Пак смяна на времето... Аман!

• 19 099
  • 177
  •   1
Отговори
# 15
Д-ри всяка година казват,че смяната се отразява зле на хората. Peace

# 16
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Е хубава работа, към стандарта на живот в страните с оранжевко и червено ли се стремим?
Aз лично не бих отказала този на Австралия Laughing

Премиинаването към лятно часово ми влияе, понеже съм мързелива и обичам да спя повечко сутрин. Зимното пък ме подтиска.

# 17
Е хубава работа, към стандарта на живот в страните с оранжевко и червено ли се стремим?

Скрит текст:
А и какво значи "отдавна се доказа"  Simple Smile Живеем във времена, в които всеки може да докаже всичко, но това не го прави достоверно. Хвани произволна тема - има почти колкото "доказателства" ЗА, толкова и ПРОТИВ.

На мен смяната на времето не ми пречи, така или иначе няма как животът да тече съгласно индивидуалните ни биологичните часовници. Не схващам драмата.

И аз това се зачудих Laughing

Иначе и на мен пролетната смяна ми влияе зле, близо месец не мога да се настроя. Странно обаче тази година вече от няколко дни се будя час по рано - в 6, може би организмът ми вече е запомнил кога е смяната на часа hahaha

# 18
Въобще не ми влияе, не го усещам даже.

# 19
И на мен смяната на времето ми влияе зле. Особено това през пролетта. Пълната адаптация ми отнема около 3-4 седмици. Завиждам на всички, които не се влияят от смяната на времето.

# 20
Нищо не е един час, организмът бързо се настройва.
Пътувам често на часови разлики и съм свикнала.
Изобщо не го свързвам с пролетната умора, нея си я има винаги.. Laughing

# 21
Ей, аман, всяка година един куп мрънкания за времето, като че ли всичко друго ни е наред.
Аз лично предпочитам децата да ме будят в 6, вместо в 5, щото те не се будят по часовник....

# 22

Естествено, щом Русия е там  Laughing

# 23
  • Варна
Оставете как се отразява на някого от нас... Каква е ползата от смяната? Това е по-важно.
Дано някой даде логично обяснение на смисъла. В днешно време, не при въвеждането.

# 24
Че синът ми вече няма да се прибира по тъмно от училище. Thinking

# 25
И аз отдавна съм казала "аман". Отразява ми се отвратително и двата пъти, не мога да свикна. Какво пречи да си бъде астронимическото и никога да не се променя! Надявам се да дойде ден, когато тази простотия ще отпадне.

# 26
  • Варна
Че синът ми вече няма да се прибира по тъмно от училище. Thinking

След като цяла зима се е прибирал по тъмно?

Това, че се стъмнява в 16:30, в най-късите дни, е толкова депресиращо.
Наскоро бяхме за нощ в Одрин, те вече не сменят времето... ами друго си е да се стъмнява по-късно.

# 27
Оставете как се отразява на някого от нас... Каква е ползата от смяната? Това е по-важно.
Дано някой даде логично обяснение на смисъла. В днешно време, не при въвеждането.

Смисъла е, че вечер е светло до по-късно. Вместо да е светло сутрин в 5 часа, когато и без това никой не става .

# 28
  • Варна
Всяка година го казвам, ще го кажа пак: Не ми пречи по никакъв начин смяната на времето, одобрявам на 100%! Нито би ми било кеф през лятото слънцето да изгрява в 4 и нещо, нито би ми харесало през зимата в 8:30 сутринта да е тъмно. Абсолютно оправдано ми се струва преместването на часовника дори и само по тази причина - да се съмва в по-човешко време.
Белята,
ок, ако останем на лятно време през зимата няма да се стъмнява в 17 часа, а в 18. Ама сутрин ще трябва да ставаме в пълен мрак, да ходим на работа в пълен мрак. Да не говорим за децата, които трябва да ходят на училище по тъмно самички! Ами не, благодаря! Това е много по-кофти. На мен ми е изключително трудно да ставам по тъмно, а да се прибирам вечер по тъмно не ми е никакъв проблем, много често ми се случва, и зиме и лете Grinning

# 29
  • Другата България

Смисъла е, че вечер е светло до по-късно. Вместо да е светло сутрин в 5 часа, когато и без това никой не става .
Това, че ти не ставаш изобщо не означава, че няма хора, ставащи в 5 или по-рано дори. И то редовно. Не пречупвай всичко през твоята си някаква си призма.

Общи условия

Активация на акаунт