Магията на изтока - тема 49

• 44 605
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Сега сред американците е модерно да се твърди, че всички древни египтяни са били чернокожи. Това е някаква кампания за вдигане на самочувствието и не може да им се каже "гък" (нищо, че има ДНК доказателства, според които Тутанкамон е бил доста светъл; някак си това ми напомня за съседите македонци).
И аз харесвам египтяни - имат едни от най-красивите руини, които съм виждала, а писмеността им е страхотна - доставя ми удоволствие да гледам стените, покрити с йероглифи Simple Smile

Прегледах пак актьорите, които ще участват в Death Note - има все пак един японец - Маси Ока (Хиро от "Герои")  Laughing 

# 361
Oх,писа Рейджито smile3501 Ще спя спокойно.

дане,Тут май се води само канадски.Иначе е страхотен и Бен Кингсли също прави страхотна роля.За него мога да кажа,че му бяха малко епизодите.

Последното американско което гледах и ми хареса е игралната версия на Красавицата и Звяра и то защото обожавах версията на Дисни. Mr. Green

# 362
  • Toronto
Тайванската "Кралица на СОП" изгледан и няма да бъде повторен никога. Чак се чудя на ината си да го изгледам докрай. newsm78 Tuon, ще започваме ли с Великолепието или още да чакам?
Лоша новина за Любимец 13 Cry
http://www.koreaboo.com/news/kim-woo-bin-diagnosed-cancer/
Дано се оправи! Някой да знае нещо повече спеиално за този вид рак?

# 363
  • MJF
Честит празник!
 "Но винаги духът народен;
 подпорка търсеше у вас,
о, мъдреци!... През десет века
все жив остана ваший глас!"

От снимките на арашите реагирах и на Ниномия, и на Мацумото , освен на адаша Шо. Тотално липсват на екрана ми. Tuon, докато те нямаше, стига да не бъркам времето, адаша Шо ми се появи изненадващо на екрана покрай фигурното пързаляне- водеше говорилня с един техен фигурист в тв.
Гледай, гледай, наближава значи плана с леглото, там буквално труд и пот на челото ще падне.  Mr. Green
My Son 5 изгледан. Малко епизод-пълнеж бих казала че бе тоз. Малко прекалено за мен усложняване на един образ и мотаене а до сега чевръсто и аналитично караха , маркирайки важни моменти един след друг. Да видим, не знам колко епизода имат та взеха да се мотаят.
Пиша под звуците на Lucie – «Billie Jean» и не се оплаквам. дането, Hug

# 364
Честит празник bg.

Whisper приключи и то доволно добре. Още един сериал завършен без претупване в последните минути. Дори бих казала, че 17 епизод беше като бонус. Краят беше добър още в 16 серия, а 17 само додаде още по-завършен вид на драмата. Прилично направен като за корейски сериал с подобен сюжет.
Нямаше лиготии и излишен пълнеж, романтиката беше дискретно изнесена на втори план, правната част беше поднесена достъпно без да усложняват нещата с разни засукани термини. Имаше престъпление, имаше и наказание. Актьорите бяха великолепни и напълно подходящи за ролите си. Ако ви се гледа нещо с подобна тематика спокойно можете да му дадете шанс.

Прочетох за Любимец 13 Sad. До колкото схванах, ракът е някъде зад носа и гърлото, но е лечим, ако се хване навреме и се приложи подходящо лечение, какъвто е случаят с нашето момче. По-често се срещал в Азия и Африка. Дано всичко мине благополучно fingerscrossed.

# 365
  • MJF
Eй, трикольора ни забравих преди bg
Малко снимки от мен - Евгения Медведева в японски образ - 1,  2,  3  Simple Smile

# 366
 bg Честит празник!

Шош има спомен,че Шо води някакво спортно предаване по време на ОИ.

Тупи,почвай.Нещо по-леко ми се гледа.Ларж - без убийства и детективи.Сори  Praynig Ако имаш нещо за гледане,но по любовно и смешно съм ОК.

# 367
  • Toronto
Тупи,почвай. Ако имаш нещо за гледане,но по любовно и смешно съм ОК.

То и аз, ама не се сещам какво Sad
Честит празник и от мен! bg

# 368
Tупи,а някой от тези двата да си гледала?
Chief Kim или My Secret Romance Звучат добре като резюме.
Пък и 2в1  Mr. Green може да препоръча нещо.
В краен случай може да повторим Master's Sun,дори не помня за какво ставаше въпрос Rolling Eyes Laughing

# 369
Сосчето, много хареса Шеф Ким. На мен не ми допадна чак толкова, но може би защото нямах подходящото настроение за такъв сюжет. Тайният романс е бозичка и то от непретенциозните, банални и клиширани. Става само за загуба на време и за плакнене на око с главния Mr. Green.

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 15:02 от 2в1

# 370
  • DE
Ако някой иска романтика и хумор може да погледне тайванския "Броманс" само като се сетя за него и усмивката ми се появява    Heart Eyes.
И на мен ми се гледа качествена комедия, такава от която да те заболят коремните мускули от смях  Grinning

# 371
Някой е споделил в Туитър потока ми тази снимка - хареса ми, затова реших да я сложа тук  Blush Театрален постер на "Великият Гетсби" (не знам защо, но поради някаква причина ми е много забавно това, че в азиатските филми, постановки и сериали, не се обръща никакво внимание на расовото разнообразие и представянето на малцинствата  Peace):

Доста добре изглеждащи японци - не знам дали са известни; ето по-голяма версия на постера - https://cdn.bg-mamma.com/ljOl/35054374_33aa64cb

# 372
Този Гетсби май е мюзикъл.
........(не знам защо, но поради някаква причина ми е много забавно това, че в азиатските филми, постановки и сериали, не се обръща никакво внимание на расовото разнообразие и представянето на малцинствата  Peace):
В смисъл? Че нямат цигани, араби, латиноси, негри и подобни ли?

# 373
Няма и европейци, и американци - само японци, корейци, китайци - до сега изгледах около 15 сериала (знам, че не са много, има време) и видях не повече от двама-трима европейци. А и почти нямаха реплики. Забавно е, че западното общество толкова се старае да демонстрира толерантност, а азиатците се придържат към това, с което са свикнали - според мен напъването на западняците да представят всички етноси във всяка една продукция, е равносилно на лицемерие.

# 374
  • MJF
Individualist Ms. Ji-Young 2017
Като идея, снимане и текст ми хареса. Куцаше ми каста. Двамата в главните роли нещо ме  Crossing Arms,, представих си други най-вече актьори на тяхно място. Мда, иначе съм доволна.

Последно не малко се смях на последния ми японски филм, ето и сега докато пиша главната героиня ми изплува пред очите- скица и половина- "разказа играта" на де що "странни птици" ѝ се падаха в хотела.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт