Американски колеж - осма тема

• 105 169
  • 764
  •   1
Отговори
# 525

Хаха, определено. Мафията на обратните е силна навсякъде.
Къде ще сравниш парад на гейове и лесбийки с 24 май...

Sharky за кое да повярвам?
Че са били на гей демонстрацията?
Че са давали официална червена точка за присъствие?
Че не са давали официална червена точка за присъствие на 24 май?
Че са генерирали усещане, че присъствието сред гейове може да доведе до по-добро отношение, макар и без официализиране?

В колежа има ден, който е посветен на различните
Мм..., а има ли ден, който е посветен на славянската писменост? На България?
Или... знам ли, на миньорите например?

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 12:01 от kodbg

# 526
  • София
Посещение на гей парада от ученици от АК не е за първа година. Мисля, че предните години е бил на друга дата.
Не знам някой да дава каквито и да е бонуси за това.
В колежа има ден, който е посветен на различните и идеята е децата да се научат да проявяват толерантност към хората, които по една или друга причина не се вписват в традиционните рамки - дали поради сексуална ориентация, физическа неспособност. По мои спомени в този ден мълчаха, но не всички - беше по избор на ученикът и единствено трябваше предварително да предупредят за това, за да се знае кой няма да участва в дискусиите в часовете.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 13:28 от zuri

# 527
  • София

Хаха, определено. Мафията на обратните е силна навсякъде.
Къде ще сравниш парад на гейове и лесбийки с 24 май... Sharky: Дописах по-горе, на ФБ страницата на Първанова няма подобен пост.

Sharky за кое да повярвам?
Че са били на гей демонстрацията? Sharky: Единствената ученичка с учителите беше другото американче (не моето), от обменната програма. Нямаше класове.
Че са давали официална червена точка за присъствие? Sharky: точно американчето няма нужда от червени точки
Че не са давали официална червена точка за присъствие на 24 май? Sharky: Другите училища в София ходят ли на парад на 24 май или почиват? Аз лично жених дъщеря си на 24 май и нямам представа какво са правили училищата.
Че са генерирали усещане, че присъствието сред гейове може да доведе до по-добро отношение, макар и без официализиране? Sharky: Отношението на учителите в АК към всички деца е уважение,
 нещо напълно непознато в стандартното българско училище. Оценките, които получават, са винаги обективни и родителите имат достъп до тях в онлайн системата. Не разбирам как точно децата биха получили по-добро отношение, след като сега получават най-доброто отношение. И на последно място, на парада деца бяха допускани само с родителите си, имаше много строг контрол на входа, така че идеята за "цели класове" е класически фейкнюз.

# 528
  • София
Изглежда, че и срещу това училище вече има антиреклама...

# 529
  • София
Шарки, не ми пречи лично на мен дали децата от АК са били там или не. Не виждам нищо лошо, дори и да са били. Дразнещо е обаче категоричното ти мнение как е в другите училища като отношение към децата, като уважавани от учениците събития, празници и сие... Представи си, макар да си си навила на пръста обратното, и там има учители, които  съвсем уважително се отнасят към децата, та не е нещо толкова непознато. И да, ходят на 24 май, макар да е почивен ден.. С очите си видях деца от 91 НЕГ, от 1 АЕГ, от други..

# 530
  • София
Имам две по-големи деца, изкарали до края средното си образование по МОН, имам опит. Забелязвам същия опит и у други родители:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960321.150, мнение 152.

Имам категорично мнение или категорични факти?

# 531
Естествено мнение. А не факти. Simple Smile

Sharky: Отношението на учителите в АК към всички деца е уважение,
 нещо напълно непознато в стандартното българско училище. Оценките, които получават, са винаги обективни и родителите имат достъп до тях в онлайн системата. Не разбирам как точно децата биха получили по-добро отношение

Мисля, че не е необходимо да се обсъжда. Освен, че е мнение е ясно и силното пристрастие, което го прави незначително... (за мен)
Уважение - тук има, там няма - пълен булшит.
Винаги обективни оценки... По-добро отношение...
Крайности.
Често - да. Винаги - мнението в кошчето, изказалият го не мисли. (според мен)

Нищо лично, просто най-добро няма

А в случая обсъждаме приемствеността на управленско ниво към различните.
Гейове, пишещи бира, почитащи славянската писменост. Равнопоставени?

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 13:23 от kodbg

# 532
  • София
2-ра АЕГ, в която учи малкият ми син участваше в шествието на 24-ти май. За мен инициативата е много хубава. Мен ме вълнува празника и бих искала и децата ми да го ценят.

Големият ми син не е ходил да подкрепя гей парад по време на ученето си в АК. Но и на 24-ти май не е ходил. Факт.

Ето това е нещо, за което АК би могъл да си смени позицията и да започне да участва на 24-ти май.

# 533
  • В офиса
Ако беше вярно, щеше да е скандално, но естествено че не е. То затова е написано, за да е скандално.
Уникалното в АК е начинът на преподаване. В ръцете на добър преподавател е безценен и разбираш защо американските университети са толкова добри и защо българските са на светлинни години назад. (причината не е само липса на средства, а е на концептуално ниво) Е, в ръцете на посредствен преподавател този метод е смехотворен - Хайде да изтанцуваме графиката на функцията х^2....
Попълват ли накрая на годината анкети за преподавателите? Много страдам аз по математичката от първия срок, сегашните две са... Хм...

# 534
Ако беше вярно, щеше да е скандално, но естествено че не е.

Пак да попитам - кое точно трябва да е вярно и кое е скандално?
Явната подкрепа на прайда и неглижирането на 24 май или това, че нещо е официално обвързано с бонус?
Как ще коментираш това по скалата - приятно, неутрално, скандално:
https://harvard.bg/sofia-pride-bulgarian/
На тази страница не виждам новина във връзка с 24 май, за сметка на това има такава, изразяваща гореща подкрепа за прайда. Има ли нещо особено различно в позицията на АК?

# 535
Кодбг, чудя се дали има тема, в която да не участваш със заядлив тон?

# 536
https://harvard.bg/sofia-pride-bulgarian/
На тази страница не виждам новина във връзка с 24 май, за сметка на това има такава, изразяваща гореща подкрепа за прайда. Има ли нещо особено различно в позицията на АК?

Да, има. Никъде на сайта на АК не се споменава за прайда.
И стига партенки...
Първо в АК пишели точки за участие в прайда, после в СМГ учителките по руски агитирали, че славянската писменост водела началото си от Киев...
Сопрете се. Имате две прекрасни училища, с мотивирани учители и подбрани ученици. На кого пречат толкова?

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 08:40 от Ezhko

# 537
  • София
На НДСВ и БСП. Антония Първанова някакси първосигнално я асоциирах с БСП, то пък се оказа НДСВ, иди сега обяснявай разлики между двете Rolling Eyes...Авторството се оказа наистина на Антония Първанова, на ФБ страницата й с латински букви.

# 538
Да пишеш на шльокавица пък е голяма почит към българската писменост.
Дъщеря ми никога не е изпитвала интерес към прайдове, паради и манифестации, на мен също са ми безразлични. Има доста по-онеправдани хора в бг-обществото, за да ме интересуват точно тези.

# 539
  • София
Има и друга гледна точка: представете си на това дете, ако допуснем, че в "историята" на Първанова има грам истина, колко ли му се е ходило на Парада, та си е измислило "организирано" ходене като версия пред родителите му.

Общи условия

Активация на акаунт