Юлски бебета 2016 - тема 6

• 65 946
  • 662
  •   1
Отговори
# 495
Да са здрави и успешни всички юлчета!
Малката също още не ходи сама, само за ръчички. Мисля да и взема уокър, че кръста не остана.
Освен това искам вечер да и давам вместо АМ-КМ. Има ли мами, които го дават? Може да звучи елементарен въпроса, но разреждате ли го? Нещо друго слага ли се? Питам, защото педиатърката ми каза 50/50 и 1 ч.л захар. Ама то така ще стане айран със захар 🤔

# 496
Аз още давам АМ вечер и ще минаваме на 3-ка.
Но според мен захарта е излишна. Не бих дала. Сигурно слагат, за да не е толкова кисело и да го хареса детето. В десерта от кухнята има захар и това е много според мен. Вредно е.
Предполагам, че се разрежда с вода, за да се пие по-лесно.
Мислих и аз дали да давам кисело мляко, но купешкото е със съмнителен произход, а не знам дали ще ми се отдаде да си правя домашно. Трябва и прясно мляко да търся от село...

# 497
По-добре го прави без захар.
Иска ми се да правя домашно кисело мляко, обаче въобще не знам дали ще успея.

# 498
И нашата госпожица все още не ходи самостоятелно. Очаквам да се пусне всеки момент.
Вечеря не съм предлагала още и си кара на АМ. Замислих се тези дни обаче дали да не пробвам вече, въпреки че ми е много по-удобно с млякото Embarassed
Нямам търпение за морето Sunglasses
Скоро се връщам и на работа. Дано всички се адаптираме бързо Praynig

# 499
И аз искам да попитам какво давате за вечеря и в колко часа?
Мишолинка, дано бързо се адаптирате.

# 500
За вечеря давам солено пюре и след това сладко пюре за десерт. Или каша. Или последните дни преоткрихме киселото мляко и яде кисело мляко с бисквити, после ги замених с домашно приготвени овесени плодови сладки (бъркоч от пресни плодове изостанал банан кайсия синя слива, овесени ядки, пълнозърнесто брашно, яйце, масло, малко кафява захар, кисело мляко).

# 501
Хей момичета,как сте в тези жеги.Положението е нетърпимо,особено като е комбинирано с никнене на предкътник,чудо сме.
Момичета, дайте съвет за храни които давате.Много сме злояди направо не зная какво да правя.Освен сухари и всякакви сухи нещa,нищо не иска да яде.Това довежда запек и съм постоянно в този омагьосан кръг Sad Отделно правихме ПКК и хемоглобина му е 104 направо ужас.Моля,помагайте,как залъгвате дечковците да хспват.

# 502
Елена, кърмиш ли още? А в колко часа даваш вечерята?
Минзухарче, и на бебка й е 104хемоглобина и дадоха Малтофер.

# 503
Смайл, да, кърмя по 4 пъти на ден - сутрин след като се събуди + още 3 пъти преди всяко лягане (предиобед, следобед, вечер). Количеството, което изпива, според мен е символично, но нищо, всички хранения са заместени.
Вечеря около 7 часа давам, после къпя, кърмене и я слагам в кошарата, към 8 вече е заспала. Днес за вечеря ще дам каша лека нощ на хумана. В жегите не ми се седи до печката, но днес все пак и направих баница за следобедна закуска.

# 504
И моя малчо е много злояд напоследък,сухарите и при нас са любими,всеки ден му правя различни манджички,но хапва по мн малко.Харесва му много също принцеса с жълтък и серене.Надявах се поне плодове да яде,но уви и това неиска,поне пропи вода 😁
Хемоглобина му е 109,др седмица сме на ваксина сигурно ще ни изпишат желязо.

# 505
Здравейте, отдавна не сме писали...Моят малчо е на кухня и прояде - много съм доволна. Преди да го запиша на кухнята, беше почнал да бойкотира пюретата, та сега съм доволна. Плющи сухари сутрин на попара /как не му омръзна не знам/. Слагам сухарче и на обяд понякога, когато основното от кухнята е по-редичко, както и привечер със супата от кухнята. Пак си е маломерен - около 9 кила го измериха на годинката, но е много жилав и енергичен. Хемоглобинът му е 119, но не зная доколко е коректен резултата, защото беше ял попара около час преди изследването. Изобщо не съобразих, че трябва да е на гладно, в лабораторията ни се скараха, но му взеха кръв, само трябвало да предупредя педито. Та сега се чудя да повтарям ли кръвните, ама вече малчо разбира и много трудно става работата, защото не дава, кара се на лаборантката, мята ръце, крака, цирк направо...Simple Smile

# 506
Елена, мерси за информацията.
Ная, няма смисъл според мен да пускаш пак. Добре си е хемоглобинът, кой знае няма да се промени толкова.

# 507
Ная и аз мисля ,че не е нужно да ги повтаряш,дори лаборантката каза ,че за бебета не е проблем.
Много ми хареса идеята за филийка с жълтък и сирене,не се бях сетила.Просто се правим на маймуни за да хапне,чудо е.Също е маломерен 9200гр но също много тича и жилав.Колкото толкова,килограмите не са проблем просто да хапва малко повечко Sad.
Мами ще се радвам да си споделяме идейки за меню на децата.
Може би и вие сте правили овесени курабийки с канела, не ме питайте и те не се харесват Simple Smile
Забравих да кажа че и аз кърмя преди спане и по принцип се,кофти как ще се отказваме и това си е мисия.

# 508
  • Варна
Момичета защо мислите, че 9 кг са минимални за дете на годинка?
Нашата педиатърка казва за дъщеря ми, че не е от дребните бебета, а тя също е 9 кг.

# 509
Момичета защо мислите, че 9 кг са минимални за дете на годинка?
Нашата педиатърка казва за дъщеря ми, че не е от дребните бебета, а тя също е 9 кг.
Пипа, за момиченце сте перфектни.
Ние с тези 9200гр сме под средната граница за момченце,която все пак е 9600гр..не е страшно.Иначе пък е 79см.
За момиченцата е нормално да са по-мънички,но все пак си опира и до ген.

Общи условия

Активация на акаунт