Юлски бебета 2016 - тема 6

• 65 943
  • 662
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Вчера мина първия рожден ден. Доволна съм, добре се получи - бяхме деайсетина човека, половината големи деца, около възрастта на каката и имаше детски шум и глъчка, само едно бебе, което пък си заспа. Направих бисквитена торта с домашен крем във формата на единица и чаените свещи в бурканчета също създадоха атмосфера като се свечери, иначе бях взела балони, свирки, шапки, покривки шарени. Рожденичката беше в настроение, сложих я да си легне по-късно, а ние си продължихме празника. Днес обаче тя се събуди свежарка в 6 ч, а на мен ужасно ми се спеше. Имам още за разчистване по двора, но чак довечера, че да се разхлади малко, много е тежко навън сега.

# 481
Здравейте, при нас от няколко дни малкият бойкотира зеленчуково /местното пюре (а преди си хапваше и то добре).  И домашно предлагах, и готово от бурканче и от детска кухня - стиска устата и не иска. А другите яденета (попара, зърнени каши, плодови) ги яде. Какво да правя? Как да го залъжа да хапне поне малко? Някой друг имал ли е такъв проблем? 

# 482
Елена, честито рожденничка! Да е жива и здрава!
Здравейте, при нас от няколко дни малкият бойкотира зеленчуково /местното пюре (а преди си хапваше и то добре).  И домашно предлагах, и готово от бурканче и от детска кухня - стиска устата и не иска. А другите яденета (попара, зърнени каши, плодови) ги яде. Какво да правя? Как да го залъжа да хапне поне малко? Някой друг имал ли е такъв проблем?  
ние бяхме точно със същите предпочитания. Baby tv Simple Smile като пусна, яде всичко. тя вече свикна на манджите от кухнята и мисля че няма нужда от филмчета, ама така ми е по-лесно, защото не мърда и не се мъчи да се изправи на столчето. лоша майка Simple Smile

# 483
Честито на бебоците, които вече станаха на годинка! Да са ни здрави и щастливи!  Gift Лелее, колко бързо мина времето, все едно онзи ден отивах към болницата да раждам.
Аз все още умувам каква да бъде тортата и изобщо менюто за рождения ден, а нямам вече никакво време.
Имам и друга чуденка. Скоро ще ходим на море. Ако взема UV-палатка, дали дребосъкът ще стои мирен в нея или е по-добре малко басейнче, в което да се плицика?
Относно яденето – моят започна да отказва храна, но когато му дам да си държи сам краставица, коричка хляб или нещо друго в ръката, тогава успявам да му напъхам и манджата без да протестира.

# 484
Да са живи и здрави рождениците и предстоящите такива  Mr. Green Да са обградени с мнооого любов!
Аз в сряда станах леля - сестра ми роди в Сф красивата Яна, сега чакам да се обади днес или утре ще я изписват и да палим колата и ....да ги нагушкам. Много ми е тежко като е далеч от мен
На 1г сме с мерките 9200 и 77см, 4 зъба и явно има на път, защото е страшно, вчера ми повърна първите две хранения, другите ги яде наполовина, лочи вода като жаба, няма температура и не се тревожа, може би жегата го мъчи, макар че пускаме климатик, тук в Пловдив беше 43градуса  #Crazy

# 485
Да са ни живи и здрави децата! 🎁🎁🎁

Аз още умувам къде да бъде рд на малчо - дали в някое заведение, или в парк 🤔 . За гости, ще сме около 20 човека. Но е хубаво тези дни да се спра и на място, за да мога да подготвя нещата.

# 486
Честит рожден ден на всички сладури! Да са ни живи и здрави, рожденият ден на Гергана е в петък.
Ние сме на гости при моите родители, на морето. Уж да си почина и да ходим на море.. Да ама не, нито времето става, нито Гергана ходи при нашите. Стои само при мен и баща си, даже се умарям повече, отколкото като сме си вкъщи. Като я вземе някой друг и почва да реве, пък аз такива планове имах. Човек нищо не трябва да планира. Предните пъти като сме идвали, нямаше никакви проблеми, сега какво й стана незнам. Мъжа ми е докрая на седмицата отпуска и после си тръгва, аз ще стоя още две седмици...макар че почнах да се замислям. Ако не ходи при никой друг, по-добре да си ходя и аз, че ще ми се разкаже играта иначе.  Confused

# 487
И моята щерка ревеше от моите баба и дядо, но свикна с тях. Дори на дядо ми вече му вика „дада”, защото го вижда много често, той идва почти всеки ден да полива доматите в двора на вилата, където съм аз с децата.
Напоследък все си лягам късно към 23 ч, сутрин Елчи ме буди между 6 и 6:30 ч и съм много изтощена. Усещам се, че се заглеждам в една точка и все едно спя с отворени очи.

# 488
Момичета, сега на изследването за годинка на ПКК излезе хемоглобин 104 на бебка. Още не сме ходили при ЛЛ. Има ли някое друго детенце с такъв хемоглобин и дадоха ли да пие желязо?

# 489
Минахме на 1 сън през деня и положението с приспиването е същото.  Sad Почти 2 часа е вече, а тя още се върти и не заспива. Какво да я правя!? Да не спи изобщо? На първи клас минаваме направо. Пълен абсурд. Има бебета които заспиват направо на земята докато играят. Мираж.

# 490
И при моето момче заспиването, докато играе е мираж. Вчера и той спа само един сън, има си все по-често такива дни, но има и такива, в които си спи два пъти.

За тези, които все още не са празнували първия рд, къде мислите да го правите?

# 491
И нашият рожден ден мина. Празнувахме го вкъщи. Рожденикът храбро се бори за подаръците си, тъй като сестра му ги окупира. Понякога имам чувството, че каката е по-голямо бебе от истинското бебе.
Тортата си я правих сама и стана много вкусна, въпреки огромните ми притеснения, че ще се изложа пред гостите.
За украса сложих балони, едни декоративни топки и надпис „Честит рожден ден“. На рожденика облякох тениска с надпис „1 годинка“.
Съчувствам ви за приспиването. Знам какво е да се чувстваш безпомощен. Такъв проблем имах с дъщеря ми и не мога да дам съвет, защото така и не намерих решение тогава. Сега ми е доста по-лесно – слагам го в количката и до 10-15 минути е заспал. Обаче нощно време се буди постоянно, сестра му пък спеше непробудно цяла нощ.

# 492
Зомби, а ти къде я приспиваш?
Ние сме в Германия на гости при майка ми и първата вечер нямаше кошара. Опитах на леглото, на което спим с татко и, но предпочита да си играе, въпреки, че беше много изморена. През нощта се буди, рева, абе ужас беше. На следващата вечер вече се намери една кошара от познати и като я сложих там нямаше проблем. Така е и с дневния сън - на голямо легло не заспива, трябва да си е в кошара.

# 493
В кошара не иска да стои. Зверски рев. Пробвах да я оставя да се нареве малко, но не става. Имам чувството, че я травмирам така и не я насилвам в кошарата. То оттам ни тръгна проблема със заспиването. Разсейва се на моето легло, да. Иска да разглежда и играе. Сега  като я слагам само на обяд са по- добре вече нещата. Максимум 1 час се върти, което на фона на предишия абсурд е поносимо. Ходим вече и на площадката към 5 и се изморява добре преди вечерния сън.
Мъка е на тая площадка за кръста ми. Не е проходила още и трябва да я държа за ръце. Нямам търпение вече да тръгва.
Има ли други непроходили в темата? За една ръка не можем още даже Sad

# 494
Да, моето детенце не е проходило самостоятелно все още. Водя я за две ръце или под мишничките. Като се изморя, слагам спирачки на количката, доближавам количката до някоя пейка и тя си играе пак права като прехвърля играчки между коша на количката, земята, пейката.
Да се оплача - прибрахме се в София. Във вилата във Варна се появиха отровни стоножки сколопендри. Отидохме при свекърва ми в апартамента в града, но там пък много шумно, съседния апартамент е в основен ремон, съседката от долния етаж е някаква луда жена, която всяка вечер вдига скандали на мъжа си. И в крайна сметка се върнахме вкъщи, каката остана при баба си. Каква я мислех, каква стана ... вече не планирам, каквото дойде, само да сме здрави!

Общи условия

Активация на акаунт