административен район без добри училища.

• 4 115
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Мисля, че в тия нови критерии има и точки по месторабота.
Ако по местоживеене нямате добри училища, може да пробвате по месторабота...

А и според мен, тези критерии, още догодина ще са тотално променени.

# 31
А и според мен, тези критерии, още догодина ще са тотално променени.

Едва ли. Такива са критериите в повечето училища и преди сегашните промени. С общи критерии няма какво по-различно да измислят.

# 32
  • сф
това с местоработата при мен не ми се ще да го правя, защото работя мноооого далеч от вкъщи и искам поне на децата да им спестя ежедневното прекосяване на целия град.
радвам се, че установих този проблем сега, когато по-голямото ми дете е на 4 и може би ще имам време да обмисля нещата и да реагирам. но за момента все още ми е доста объркано.

# 33
  • София
И ние живеем в Красна поляна, където за добро се води само 17 училище /но пък е с френски, което ограничава съвсем избора/. Записахме детето в едно училище в съседен административен район /Илинден/. Нямаше проблем, училището има голям капацитет и по принцип приемаше всички желаещи деца, освен това даваше предимство за месторабота /нашият татко работи в Илинден/.
Сега, с новата наредба, се чудя дали ще приемат сестричката. Има ПГ, но е до обяд, не ни устройва, няма да имаме точки за местоживеене, а само за месторабота и по-голямо дете в училището.  Чудя се дали ще е достатъчно и леко се притеснявам, макар че има още 2 години дотогава.

# 34
О, аз бих го записала в това с френски! Аз съм с френска филология, сега го уча малко по малко на френски...Ама сигурно няма да имаме точки за там  Laughing

# 35
  • сф
всъщност, аз когато пуснах темата бях с впечатление, че въпросното 17то не е в нашия адм. район, мислех че е към район илинден. оказа се, че си е в кр. поляна, т.е не би следвало да има проблем да го приемат там.
видях в критериите на училището, че дават и 5 допълнителни точки в случай, че се избере френски като първи език.
значи реално ми отпада притеснението, поне за едно нелошо училище имаме шанс. лично аз бих предпочела 134то, но... не живеем там...

Общи условия

Активация на акаунт