,,Откраднат живот" - сезон 3, тема 16

• 87 771
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
Цитат
„Както знаете, Наум Шопов е лекар по професия. Благодарение на това по време на снимките той успя да види киста на един от епизодичните актьори с помощта на ултразвук“.

Ето това граничи с геройство  Simple Smile
Кисти най-редовно се откриват с ултразвук на много хора, но да го направиш с тези китайски модели ментета от под $2000 ползвани във филма си е добро постижение. Видях епизодично да показват само един професионален апарат, а останалите модели за които дори стана скандал че са го преместили от шокова стават само за домашна употреба. Бях купил един точно такъв на дъщеря ми да си играе на доктор. В известна болница с такива играчки е несериозно освен ако идеята не е била да покажат корупция в доставката на консумативи и оборудване.

# 571
  • София

Не разбирам какво прави едно психично лабилно същество в болница,работеща като лекар.Пази от такива...не знаеш,докато лежиш на операционната маса,дали няма да ти резне я някой крак,я ти извади око...щото нещо не я кефиш.Бррр.

Никога не съм била изнасилвана и дай Боже да не ми се случва. Но имаше един Пенчо, колкото мен (името е измислено) който всеки път като ме видеше ми говореше как искал да ме види гола, да ме изнасили и ще ме остави на мира (тези думи си ги сопмням като, че беше вчера). Само като го водиех и бях способна да заобиколя през 3 блока, за да ида до училището, което е срещу блока ми, през градинката. Даже името му намразих, заради него. Та представям си какво е да го изживееш, че доколкото разбрах и групово. И в един момент пред теб стои един такъв гадняр, който снимал с телефона си как едно невинно момиче му се моли и т.н. Направо си го заслужаваше, друг е въпросът, че не е това начинът. Аз няколко пъти по новини като съм чувала за такива неща ми е идело точно да го кастрирам ако ми падне, без да съм видяла какво е направил и без аз да съм преживяла такова нещо, представям си на жертвите какво е.
Според мен целта на сцената беше, че че лекар ще ти извади нещо щото не го кефиш, а за да се подсили ужаса ѝ

# 572
  • Разпиляна във въображението
Какво групаво изнасилване?

# 573
  • USA
Работата на лекаря е да помогне медицински на даден пациент.НЕ Е НЕГОВА работа дали гаджето му краде парите,какъв секс харесва,и няма абсолютно никакво право да си прави своеволия в операционна зала,да бърка в чужди телефони и прочие.
Това е абсолютно малооумие и тези нещастници от сериала искат да ми кажат,че е много ок поведение.
+ факта,за глупостите,които изрекоха за веганите.
+ купчината измислици и недоразумения с предишни епизоди.

Не,не ми харесва накъде тръгна сериала,вмомента просто точат последните капки парички от проекта.Съмнявам се да има нов сезон,а ако има такъв,ще е на дъното.

# 574

+ факта,за глупостите,които изрекоха за веганите.

Оо, моля ти се, нищо съществено не са казали за веганите. Можеше много по-грубо да бъде. Аз много по-груба бих била по темата. Проблемът е с Децата на вегани, които с невежеството си могат да съсипят здравето на децата си. Със самите себе си да правят каквото щат, поляни много.

# 575
  • USA
Разбира се,че беше глупаво.Изкараха така,че веганите ходят гладни до припадък със сини устни и още какво беше...
За отказване на лекарска помощ съм съгласна,но това какво общо с личния избор на човек какво да яде?!

# 576
Разбира се,че беше глупаво.Изкараха така,че веганите ходят гладни до припадък със сини устни и още какво беше...
За отказване на лекарска помощ съм съгласна,но това какво общо с личния избор на човек какво да яде?!
Личния избор го прави възрастният. Ако дете е принудено от родител да се храни по определен начин, това не е личен избор. Peace
С чия, киноа и трева... Не мисля, че могат да се изграждат мускули, кости, мозък, не сме тревопасни.  Peace

# 577
  • София
Личния избор го прави възрастният. Ако дете е принудено от родител да се храни по определен начин, това не е личен избор. Peace
С чия, киноа и трева... Не мисля, че могат да се изграждат мускули, кости, мозък, не сме тревопасни.  Peace

Мислех да не се включвам в тази полемика, но, ако детето иска да яде само вафли, шоколад и кола, ти като родител ще го оставиш ли или ще му наложиш своя избор за разнообразна храна с плодове, зеленчуци, мляко и т.н.
П.С. Не съм веган

Ами така разбрах, когато тя разказа в тоалетната на Романова.

# 578
  • USA
Веган храните далече не са чия,киноа и трева.

И вмомента го казвам,хапвайки домашен козунак с яйца,масло и сметана,че да кажеш съм върл защитник на веганството и като бивш такъв.Но незнанието и подигравките,които хората вегани срещат в България,ми идва в повече.

# 579
Без да знаеш какви знания има отсрещната страна, не можеш да говориш за незнание. Peace
Не, то можеш, но не е коректно.

# 580
  • Разпиляна във въображението

Ами така разбрах, когато тя разказа в тоалетната на Романова.

Аз дори не разбрах, че е изнасилена, но не показват много ясно. Тя от изнасилена, с проблеми със секса, след разговор с Романова и умозаключението, че й липсва секс. Изобщо не стана дума за травма, за лечение, за нищо. Миналото да си останало в миналото и Добрева се ухили. А и друго си е да възбуди упоен мъж /според Романова/  ooooh! Малко ми е мътна тази част. Като цяло може би са искали да я представят с такава история - изнасилване - но после са замели нещата. Другото би било подигравка с това, което жените изпитват по време на това насилие.

# 581
Не са споменавали за изнасилване, а от краткия разговор с Романова стана ясно единствено че Добрева е плащала данък обществено мнение и за да не я мислят за задръстена е скочила с рогата напред и е попаднала на неправилното място с неправилните хора за първия си път. Този неприятен спомен и е създал доста емоционални блокажи в общуването с мъжете и това е всичко. Ако имаше нещо по-сериозно съм сигурен че щеше да го сподели за да смекчи безумната си постъпка. Според мен единствения смисъл на целия разговор беше в твърдението че само последния път с Борис и е било добре за да ни дадат сигнал на къде биха могли да се развият събитията.

# 582
  • София
ОК, обаче да тръгне да скопява мъж на операционната маса, не е ли признак за психическо заболяване? Кажете ми как в реалния свят такова чудо ще е практикуващ хирург, вместо да е в лудницата?

# 583
  • тук, на мястото си
Реалния свят ли? Ами тя България там ли е?  newsm78 newsm78 newsm78
Макар, че това си е филм, има вероятност такава лекарка да има в действителност в някоя болница. hahaha hahaha hahaha Макар, че не е за смях, а за рев.

# 584
  • There I was on a July morning
ОК, обаче да тръгне да скопява мъж на операционната маса, не е ли признак за психическо заболяване? Кажете ми как в реалния свят такова чудо ще е практикуващ хирург, вместо да е в лудницата?
Затова я гласят за гинекологията, там ще е по-безопасна. hahaha
Ако трябва да съм сериозна - не мисля, че в реалността такова нещо е възможно. Освен, ако някоя лекарка не превърти, но не вярвам да я оставят да оперира след подобна изцепка.
Съфорумка твърдеше, че 80 % от случаите били от практиката на един лекар. Предполагам, че другите 20 % са копирани от различни медицински сериали.  Wink

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 00:36 от Скубиду

Общи условия

Активация на акаунт