Американски колеж - осма тема

• 105 193
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
  • България
До колкото си спомням /2014/ в края на юни си ги вземат от канцеларията.

# 481
  • В най - голямото село
До колкото си спомням /2014/ в края на юни си ги вземат от канцеларията.

Много благодаря. Искаме да пътуваме , а от Колежа не знаят, кога ще са готови.

# 482
  • България
Имай предвид, че ако детето не може да я вземе лично, трябва пълномощно. Иначе не я дават.

# 483
# 484
  • София
Трябва ми малко информация за прием и обучение в АК на български гражданин идващ от чужбина. Всъщност детето почти не е живяло в БГ, но говори български. Учи в американско училище във Виена. Ходи и на някакво българско училище там. Прочетох написаното в страницата на колежа, но имам въпроси, които нямат отговори там.
Моля, запознатите с обучение на деца идващи от чужбина да пишат на лично.

# 485
  • София
Kristal, обадете се с въпросите си на администрацията на АК или директно отидете на място, за да ги зададете. БГ мама е чудесен източник на информация, но все пак за такъв специфичен казус е най-добре да си говорите директно с първоизточника.  Wink

# 486
  • София
Kristal, обадете се с въпросите си на администрацията на АК или директно отидете на място, за да ги зададете. БГ мама е чудесен източник на информация, но все пак за такъв специфичен казус е най-добре да си говорите директно с първоизточника.  Wink

Лошото е, че правя услуга на родителите, които не живеят в БГ и не съм човека, които да разговаря с администрацията по този въпрос. Разбира се, когато дойде време те ще се обадят. Въпросите са свързани повече със средата, в която се обучават децата идващи от чужбина. 

# 487
  • София
Детето в кой клас ще бъде записано? В IB програмата ли? Аз имам "известен" опит с 11 кл. по тази програма покрай американчето, на което сме приемно семейство.

# 488
  • София
Предполагам, че ще започне от 8 клас, но ще продължи по IB след това. Родителите се притесняват, че не знае добре български, но искат задължително да има часове по български език. В сайта пише, че българските граждани идващи от чужбина имат изпит по български език. Не знам с каква сложност е, но това определено ги притесни. Езиците, които знае перфектно са английски и немски.

# 489
  • София
"Нашето" американче изобщо не учи български. Най-вероятно изпитът по български е за определяне на ниво. В 11 кл. в  IB  има 3 българчета, 2 рускини, едно англо-испанче и американче. Съмнява ме рускините и испанчето да имат часове по български....

Но е наистина най-добре родителите да се обадят по телефона на регистрара и да разпитат сами, ще им бъде предоставена реална информация (това отличава АК от останалите училища, каквото ви кажат и покажат, това е,  няма елемент на заблуждаваща реклама и неизпълнени обещания).

# 490
  • гр. София
Kristal, Най-добре е родителите да се обадят на посочените телефони на сайта на Колежа, или да пишат на  e-mail адреса.
Телефони и факс:
Рецепция на Американския колеж в София:
Тел.: (02) 434 10 08, 434 10 10, 434 10 11
Факс: (02) 434 10 09

Електронна поща:
acs@acs.bg

# 491
Ох, ние много го закъсахме със здравето-операция на окото Sad Цял месец изследвания, отлагане на операцията, ту ходи на учулище, ту не ходи ... Загуби ритъм. Сега, след операцията още поне една седмица у дома ... Как ще наваксва, как ще си направи пропуснатите контролни, ... Не знам. От колежа срещам само административно записване на отсъствията. Очаквах повече подкрепа. Например да седнат да съставят общ план за нея с всички учители, да бъдат уведомени за тежкото й състояние в момента и да й предложат програма за догонване ... А то какво ... Като се върне ще трябва сама да ходи от учител на учител да си прави сама програмата за наваксване с всеки поотделно, да обяснява за състоянието си ... Не знам, очаквах повече помощ. От деканата ми казаха, че само записват отсъствията и събират епикризите. Не уведомяват учителите, не координират програмата ... Може би в учебен отдел да отида? Не знам. Сега има още една седмица домашно лечение и би могла от вкъщи да си учи, ама какво да учи? Тя не може да отиде до училище. Аз и да отида, кого да попитам. И да тръгна да обикалям учителите, те са в час. Направо не знам какво да правя. Иска ми се да завърши заедно с другите, но май ще подаваме молба за удължаване на срока. Добре, ама кой ще я консултира след 30.06?

# 492
kassii, много съжалявам за положението в което се намирате. Hug

Дано някой се включи с адекватен съвет!

# 493
От вкъщи мейлове до учителите - и децата ги имат, и на сайта ги има. С всички въпроси индивидуално до всеки. В Колежа не чакаш някой да организира вместо теб, а действаш. Не знам за практика за удължаване на срока, консултирай се с учебен отдел. Ако искаш лично да се видиш с учители - по обяд имат час за консултации или по лейла си договаряш среща.
И при моя син имаше планирана операция, предваритвлно беше приключил проекти които няма как да успее, докато е в болница, а след това си договори и направи график - сам с учителите, не деканата.
В осми клас ли е дъщеричката ти? Поне предметите не са много, т.е. учителите не са много на брой... В девети/ десети клас беше по-сложно Simple Smile
Бързо оздравяване и организиране!

# 494
В осми клас е, да! Наистина хубавото е, че са малко учителите. Нашата операция беше планирана, после я отложиха, преди това и между двете: ходеше на изследвания, разширяване на зеници (не може да чете), висене по болници, болка ... Чисто психически и емоционално тя на практика отсъсъва повече от физическото отсъствие от час. Как е да седиш и да пишеш есе без да виждаш? 95/100 обаче!!! Изпуснала е много контролни ... Физически не мога да си представя как за една обедна почивка ще обиколи всички, как ще си организира едновременно текущ материал, навакване със стария, срещи с учители и правене на стари и текущи контролни ... И всичко това за една, две обедни почивки ... Не знам ще видим.
Може би очаквах повече, защото организацията в подобни случаи в други училища е малко по-друга, по-обгрижваща, съпричастна и щадяща към детето. Индивидуален план, съгласуван между учителите на обща среща, назначени допълнителни консултации, график за контролните ... Някак си по-организирано ми се струва в гимназията, за която говоря. Тук-индивидуално, добре, ще се справим! Колкото можем! Все си мисля, че учителите ще й влязат в положението и ще са толерантни към нея. Не да снижават критериите, а да помогнат да се справи. Не знам как. За момента не виждам как.
Браво, че сте се справили с планираната операция и проектите предварителни. Ние бяхме в голям шок от опасност от ослепяване и ... Как да кажа ... Някак си не ни беше до това. А и все се надявах, че няма страшно, ще ни подкрепят, ще ни помогнат ...

Общи условия

Активация на акаунт