презумция здравите са подходящи.  Crazy

# 1 312
Здравейте не искам да ядосвам никого но не мога и да си замълча аз съм от тези майки които са отказали ваксините и мисля,че имам основателна причина детето ми се роди в 28ма седмица 1220гр със Спастична Диплегия и по документи с Епилепсия заради фибрилни гърчове при ниска температура не мисля да рискувам с поставяне на ваксини които не съм сигурна дали той ще преживее или дали няма да се влоши Церебралната му парализа от както е удома не е спирал с рехабилитациите вече цели 3 години но могат да ме разберат единствено майки които са минали през това.Един професор се беше изказал ХУБАВО Е, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА МАЛКО ДЕЦА ПОСТРАДАЛИ ОТ ВАКСИНИТЕ ТОВА СА ДОПУСТИМИЯ БРОЙ ЖЕРТВИ В ПОЛЗА НА ОБЩОТО БЛАГО!
Аз не мисля да съм от майките на тези деца а и не познавам никоя майка която би жертвала детето си заради другите особено след всичко преживяно до този момент!!!

# 1 313
Няма как да знаеш към какво е предразположено детето ти и дали е удачно, или не да му бъде поставяна ваксина. На ваксина се води напълно здраво дете, а по презумция здравите са подходящи.  Crazy
Трябва да се взима под внимание и фамилните обременености. Всички момичета, които писахте в темата с деца дали реакция към ваксина, имате фамилна история.
На първата консултация, преди да постави ваксина на дребния, педиатърът ни попита за евентуална фамилна обремененост - алергии, заболявания, реакции към васкини и други медикаменти. Ясно е, че и при чиста фамилна история може детето да е първото алергично, но задължително трябва да се взима под внимание.
Затова винаги казвам - ако ви съмнява педиатъра, сменяйте го. Има съвестни и добри лекари и за сега мисля, че те са мнозинството.  Hug

# 1 314

А що се отнася до бежанците, тях би трябвало да ги ваксинират за всичко още на границата

Ами точно в подобни случаи целевите имунизации ще свършат повече работа от редовните по календар, защото по данни на РЗИ имунизационното покритие е добро - 92% и ако не се допускат огнища, няма да пламват и епидемии. Но неясно защо целеви имунизации се започват, едва когато белята е станала вече. Ясно е, че сред циганите и бежнците има голяма нужда от здравни медиатори.

# 1 315
Здравейте не искам да ядосвам никого но не мога и да си замълча аз съм от тези майки които са отказали ваксините и мисля,че имам основателна причина детето ми се роди в 28ма седмица 1220гр със Спастична Диплегия и по документи с Епилепсия заради фибрилни гърчове при ниска температура не мисля да рискувам с поставяне на ваксини които не съм сигурна дали той ще преживее или дали няма да се влоши Церебралната му парализа от както е удома не е спирал с рехабилитациите вече цели 3 години но могат да ме разберат единствено майки които са минали през това.Един професор се беше изказал ХУБАВО Е, ЧЕ ИМА ТОЛКОВА МАЛКО ДЕЦА ПОСТРАДАЛИ ОТ ВАКСИНИТЕ ТОВА СА ДОПУСТИМИЯ БРОЙ ЖЕРТВИ В ПОЛЗА НА ОБЩОТО БЛАГО!
Аз не мисля да съм от майките на тези деца а и не познавам никоя майка която би жертвала детето си заради другите особено след всичко преживяно до този момент!!!
Естествено е, че детето ти няма да бъде ваксинирано. Никой не казва децата като твоето да се ваксинират! Казваме, че колективният имунитет пази децата като твоето, които имат медицински пречки да бъдат ваксинирани. Не сме екстремисти.

# 1 316
Не се налага да си жертваш детето за общото благо. Всяка майка ще те разбере. Масовата ваксинация е спасение за деца, като твоето, които имат противопоказания за ваксининация и в същото време са по-уязвими от другите деца.

# 1 317
Не сме ескремисти, но ЛЛ са, не знам какво им е от полза да ми ваксинират детето, но е факт че се натискаше нашата, детето още не се беше освестило и му сложиха хепатитната на 6м, без дори да го очаквам. А когато временния лагер на бежанците е точно до ДГ на детето ми, и те пазаруват там където и аз, хич не ми е спокойно, макар и детето да е ваксинирано.

# 1 318
  • София

makaronika89, детето ти би следвало да не подлежи на ваксинация по съвсем официален начин, със сигурност във вчерашния доклад за ситуацията с/у едно от контактните деца пишеше, че е освободено поради епилепсия.

А що се отнася до бежанците, тях би трябвало да ги ваксинират за всичко още на границата

Ами точно в подобни случаи целевите имунизации ще свършат повече работа от редовните по календар, защото по данни на РЗИ имунизационното покритие е добро - 92% и ако не се допускат огнища, няма да пламват и епидемии. Но неясно защо целеви имунизации се започват, едва когато белята е станала вече. Ясно е, че сред циганите и бежнците има голяма нужда от здравни медиатори.

Не съм съгласна изцяло - т.е. не изцяло не съм съгласна, не съм изцяло съгласна. Бежанците би следвало да се разглеждат като временно пребиваващи в импровизирано посолство / консулство. Не следва изобщо да се пускат да излизат от бежанските лагери. и да, разбира се, не бива да им се отказва всякаква медицинска помощ - на място.
Временният лагер би следвало да е ЗСАТВОРЕНА, изолирана система, без право на достъп на пребиваващите там извън нея. Да се носят продоволствия - да, да се изнасят отпадъци - да, но дотолкова.

# 1 319
  • град-държава
purpletka, освен реакцията ми към БЦЖ, ние нямаме други прояви на фамилна обремененост. Нито аз, нито съпруга ми. Той конкретно знае, че му е слагана ваксина в казармата, за дете няма спомени (по-голям е от мен).
По същия начин тогава изразиха съмнения във ваксината определен лекар, специалист на високо ниво, но без да си сложи никъде подписа и думите,  освен устно.
Аз на ваксина съм завела 100% здраво, доносено и развиващо се в нормите дете. Спазени са всички условия за поставяне и подготовка, както на детето, така и на самата ваксина описана в листовката. Платила съм доволна сума да не се слага в неолитните услови на ЛЛ, а на съвременно здравно заведение  и от специалист. Всеки път. Аз детето си и за сопол не водя при ЛЛ, а винаги само при специалист и по-доволна нямам основания да не бъда, защото проблема знам, че не е в специалиста конкретно.
Единствения начин да разбереш дали здравото ти дете е предразположено с листовката в лаболаторията и по ред на номерата на възможните реакции. За друго не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт