"За" или "Против" моминското парти?

• 9 112
  • 83
  •   1
Отговори
# 15
Не знам, ама ако моят мъж беше решил да има, нямаше да има сватба  Mr. Green

Ти си решаваш, като не ти харесва, не виждам никаква причина да правиш...

# 16
Идеята е супер като за преди 50 години, когато двойката е заживявала заедно след сватбата. Тогава още в първата брачна нощ започват опитите за дете, жената си се подчинява изцяло на мъжа и т.н. Сега обаче нещата са по-различни - живях с мъжа ми 3 години преди сватбата и не исках моминско парти, защото не знаех какво точно ще празнувам - та ние си бяхме семейство и без подпис и щях просто да излезна с приятелки, да се напия и къде да се върна - в леглото при него, защото партитата ги правят масово седмица или две преди сватбата. Или както една приятелка - тя бременна и от другите 5 приятелки три и те бременни и се наяли, мъжете им пийнали в един бар и те като им било скучно взели да звънят на мъжете си да си се прибират  #Crazy Та за мен тези партита са по-скоро мода. Но всеки си има своите разбирания...

# 17
Възможно е и моята гледна точка да е особена, все пак, в различни градове сме, което предполага сборна точка по средата  Mr. Green - нощувки, път, разходи? Не ми се иска да се чувстват неловко, за да ми угодят?

Това е основното - толкова разходи за глупости, не е като да са в едно населено място и да похарчат за моминското парти пари като излизане в петък вечер. И това им е извън разходите като гости за самата сватба. Наистина би било прекалено, ако им (по)кажеш по някакъв начин, че очакваш да ти организират моминско парти при това положение. Прецени си какво им е финансовото положение и ако смяташ, че не са им по джоба такива разходи, най-добре да им кажеш, че не искаш парти.

# 18
Точно това ми е притеснението  newsm78

# 19
"За" всякакви партита съм Grinning
Моето продължи 3 дни, а горкият ми мъж нямаше ергенско.

# 20
  • Най-красивата страна
"За" всякакви партита съм Grinning
Моето продължи 3 дни, а горкият ми мъж нямаше ергенско.

Ето това е идеалния вариант Mr. Green

# 21
  • Варна
Аз съм някъде по средата. Няма лошо в това приятелки да се съберете и да отпразнувате факта, че ще се омъжваш. Още повече като сте от различни градове, ето хубав повод да се съберете. От друга страна никога не съм харесвала идеята за стриптизьори, торти с полови органи и пр. Явно не съм толкова разкрепостена, за да ми е ОК това, че в скута на бъдещия ми съпруг ще се търка някакво полуголо момиче, нито аз ще се чувствам комфортно ако на мен ми скочи полугол стриптизьор. А това май присъства на повечето ергенски/момински партита.
Аз лично нямах моминско парти, не беше по мое желание или нежелание. Присъствала съм само на едно такова парти с всичките му екстри - не ми хареса много, но мисля, че бъдещата булка се забавлява и в крайна сметка това беше целта. Най-добре е да кажеш от сега на приятелките си, че не искаш такава организация, или ако искаш-какво е допустимо и какво-не.
Честита предстояща сватба  bouquet

# 22
Тази тема определено ме изненада, не знаех, че съществуват жени, които НЕ искат моминско парти.
Аз си имах моминско и ММ си имаше ергенско.
Удоволствието е и за приятелките ти, така че не ги мисли ако са решили да те зарадват.
Въпросът е ТИ дали искаш.

# 23
аз съм ЗА събирането,но без всичките му украси, балончета, подаръчета,стриптизьори...
просто излизаш забавляваш се,мъжете се изпонапиват и то тва е  Laughing
Но каква е идеята? Човек може да си се забавлява всеки ден, сам, с компания, с приятели...

christy007, не разбрах, ти булката ли си? Ако да, нищо не прави, шаферките трябва да го организират, булката даже не винаги знае.
идеята си е моя и коментирам,ние не излизаме всеки ден само по женски, а с мъжете си  Wink
на бар даже без него не съм ходила  Whistling имам позната с три момински и да ви кажа няма по -як спомен
такаче всеки си има виждане....било то и за сватбата

# 24
  • London, UK
На моминското/ергенското парти не е задължително да има стриптизьор/ка или торти с полови органи. На това на което аз бях нямаше такива неща. Чела и съм и за много други без. Всичко си зависи от булката. В повечето случаи ако кумата и шаферките се колебаят за нещо я питат за насоки. Според мен може да бъде направено с много вкус. Не става въпрос просто за една вечер в която да се напиеш. Но това е моето мнение и аз не бих се лишила от моминското си парти.

# 25
идеята си е моя и коментирам,ние не излизаме всеки ден само по женски, а с мъжете си  Wink
на бар даже без него не съм ходила  Whistling имам позната с три момински и да ви кажа няма по -як спомен
И аз не излизам по женски, защото са ми скучни еднополовите компании.
Но ако наистина някой приема подобни излизания за яки спомени, защо просто не ги практикува с приятели, когато е свободен? Ако нещо ми харесва ще намирам начин да го правя по принцип. Ако не ми харесва - защо да го правя?
В такъв смисъл казвам, че не схващам идеята  Simple Smile

# 26
И аз не излизам по женски, защото са ми скучни еднополовите компании.
Но ако наистина някой приема подобни излизания за яки спомени, защо просто не ги практикува с приятели, когато е свободен? Ако нещо ми харесва ще намирам начин да го правя по принцип. Ако не ми харесва - защо да го правя?
В такъв смисъл казвам, че не схващам идеята  Simple Smile
Трудно можеш да събереш всичките си приятелки заедно, за това например Wink

# 27
Щом има още един повод за празнуване - в случая края на ергенския/моминския живот, без простотии и ексцесии, аз съм твърдо ЗА и не разбирам хората, които са против! Peace

# 28
Трудно можеш да събереш всичките си приятелки заедно, за това например Wink
Щом веднъж са се събрали, значи може, въпрос на желание Peace

Щом има още един повод за празнуване - в случая края на ергенския/моминския живот, без простотии и ексцесии, аз съм твърдо ЗА и не разбирам хората, които са против! Peace
Това се празнува със сватбата.

# 29
Края, мисля си, е дошъл от момента, в който заживяхме заедно  Mr. Green (поне аз така си мисля). Иначе, ако трябва с тържество да го отбележа- три дни яли, пили и простотии дробили... Crazy hahaha Обаче, както казах, раздвоена съм.

Общи условия

Активация на акаунт