Януарчета 2016 - 9

• 102 899
  • 707
  •   1
Отговори
# 225
Ооо, Танче!  Hug Ужас! Бързо да се възстановяваш и да се погрижиш за себе си и да откриете причината, че да не се случва повече! И двамата с Марти сигурно много сте се изплашили Sad Добре че си успяла да стигнеш до телефона!  Hug

# 226
  • София
Ужас, Танче! Дано не се повтаря никога  Praynig

# 227
Бордо,
Моето дете беше с разтройство след ваксината. Мартинела също сподели за такъв проблем.
Може би не си прегледала поста ми, понеже съм непозната за вас.

# 228
  • София
Танче,  Hug! Бързо възстановяване и дано не се повтаря. Лекаря не каза ли каква може да е причината?

# 229
Лелеее, Танче, ужас ! Направо не ми се милсли какво си преживяла  Sad Hug . Бързо възстановяване и да се пазиш. Майка ми имаше такъв случай и по същия начин и предписаха на тъмно да лежи и да почива. Причината беше преумора, нерви,стрес. Мисля, че не ти е непознато....
Циндил, и нашите пробиотици могат да се слагат в храна, мисля че няма проблеми. Относно лекарствата, дано скоро да не ти се налага, но по принцип вече такива ги правят с вкус и подсладени, че децата с кеф ги пият и искат още даже. Досега каквото съм и давала като антибиотик или сироп проблеми не съм имала. Само с нослето е неприятно.
Бордо, имахме го абсолютно същия случай преди време. И за хранене нищо не иска и извръщаше глава при лъжицата, само хляб, банани, бисквити и мляко цяла седмица.И ту по-кишесто ако, ту нормално; ситни пъпчици на корема за два дни. Мина и замина, така и не разбрах от какво е, в последствие видях, че има 2 нови зъба, ама кой знае дали беше от тях.

# 230
  • София
Ох, Танче, голям ужас си преживяла. Hug Изтръпнах докато четях и си представях. Радвам се, че си успяла да реагираш адекватно и от бърза помощ са се отзовали. Бързо въстановяване ти желая и дано наистина откриеш причината.  Peace

Valentina14, да, прочетох, но като не пиша често, забравям кой какво е писал. Crazy Пък и нашето не е точно разстройство, а точно както при kali_gali - един път нормално, един път - рядко.

kali_gali, абсолютно същата ситуация. Чак не мога да повярвам.  ooooh! Но пък ме успокояваш, че не сме уникален случай.  Simple Smile

Не знам дали аз съм хипохондрик или е нормално - но през последните месеци всяка седмица сме при някой доктор - или при личния или при дерматоложката. Уж е здрав, но все има по нещо, което ме тормози и си ходя да го гледат. Омръзна ми, но пък не смея да не ида като имам някакви съмнения. А Сами как реве само като види доктора или сестрата.  Confused

# 231
Танче, почивай максимално, колкото можеш и не се връщай назад. Но все пак е добре да вземеш някакви превантивни мерки, занапред. Съчувствам ти. Да ти е зле и да си сам с дете го минах наскоро, хем с грип, просто. Бъди малко по-егоист. И ние сме важни.

На Мати му избива зъб номер 13, кучешкият. Иначе, пу пу, уж се е поокротил. Вчера навън пя от щастие, че има слънчице и деца. Още не давам кисело мляко, само. Цока си АМ.
Все дебне какво прави баща му на компа и се добира с всички сили до него да зяпа.

# 232
Бордо, и аз го гледам дребния под лупа постоянно, но мъжа ми не ме оставя да се филмирам и да ходя по доктори. Нормално е, майки сме, никой не познава децата ни така както нас. Буквално познаваме всеки милиметър от децата, предполагам с времето ще се научим да отсяваме кое е наистина за лекарско внимание и кое не.  Hug
lolr, ех този Мати!  Hug малко пеещо човече!

# 233
Танче прегръщам те виртуално. 
Мхм да и обрив и Т и разстройство са от ваксината за шарки ММР.  Прочетете има Инфо в нета. Ако не се лъжа,  реваксинацита е след 4 седмици. Като отида след две ще пиша повече, смятам обстойно да разчитам доки. Защото при на с уж е са задължителни, и всеки път трябва ва да обесняват докторите ама йок обяснение. Мишо има обрив между веждите, ситни бели грапави пътници. Не знайно как е избил кътник. Освен че иска да е нон стоп а мен, и леко му се зачерви дупЕто други неща нямаше. Минахме лесно тоя път. 😂

# 234
Tanya_79 Ужасно звучи,дано да минава бързо и да не се повтаря!!!Имаше силни магнитни бури тогава и те правят точно това,а умората предразполага такива сривове.
Софи е от около 2 седмици с такова акане-сутрин нормално и после 1-2 по-редички хем още не сме сложили ваксина newsm78.Даже помислих,че е чревен вирус и това беше една от причините да я отложа.Давам и Линекс и съм ограничила максимално по-"засуканите" манджи,караме на класически супи,попара,бебешка каша,АМ и кърма.Да си кажа,защото е някакво странно,супер много съвпадат случките на наборчетата ни Crazy

# 235
Мартинела, МПР ваксината е с две дози - на 13 месеца и на 12 години. По-рано от 12 години може единствено в случай на сериозна епидемия, с разпореждане на Министерство на здравеопазването и навярно само за рискови групи.
Dragonfly, наистина са големи преписвачи децата  baby_neutral Аз вече започвам да си мисля, че това с по-рядкото ако може да е от зъби, защото на всички които се оплакваме децата вадят сега и зъби. А може и да е етап в развитието и съзряването на стомашно-чревния тракт.  newsm78 Освен това ако детето ака повече от веднъж на ден или веднъж, но голямо количество както е нашия дребос, е нормално да е по-меко/кашесто/редичко. Важното е да не е течно.
На Коко вчера специално анализирах памперса  ooooh! Той сега е на вълна по веднъж на ден, но обилно. В началото си личи че е било с нормална консистенция и финалната порция е била мека/кашеста. Според мен е нормално. Също е имало случаи да ака по два-три пъти на ден, но без да е било диария, просто всеки път по малки количества. Първият път нормална консистенция, втория/третия път меко/кашесто. По-добре сега да са им така, отколкото твърди и запечени и да се мъчат. А и те за по-малко от 24 часа изкарват храната...

# 236
Така проверих при нас - ваксината за морбили и др. Е с реваксинацита от 14-24 месец. Много странно. Ще питам пак при доктора защо има такова разминаване.

# 237
  • Бургас
Благодаря на всички за милите думи, страхотни сте  bouquet
Бяхме на консултация вчера. Марти е 10 900 г. и 82 см. Според мен е и по-висок, мерихме го на метъра, залепен на стената, ама той застава ли мирно да му вземеш мярка  Mr. Green
Минава на памперс гащи вече, много трудно мога да го хвана да залепя памперс като хората. Взех петица, но не съобразих да погледна килограмите в магазина, дават ги от 12 кг. нагоре. Сложих му сутринта един, ако пропусне ще отида да му взема по-малки.
Спирам част от хапчетата днес, другите ги намалявам, дано ми се отрази добре. Ще излизаме след малко, времето е прекрасно за разходка. Докторката каза да започвам да го мажа с фактор 30, че е много бял и вече има тен. Имам един Ла Рош 50 от миналата година, ще започна с него.
Усмихнат ден на всички.

# 238
Малко ме е срам да си призная колко съм незапозната и невежа във ваксините, но коя е ваксината за морбили ? Ние нямаме в календара ни само за морбили РОР ли се води ?

# 239
  • София
Кали, къде бяхте вие? По принцип е MPR - Priorix - http://www.pramed.com/medicaments/priorix.html
Моновалентна тук не поставят и не знам има ли и с какво име е.
Иначе на места слагат комбинирана и с варицелен щам.

Общи условия

Активация на акаунт