Януарчета 2016 - 9

• 102 897
  • 707
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета, наредих кандидатурите, голям зор в тоя Младост...
И понеже има много инфо, а не ми се чете  Mr. Green ако някой има систематиирано да разкаже, ще съм много благодарна.
Сега като съм наредила кандидатурите какво чакам - класирането, нали - нещо друго има ли да се прави преди 11ти май (когато е класирането, нали)
И как си наредихте градините вие? А уж сложих тази с най-голям шанс най-отгоре, но пък знам ли - и в момента свободните места са по-малко от броя на хора с нашите точки.... Направо не ми се мисли, толкова много деца, а толкова малко места  ooooh!
И друг въпрос - яслите с режим ли са? Щото ако моето сега спи по 2п през деня там ще го слагат ли? Или ще тр да му налагам аз режим сега за да свиква? Как се процедира?
Поздрави  bouquet

# 211
  • София
До последно може да си разместваш местата. Денят преди да заключат системата си поглеждаш кандидатурите отново и си преценяваш. О
В ДГ има строг режим, който е записан на вратата на всяка група. Спят само по веднъж. 12.30 са по пижами и в леглата. Мисля че към 15.00 ги будят. Под час пият вода, хранят се, играят и им сменят памперсите. Също в определен час ги слагат на гърне. Ако не говорят е доста трудно в началото. Обикновено между 15-20 септември има родителска среща, на която се казва какъв е правилника и колко пари трябва да се съберат за играчки и консумативи.

# 212
Аз гледах режимите на яслите в Бургас и за сега Коко някак сам се нагоди на такъв режим. Закуска - игри и разходка - 12:30 обяд - 13:30 сън - 15:30 събуждане (понякога се буди по-рано де) - 16:00 следобедна закуска - игри.
Долу-горе това пише за яслата. Имат и тоалет между хранения, сън и игри.
Ще видим като дойде ред за ясла дали няма да е сменил режима.
При нас класирането излиза на 02.05  newsm78

# 213
# 214
Гери, четеш ми мислите! Снощи си мислех, че имам у дома един Bio balance baby, който съм го давала до сега 2-3 пъти на Коко и може да му дам два-три дни пак. Няма разтройство, обаче ми се струва, че са по-редички  newsm78 И си мислех, че ако пъпчиците сега са му от някакво по-затруднено храносмилане може да му помогне и за тях. Определено мисля, че напират и зъби - кисел е, нервен като не стане на неговото, няколко пъти ме ухапа защото не му дадох нещо, тръшка се, гризва ме лекичко и без да е сърдит и няколко нощи под ред се буди към 03:30... Та си разсъждавах, че малко пробиотици може даму се отразят добре. Благодаря ти за статията  Hug

# 215
  • София
purpletka, на една вълна сме! 😊

# 216
  • Пловдив
2-3 дни пробиотици е малко, трябва по дълго да се дават.

# 217
2-3 дни пробиотици е малко, трябва по дълго да се дават.
Съгласна съм, просто до сега 2-3 дозички са му били достатъчни като ме е съмнявал, че малко по-редки ги ака. Иначе има много добро храносмилане, затова не се е налагало да му давам по-продължително.
Пробиотици могат да се дават спокойно, или да звънна на периатъра?  newsm78 Все пак тя му ги е изписвала на първо време  newsm78

# 218
  • Пловдив
Аз ги давам без рецепта и по принцип много ги ползвам за всички, различни марки Биогая, Пробиен, Линекс, Биокулт, Лактофлор.

# 219
  • София
Пробиотици дали могат да се  слагат в храната? Филип пие по около 10 мл вода дневно ooooh! и направо се моля да не се разболява и да не се налага да пие лекарства, че не знам как да ги  давам.
Снощи за вечеря изяде 420 мл супа. Явно беше освирепял от глад.

# 220
  • София
Циндил, мисля, че могат - на Линекс поне пише, че може. Ние сега сме на него, понеже Сами тези дни също ака по-рядко... Преди му давах Биогая - тя пък е на капки и си му ги давах с лъжичка, не съм ги разтваряла в нищо.

При нас последната седмица е доста странна. Сложиха му ваксината за шарките в сряда преди великден. От петъка започна да има по 1-2 по-редки изхождания. Странното е, че има по 1-2 нормални и 1-2 по-редки. После 4-5 дни поддържа една температура около 37 градуса - хем не е висока, хем като го пипна е топъл, но пък си има настроение, играе, хапва. После пък спря да яде - цялата минала седмица изкара на хляб, бисквити и банани. И много кърма - нон-стоп, такова чудо отдавна не е било. Какви ли не манджи пробвах - щом види лъжицата, се обръща на другата страна. Ходихме на доктор в четвъртък - уж всичко е наред. В четвъртък вечерта вдигна 38 градуса, в петък цял ден поддържа 38, вечерта вдигна 38,8 и му дадох нурофен... В събота сутрин пак имаше 38, сложих му една свещичка ефералган и оттогава няма температура, даже му е ниска на моменти - около 36... На вас случвало ли ви се е? В събота вечерта му се появи и обрив на корема, който в понеделник почти не си личеше, а днес съвсем го няма... Не помня вече имаше ли тук друго детенце с обрив след ваксина - кажете как изглеждаше?

На мен проблемът ми е, че не знам сега всички тези неща дали са от ваксината, дали са от зъби (междувременно един излезе, а чакаме и още един), дали е от това, че сезоните се смениха 4 пъти за 10 дни...  newsm78

Настроенията му също се менят - на моменти пищи и изпада в истерии, после си е ОК. Цяла седмица сука като новороден, вчера отказа и за следобедния сън и за вечерния... Та така - весело е при нас.  Crazy

purpletka, на Сами бузите му бяха по същия начин преди около месец. Перидатърът каза, че било АД и няма какво да направя. Ходихме на дерматолог- оказа се себореен дерматит от много суха кожа.  Каза ни да избягваме да го мокрим, даде ни един крем-лекарство и един на uriage релипидиращ. Тъкмо се оправи, и пак му се появи подобно на врата - оказа се този път, че сме го претоплили, защото беше топло, а му слагах лигавник/бандана и го е запарило. Та, идеята ми е, че не е задължително да е АД вашето, най-добре иди на дерматолог да го види,

# 221
Бордо, при Сами може да е всяко едно нещо което мислиш по отделно или комбинация от всичките. В смисъл може да е само от ваксината, може само от зъбките, а може комбинация от двете. На Танчето Марти беше с температура и обрив след ваксината, може тя да разкаже.
А може и да е от сезоните. То си е ненормално времето!
Тъкмо му свалихме шапката на Коко и го пекна слънцето по елече само и айде пак вадим зимното яке и шапката обратно на главата  ooooh! Аз затова не бързам да се фиксирам че при него е АД, защото виждам какво е лудо това време. И детегледачката се страхува повече от мен да не се разболее дребния, навън предпочита да е по-облечен, следобяд като спи го завива до ушите. Но не смея да се оплача, жената е много грижовна към него, затова просто и обръщам внимание да не го завива толкова. Той нощем спи със спален чувал и напрактика е по-открит, отколкото като тя го завие за дневния сън. С чувала ръцете, малка част от гърба, врата и цялата му глава са открити, а тя го завива с одеялото с ръцете прибрани и само лицето му навън. Така че наистина може от всичко да е. Имаме близък приятел дерматолог, направо него ще попитам. Изключвам при нас да е от ваксината, пъпчиците започнаха повече от месец след поставянето.

# 222
  • София
Да, ненормално е това време. На Великден Сами беше навън само по боди и шапка за слънце. Онзи ден беше с космонавта (бях го изпрала и прибрала, но такъв студен вятър духаше тук, че всички извадихме зимните дрехи). Днес на слънце пак е жега.  Crazy

Аз знам, че от всичко може да е, просто ми е тъпо като няма как да се разбере. И в тази връзка да питам - ако приемем, че сега температурата и обрива са от ваксината, то значи ли, че ще имаме проблем при реваксинацията след няколко години? Или просто това са странични реакции, които са очаквани и не са сериозен проблем?

purpletka, точно такива малки и грапави бяха нашите пъпчици и двата пъти - само по лицето и под брадичката. Кожата му беше станала като шкурка на допир. Покажи го направо на вашия приятел, те дерматолозите явно разпознават кое е АД и кое не - нашата го гледа с една лупа и каза, че не е АД. После като ходихме втория път, пак гледа и казва "Тук кожата заздравява, тябва ѝ само поддръжка. Тук, още има проблем, продължавате с лекарството" А на мен всичко ми изглежда еднакво.  Crazy  Иначе сегашният му обрив беше само по корема и гърдите - т.е. отпред на тялото - нямаше отзад или някъде другаде. И бяха едни бледо червени, дребни пъпчици. Пъровначално помислих, че сме го претоплили с тоя космонавт през април, но после реших, че не е от него.

# 223
  • Бургас
Здравейте,
Не съм влизала повече от седмица, закъсах го със здравето и ми ограничен достъпа до телефон, компютър и таблет. Великден за мен приключи в Спешното с ужасен световъртеж, повръщане и ниско кръвно. Стана ми много зле изведнъж, едва успях да се добера до телефона да звънна на 112, бях сама с Марти. Взеха ме с линейката, не можех да стана изобщо. Прегледа ме невролог, каза, че не е инсулт, а проблем с вестибулярния апарат. Отказах да вляза в болницата, пуснаха ми една система и като изтече извиках нашите да ме приберат.Казаха да лежа на тъмно и тихо, да си пия хапчетата и да почивам. Още не съм се оправила, от вчера излизам, но гледам да почивам повече, че ме е страх да не се повтори. Ще пиша пак тези дни като се пооправя.

# 224
  • София
Ох, Танче  Hug Бързо оправяне!
А Марти с тебе с линейка ли го взеха? Дано не ти се случва повече!

Общи условия

Активация на акаунт