Време ли е за бебе?

• 14 970
  • 109
  •   1
Отговори
# 60
  • Телиш/Плевен
Здравейте, искам да споделя поредното си разочарование. За пореден път тестът се оказа отрицателен, цикълът ми дойде и се чувствам като в задънена улица. Притеснявам се, че това не е първият провален опит. Какво да правя?  Явно ще се наложи да се обърна към специалист... 
От колко време опитвате?
Ето една тема, в която би могла да получиш съвет и подкрепа.

# 61
Здравейте, искам да споделя поредното си разочарование. За пореден път тестът се оказа отрицателен, цикълът ми дойде и се чувствам като в задънена улица. Притеснявам се, че това не е първият провален опит. Какво да правя?  Явно ще се наложи да се обърна към специалист... 
От колко време опитвате?
Ето една тема, в която би могла да получиш съвет и подкрепа.

Правим опити повече от година, но без резултат.
Благодаря много.

# 62
  • Телиш/Плевен
Правим опити повече от година, но без резултат.
Благодаря много.
Значи май наистина е време за посещение при специалист.
В тази тема можеш да споделиш тревогите си и мисля, че момичетата ще те насочат. А в самия раздел има отделни теми за клиники и специалисти. Желая ти успех! bouquet

# 63
  • Шумен
Рали пожелавам ти успех и дано скоро видиш така желаните 2 чертички  Hug

# 64
Родих на 34 години първото си дете, второто на 37. За 4-5 месеца свалих всички килограми и двата пъти (качвах 20+), нямам пукната стрия, тялото ми е слабо и стегнато. Втория път забременях по-бързо от първия.
90% от приятелките ми родиха за пръв път след 33 годишна възраст. Това са нормални неща в 21 век и тесногръдите изказвания, че трябва да се ражда но 30-34 години ме изумяват.

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 22:44 от Анонимен

# 65
  • Шумен
Ние живеем в Испания и тук масово и нормално за тяхното възприятие е да се ражда след 35-40 години,до тогава градят кариера и дом

# 66
Раличка, потърсете репродуктивен специалист и то без да губите време. Обикновен гинеколог няма да ви свърши работа. Ако пък ти си над 35, го направете незабавно.

# 67
  • София/Севлиево
Родих 3 седмици преди да стана на 25, но честно казано ако ми се беше получило по-рано щях да се радвам още повече.Проблеми имах само в периода 7-12 гс., после всичко беше наред.Качих 23 кг., доста време носех 3-4 излишни,в момента съм с 1 по-лека от тогава,но на мен кг никога не са ми пречили,не съм маниак на тема кг и дори не харесвам прекалено слаби хора,както и много пълни.Раждането не беше от най-леките, защото се оказах с луксация на таза,бебо беше голям и го издърпаха с вакуум.После имахме малко премеждия,но всичко се оправи.
Може в 21 век повечето жени да раждат след 30,че и след 35,но е доказано,че най-добрата възраст за раждане е 18/9-24/5(за първо дете).По стечение на обстоятелствата второ дете ще родя след 34,моля се само да не мина 35, а ММ е предупреден, че на 40 изобщо няма да се навия да бутам количка и да търча след бебе...Още повече, че когато аз съм на 40 той ще е на 45, а последните проучвания показват, че когато таткото мине 44-45 риска от раждане на дете с аутизъм се увеличава драстично...
Раличка, аз се обърнах към специалист още на 21 и не съжалявам, за да се роди синът ни чакахме почти 3 години(получи се по естествен път), сега за второ дете се борим от януари 2012-та, миналата година на два пъти забременях(инвитро),но не се получи.Сега съм взела всички мерки да стане, не виждам нищо лошо да се търси специализирана помощ,още повече , че понякога уж няма проблем, а се оказва че има...Пожелавам успех и скоро да гушкаш едно сладко бебче.

# 68
  • София
Аз родих на 30г, лека бременност имах, въпреки, че до 3-4 месец повръщах всичко (е, момата имаше свои разбирания за хранене:) ), после до края киселини, ама на фона на хора, които почти цяла бременност не стават от леглото съм песен. Комшийката пък на 37г почти, веднъж не повърна, само един път ѝ беше прилошало, съвсем нормално роди, естествено, без никакви проблеми. Една приятелка и още една позната родиха на 43г. (случайно, без да се познават. И двете бяха на толкова, децата са с две-три седмици разлика) и всичко им беше наред, даже родиха естествено, напук на всички, които ги навиваха за секцио. Друга моя комшийка, на 22-23г се измъчи, че през цялата бременност повръщаше, за малко да колабира, че нищо не можеше да яде. Ама буквално нищо. Тъй, че е строго индивидуално, важното е да намериш стойностен човек до себе си, с когото да се посветите на едно дете (или повече, разбира се).

# 69
Родих 3 седмици преди да стана на 25, но честно казано ако ми се беше получило по-рано щях да се радвам още повече.Проблеми имах само в периода 7-12 гс., после всичко беше наред.Качих 23 кг., доста време носех 3-4 излишни,в момента съм с 1 по-лека от тогава,но на мен кг никога не са ми пречили,не съм маниак на тема кг и дори не харесвам прекалено слаби хора,както и много пълни.Раждането не беше от най-леките, защото се оказах с луксация на таза,бебо беше голям и го издърпаха с вакуум.После имахме малко премеждия,но всичко се оправи.
Може в 21 век повечето жени да раждат след 30,че и след 35,но е доказано,че най-добрата възраст за раждане е 18/9-24/5(за първо дете).По стечение на обстоятелствата второ дете ще родя след 34,моля се само да не мина 35, а ММ е предупреден, че на 40 изобщо няма да се навия да бутам количка и да търча след бебе...Още повече, че когато аз съм на 40 той ще е на 45, а последните проучвания показват, че когато таткото мине 44-45 риска от раждане на дете с аутизъм се увеличава драстично...
Раличка, аз се обърнах към специалист още на 21 и не съжалявам, за да се роди синът ни чакахме почти 3 години(получи се по естествен път), сега за второ дете се борим от януари 2012-та, миналата година на два пъти забременях(инвитро),но не се получи.Сега съм взела всички мерки да стане, не виждам нищо лошо да се търси специализирана помощ,още повече , че понякога уж няма проблем, а се оказва че има...Пожелавам успех и скоро да гушкаш едно сладко бебче.
Хубаво е че си родила рано, щом е имало проблем. Само, че аз забременях от раз на 36, тя не могат да се правят генерални заключения.
Познавам и няколко пресни бащи над 60 години, гледат си здравите дечица, та и за аутизма не бих обобщавала. Като си мислите подобни глупости, поне не ги пишете.

Последна редакция: пт, 31 мар 2017, 10:26 от Анонимен

# 70
  • София/Севлиево
Аз не мисля, просто детето ми е с разстройство от спектъра,при все, че и двамата с ММ бяхме малди,когато сме го създали-аз на 24,той на 29.И когато човек вече има едно такова детенце той почва да търси причините защо точно на него.И ровейки се и четейки попада на такава информация.Иначе и аз не съм напълно съгласна-вуйчо стана татко на 44 и дъщеря му е напълно здраво дете.Та всичко е индивидуално,но аз си имам едно наум...

# 71
За съжаление подобни неща не могат да се предвидят. И аз въпреки, че родих късно, бих искала децата ми да имат по-млади родители (не, че съм престаряла). Но той живота не може да бъде планиран и изживян от всички еднакво.

# 72
  • София

Този пост, който блика от не особено мъдри слова не го бях прочела, само да спомена, че по физиология съм учила (и го помня и до днес), че най-добрата възраст за раждане на дете е около 28 години. Тогава организмът на жената се чувства най-узрял (това, разбира се не значи, че ако родиш на 21г (както познавам) и на 43г (отново както познавам, за тях писах в предния си пост)заддължително ще има проблем. В момента съм на почти 39г и мисля след година-две да родя още едно, ако дотогава си намеря донор Simple Smile
И понеже имам и биохимични познания ще изкоментирам само, че това за аутизма, Даун-а и прочеето са абсолютни отживелици, т.е. преди се е смятало така, но вече е отречено. Между другото вуйчо ми стана баща за 4-ти път (с n-та жена, но това не ме интерерсува) на 61г. Шесдесет и една. Братовчедка ми е на две и половина, страхотен сладур!
Аууу, ами ако има прикрит аутизъм!?!
Сигурно!
Трябва да се обадя на вуйчо ми да им кажа!

# 73
  • София
Светулчица, такива постове ги подминавай, няма да промениш мисленето на авторите.

# 74
Рали пожелавам ти успех и дано скоро видиш така желаните 2 чертички  Hug

Много благодаря. Sad

Общи условия

Активация на акаунт