Той иска да се разделим

• 17 030
  • 153
  •   1
Отговори
# 135
Ако има къде да живее в България, самолетчето и насам.
Завършва си Югозападния и търси работа. Възможности има и тук, още повече, че най-вероятно момичето е с добър английски. И мъжете не са се свършили. Колкото по-скоро се изнесе, толкова по-добре. На 20 всичко в живота предстои!

# 136
Не виждам защо спорим дали е редно или нередно да се издържа гадже. Тя е казала, че е работила и сега отново търси работа, т.е. положението е временно и тя не очаква той да я издържа. Както някой каза, хората от една двойка са екип.
Все пак тук става въпрос за младежи, които очевидно живеят на семейни начала, по инициатива на момчето (друг е въпросът къде точно свършва "гаджета, живеещи заедно" и започва "семейно съжителство").
Сега по същество - авторке, за жалост такива неща се случват, още повече на по-млади години. Човекът е бил влюбен, извикал те е, поживели сте си заедно, нещо не му е харесало или пък се е стреснал, че твърде рано се е обзавел с проекто-семейство. Все тая. Явно не иска да сте заедно и хич не му позволявай да ти мъти главата, като ти реве на рамото. Вземи живота си в ръце, независимо дали тук или в чужбина и се махни от този младеж. Не позволявай да те тъпче и да ти вменява някакво чувство за вина. Приеми нещата обективно - всичко в този живот е преходно. Hug

# 137
  • Ню Йорк
Малко не вярвам на авторката относно намеренията и да работи. По-скоро си мисля, че тя /въпреки крехката си възраст/ предпочита ролята на домакиня и мъж, който да се грижи за всичко. Само дето ми се струва, че не е оцелила мъжа.
Авторке, млада си, живота е пред теб, стегни се, работи, учи, направи кариера! Да не сме 18ти век, че основната ти амбиция да е да си играеш на домакиня?! Я се стегни бързо и съвсем скоро ще се хилиш на ситуацията.  Hug

# 138
А кой плаща за обучението и там? Братовчедка ми учи в Англия и таксите са повече от солени. Не вярвам да е стипендиянтка...
Според мен изобщо не учи, но ако наистина учи може да има заем, който ще изплаща след като завърши.

На мен не ми се връзват нещата.
За да учи тук, трябва да е подавала документи по времето, когато още не са имали връзка с него.
Тя пише за бригади, връщания в БГ ...
Отделно и за заем да вземе като идваща от БГ изисква участието и на родителите й - попълват се документи и от тях.

Стаите в студентски кампус са по-скъпи отколкото частнита квартири. (като инфо)

Последна редакция: вт, 28 мар 2017, 09:44 от 298

# 139
  • София

Стаите в студентски кампус са по-скъпи отколкото частнита квартири. (като инфо)

Така е, затова казах, че това е една от възможностите, а може и да живее в общ апартамент с други студенти, както правят повечето.

Пък ако се върнем на издържането от мъж – като казвам, че е трудно до невъзможност в много страни не казвам, че е лошо ако може. Щом двама души са съгласни на такъв вариант и имат възможност изобщо не е лошо, нито неприемливо. Преди години в много държави голям процент от жените си бяха домакини. Но това няма нищо общо със случая. Тук най-човешки съветвам да си намери работа и квартира, за да не остане на улицата без пари. Може момъкът да и прави номера, а може и наистина да иска да се разделят и в един момент да и каже, че от следващата седмица трябва да се е изнесла.

# 140
Я се стегни бързо и съвсем скоро ще се хилиш на ситуацията.  Hug

Дори да не се хили, това е опит, който ще ѝ бъде полезен занапред, когато преживее раздялата и си стъпи на краката, занапред ще има много поводи да казва "светът ми се руши". Не може светът ти да се върти около някакво момче, когато сам си до под кривата круша. Нито образованието е завършено, нито покрив на главата има, нито има собствен доход, какъв точно е този свят, за който казва, че се руши? Целият ѝ свят е това момче и когато него го няма, не остава нищо за рушене, просто всичко изчезва, заедно с момчето.

# 141
Скрит текст:
Имам ощe година и половина,в момента уча бакалавър,довършвам го,тъй като прекъснах и се преместих.
Връзката ни започна от края на 2015,не е била дистанционна,бяхме разделени само за периода,в който бях в Америка - 2 месеца и половина. И края на август дойдох за да започна годината.
Не мога да си представя,че ще живеч без него,толкова съм зависима емоционално.
А той ме обърква много - снощи искаше да го прегръщам,плачеше,можело да не е завинаги раздялата,после - така било по-добре.
Скрит текст:
Изобщо не знам какво да си мисля.Имал е няколко връзки преди мен,една от които подобна на нашата - тя е дошла заради него и в последствие са се разделили след година.
Господинът просто си е намерил ново птиченце, на което да гука....    Laughing
Нова работа, нова среда, нови колежки-млади, учени, натокани, естествено, че му е запърхало след някоя от тях....що да си губи времето с авторката, дето на всичкото отгоре му "е виснала на шията".
Типичен, ама типичен Бай Ганьо, от тия, дето и на Марс да ги качиш, пак ще си останат "сополивото селянче" от село (визирам манталитет, не местоживеене):ако има как жената да е и чистачка, и готвачка, и детегледачка, и финасист,  и майка, и .....всичко.Пък той да се почесва и да сменя "утешителките"..... Льольо абсолютен.

Апропо, напълно възможно една заплата да издържа двама/трима или повече.Почти навсякъде по света, включително и У Бг-то....       Laughing
Нима един IT специалист със средна заплата около 4000 лв не може да издържа жена и дете?
Да, сигурно няма да ходят 3 пъти годишно до Бахамите, но ще живеят спокойно и без лишения.

# 142
  • София

Апропо, напълно възможно една заплата да издържа двама/трима или повече.Почти навсякъде по света, включително и У Бг-то....       Laughing
Нима един IT специалист със средна заплата около 4000 лв не може да издържа жена и дете?
Да, сигурно няма да ходят 3 пъти годишно до Бахамите, но ще живеят спокойно и без лишения.

Не всеки работи като IT и една средна заплата в много страни не стига за нищо, затова хората живеят със съквартиранти и се женят след 30, когато вече имат по-стабилни доходи и двамата в двойката.

# 143

Не всеки работи като IT ...
Аз никъде не съм писала, че ВСЕКИ може да издържа с една заплата семейство.
Коментара ми бе по повод поста ти
Цитат
Времената не позволяват един човек да издържа двама почти никъде по света...
ВСЕКИ най-вероятно не.
Но и не е толкова рядко срещано "явление".   почти навсякъде по света...    Laughing

# 144
  • София

Цитат
Времената не позволяват един човек да издържа двама почти никъде по света...
ВСЕКИ най-вероятно не.
Но и не е толкова рядко срещано "явление".   почти навсякъде по света...    Laughing

Ами рядко явление е. В България може и да не е, не знам. В западните страни върху, които имам поглед домакините са все по-голяма рядкост, а преди 20-25 години не беше така. Във Франция дори в Париж не беше странно една жена да е домакиня и майка, а сега само богатите, т.е. хора с доходи над средното, биха могли да си го позволят. Същото важи и за други страни, но няма да споря с емигрантската бг мама общност и ЕЖК. Това са моите наблюдения и знания на база и на статистики за качеството на живот и заетостта на запад.

# 145
Аз не го пиша от името на ЕЖК или за спорТа....имам реални примери.
За себе си съм писала неведнъж.Също има няколко двойки около нас, в които само единия работи.И не е временно явление.Няма да давам подробности, не искам да развявам "чужди гащи" тук....И не, не става дума за милионери.

# 146
Бояна, интересно ми стана – дали статистиките намират връзка между нарастването на процента работещи жени на Запад и вълната от емигранти от Третия свят и Източна Европа, т.е. наличието на евтина работна ръка, която ги отменя в домакинските им задължения?

# 147
Твърде неприятна ситуация.  Thinking
Аз не мисля, че има друга жена.
Явно му е дотежало на човека да работи само той, но наистина след като е временно едва ли е повод за подобни драми... Обидно е някак за сериозна връзка. А и може да каже, че е добре и тя да работи, да го обсъдят, а не направо да настоява за раздяла...

Последният шанс на авторката е незабавно да си намери работа и ако и това не помогне за подобряването на отношенията... повече няма накъде.

# 148
  • София
Бояна, интересно ми стана – дали статистиките намират връзка между нарастването на процента работещи жени на Запад и вълната от емигранти от Третия свят и Източна Европа, т.е. наличието на евтина работна ръка, която ги отменя в домакинските им задължения?

Не съм чела за такава връзка, което не означава, че няма. Цялата система се промени в много страни. Всички се готвеха и без кризата за предстоящото пенсиониране на децата от бейби бум-а след Втората световна война, които трябва да бъдат издържани от много по-малко работещи. Отделно, икономиките, индустриите се промениха. И най-вече, и заради провала на мултикултурализма поне в ЕС реформираха образованието така, че сега в Испания и Франция 99% от децата най-късно на 3 години са безплатно и целодневно в училище, т.е. на детска градина, а не с мама или на забавачка понякога. Отделно яслената грижа е организирана много често с жени, които гледат по няколко бебета или малки деца вкъщи и се контролират от ясла като институция. Таксите в яслите са процент от заплатата, т.е. всеки може да си ги позволи. Вероятно тук идва въпросът ти с евтината работна ръка, но поне във Франция винаги е имало такава и тази работа са вършели португалки и испанки, например. Както сега в Испания, пък е пълно с филипинки и жени от източна Европа.

Аз не го пиша от името на ЕЖК или за спорТа....имам реални примери.
За себе си съм писала неведнъж.Също има няколко двойки около нас, в които само единия работи.И не е временно явление.Няма да давам подробности, не искам да развявам "чужди гащи" тук....И не, не става дума за милионери.
Ама има, не казвам, че няма. И аз познавам. Но имам широк поглед върху хора на моята възраст, а и такива на 30 и по-малко години и там все по-рядко има такъв филм – домакиня и майка. Даже потенциалн няма за такова нещо, а са хора с добро образование, нелоши доходи. Просто стана много скъпо. Ама да не разводняваме още повече темата с данни. Ако на някого му е интересно и пусне тема ще се събере информация, иначе има в нета предостатъчно.

# 149
Според мен, няма. Средностатистическите германци например нямат чистачки. Вече част от висшистите, когато и двамата работят, една част от тях имат, но малка част. Много се пазят от работа на черно, а осигуровките които се плащат на месец на чистака заедно със заплатата, може да излезе колкото половината заплата на работещата жена. Дори и минималният джоб в Германия например мини дето му викат, ако заплатата е 450 евро за примерно 10-12 евро на час, осигуровката е около 80 евро допълнително, които работодателя плаща. А една германка без висшо, но с образование например секретарка в бюро, или информатичка без следване, но с тяхното 3 годишен аусбилдунг взимат около 1500 евро чисто. Високите заплати в Германия са само за високо образовани академици, иначе са мит.

Общи условия

Активация на акаунт