Ринопластика

• 156 636
  • 788
  •   2
Отговори
# 690
На Алев нослетата ми харесват много! Каква е цената на ринопластиката при него?
Последно мисля, че за първа операция взимаше 3000 евро.За ревизия не мога да кажа.

# 691
Гледах някаква клиника, където операция плюс 7-дневен престой и трансфер е 2000 евро, самата операцията е 1500. Има и други, които не са скъпи. Само в Истанбул има страшно много хирурзи, а и извън него има още, и всички се радват да им се плаща в евро заради курса на лирата.

Този оперира носове с дебела кожа: https://www.facebook.com/op.dr.alpaslanyildirim/
И този:
https://drsuleymantas.com/

За цените най-добре да се пита лично. С търсене на турски излизат ужасно много резултати. Нито Кулов е станал 4 пъти по-добър, че да взима 4 пъти повече, нито тия, които работят на прилични за Турция цени, а не космически, са по-зле от промотираните в България турски хирурзи, някои от които също вдигнаха тройно цените, откакто ги рекламират тук.

# 692
Абсолютно!

Кристина, не е нужно да е факир на фотошоп, но е важно да има отправна точка и диалог. Затова има консултация с пациента, да се види визията на лекаря, да се обсъдят желанията на пациента и доколко са възможни и изпълними от конкретния лекар. Има и пациенти без мнение, те са им най-любими. Защото какъвто и да бъде направен, все ще са щастливи, понеже докторът знаел какво е най-доброто. Те нали всичките са такива естети...
Хора всякакви Simple Smile

Много лекари работят с дебели кожи и показват удивителни резултати. По-мързеливите и неспособните отказват сложните случаи Simple Smile
Ето пример за ултра дебела кожа от Balikci, известен и с много добро име.
https://www.instagram.com/p/CGkYg85jxxB/?utm_source=ig_web_copy_link

# 693
Да,за много неща си права, даваш изключително подробна,важна и интересна информация,за което благодарим Heart   Аз след толкова изгледани резултати и доктори стигнах  до извода,че колкото и да ги гледаш, всъщност при теб и твоя конкретен случай винаги ще е индивидуално и различно...и наистина вижте колко са различни резултатите при всеки един от лекарите.. естествено, различен старт,кожа,организъм и т.н.

# 694
Има хирурзи, които отказват операция, защото знаят, че не могат да се справят, а има и такива, които са отлични професионалисти, но въпреки това отказват, защото пациентите имат нереалистични очаквания.Хирурзите не са магьосници.Никой уважаващ себе си и загрижен за Вашето здраве хирург няма да Ви обещае малък, елегантен нос, при положение че стартът Ве и голям, гърбав, месест и с дебела кожа.То може, но с огромен риск за здравето.При такива пациенти обикновено хирурзите предупреждават, че ще са нужни поне 2 операции.На снимките в Инстаграм недейте много да вярвате, освен ако човекът не е тагнат и не може да разговаряте лично, но дори и тогава с едно наум.То може да пише, че кожата е дебела, но колко точно е дебела, няма как да знаете.Ползват и фотошоп.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 09:18 от anne_boleyn

# 695
Това е някаквя много вредна представа за многото операции, нужни да се получи хубав нос. С всяка операция тъканите се травмират и резултатите не могат да станат оптимални. Особено ако се бърза за следваща операция и се работи, преди да са се възстановили до някакво приемливо положение. След първата операция вече е ревизия. Ако не може да стане от един път, значи резултатът, който се търси, е твърде неестествен за чертите на лицето и размера му, и по-добре изобщо да не става. Или пък хирургът си е оставил ръцете при първата операция и после обяснява "Ами, то нормално, не стават нещата от първия път". То дреха да е, като се преправи няколко пъти, резултатът не е като перфектно ушита от началото.

# 696
  • София
Ами тук виждам пациенти с голям и гърбав нос с много добър резултат

# 697
Това е някаквя много вредна представа за многото операции, нужни да се получи хубав нос. С всяка операция тъканите се травмират и резултатите не могат да станат оптимални. Особено ако се бърза за следваща операция и се работи, преди да са се възстановили до някакво приемливо положение. След първата операция вече е ревизия. Ако не може да стане от един път, значи резултатът, който се търси, е твърде неестествен за чертите на лицето и размера му, и по-добре изобщо да не става. Или пък хирургът си е оставил ръцете при първата операция и после обяснява "Ами, то нормално, не стават нещата от първия път". То дреха да е, като се преправи няколко пъти, резултатът не е като перфектно ушита от началото.

Не е вредна, а честна и реалистична.Какво стои естествено и красиво на едно лице е много субективно понятие.За Вас едно е красиво, за друг човек е съвсем различно нещо.Красотата не е константа.На хирурга му се плаща, за да задоволи максимално ( в рамките на реалистичното и здравословното ) очакванията на пациента и ако един човек с дебела кожа и голям нос, иска малко носле, то на базата на конкретната анатомия и ред други фактори той казва:" Не, не може да стане, както си го представяте!" или ""Да, може, но при тези и тези условия!".Не виждам нищо странно.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 10:48 от anne_boleyn

# 698
Ами тук виждам пациенти с голям и гърбав нос с много добър резултат

Всеки нос е различен.Аз например съм със смесен тип кожа.Тънка в основата и по-дебела на върха, но въпреки това ми се получи много изписано връхче.Няма как да знаете колко точно е дебела кожата на тези жени от снимките.Едно е гърбица, друго е гърбица с дебела кожа.Резултатите им са много хубави за мен, но за друг човек може и да не са.Затова трябва да направите повече консултации, да видите и усетите човекът, който ще Ви оперира какви естетически разбирания има и дали ще си паснете.Да не говорим, че докато не Ви среже на операционната маса и не види какво точно трябва да направи, стопроцентови гаранции никой не дава.Затова се подписват една камара докуминти преди операцията, с които си връзват гащите.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 11:04 от anne_boleyn

# 699
Именно за това е нужен и фотошопа, за да се коментира по реалния нос на пациента.
На мен показаните носове не ми изглеждат малки, напълно нормални са. Само втората снимка е с еднакво съотношение между преди и след.

Ринопластиката има десетки методи за изпълнение и обикновено лекарите си работят по техен си, без да го сменят. Затова се избира лекар, който е специализирал в даден тип операция - с тънка или с дебела кожа, в първични операции или в ревизии, в малки или естествени нослета. Никой не е добър във всичките им вариации Simple Smile А ако ви се каже това, бягайте с 200.

При мен кожата беше тънка и бях чела, че може да се сложи тъкан за по-добър резултат. Познайте дали ми сложиха, въпреки че го коментирахме и към днешна дата виждам, че е било нужно. Но лекарят ми не беше достатъчно коректен към мен, за да ми каже, че не използва такъв метод.

Със сигурност е по-добре да се откаже на пациент, отколкото да се направи операция, за която лекаря не е сигурен в резултата.

Кристина Hug

# 700

Не е вредна, а честна и реалистична.Какво стои естествено и красиво на едно лице е много субективно понятие.За Вас едно е красиво, за друг човек е съвсем различно нещо.Красотата не е константа.На хирурга му се плаща, за да задоволи максимално ( в рамките на реалистичното и здравословното ) очакванията на пациента и ако един човек с дебела кожа и голям нос, иска малко носле, то на базата на конкретната анатомия и ред други фактори той казва:" Не, не може да стане, както си го представяте!" или ""Да, може, но при тези и тези условия!".Не виждам нищо странно.

Именно, в рамките на реалистичното и здравословното. На практика може да се смали един нос и с една операция, и то дори прекалено да се смали. Прочети за overdone rhinoplasty. Проблемът е там, че ако се смали прекалено, се получава отслабване на хрущяла (особено ако природно е по-слаб), нарушаване на носните пътища, свличане на тъканите и деформация на носа. Това с повече от една операция се случва още по-често. Да обясняваш как просто проблемът е, че са ти нужни няколко операции, за да получиш достатъчно малък нос, е вредно и опасно.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 12:48 от кукумицинка

# 701
Да не говорим и за повече от една операция какво носи за пациента и за лекаря и как изобщо няма равнопоставеност... Нито финансова, нито здравословна (имам предвид пълната упойка, стреса, възстановяването).
Наскоро имах позната, която имаше проблеми с дишането. Посъветвах я да коментира с лекарите дали да направи компютърен томограф, за да се види дали има някакъв проблем и въз основа на това да се търси подходящ специалист. ЯМР и КТ дават някаква информация за хрющялите и костите, но масово лекарите си спестяват тази информация, за да могат да отворят пациента и да му вземат парите. А какво ще свършат и дали ще могат да решат проблема е божа работа.
Това е като да отидеш на стоматолог и вместо да те прати първо на рентген, за да види има ли проблем и горе-долу какъв, да ти каже, че ще ти отвори зъба, защото на рентген може и да не се види много точно.

Преценявайте си много добре лекарите. Напоследък виждам как тези турските, идващи в БГ, са забравили дипломите си и мислят само за банковите си сметки.

# 702

Именно, в рамките на реалистичното и здравословното. На практика може да се смали един нос и с една операция, и то дори прекалено да се смали. Прочети за overdone rhinoplasty. Проблемът е там, че ако се смали прекалено, се получава отслабване на хрущяла (особено ако природно е по-слаб), нарушаване на носните пътища, свличане на тъканите и деформация на носа. Това с повече от една операция се случва още по-често. Да обясняваш как просто проблемът е, че са ти нужни няколко операции, за да получиш достатъчно малък нос, е вредно и опасно.

Няма нужда да чета, защото с ринопластиките съм приключила и съм изчела предостатъчно, когато му е било времето.Вие, доколкото разбирам не сте хирург.Тези неща ги знам от хирурзи с хиляди успешни операции зад гърба си.Именно защото не е хубаво да се пили прекалено много наведнъж, хората се подлагат 2 пъти.Така са решили, поели са си рисковете.Аз не адвокадствам за това и не бих го направила.Просто казвам, че е възможно и именити хирурзи го практикуват.Всяка операция си носи рискове, дори и първичната.Не съветвам никого нищо да прави на база писания по форуми.
Това са фактите.При някои хора може да се постигне драстично смаляване, без риск за здравето, но не може да се направи наведнъж.И отново - за един "драстично/прекалено/изкуствено/грозно смаляване" е едно, а за друг съвсем друго.Всеки има глава на раменете и си отсява информацията по форумите от хора, които са просто пациенти, както и сам решава за себе си на кой хорург да се довери и да прецени дали му обещава врели-некипели, за да му вземе парите.
И предлагам да я приключим тази полемика, защото малко излиза вече от темата.Не съветвам никого да се подлага на 2 операции освен, ако не е препоръчано от хирург, за когото сте сигурни, че иска само най-доброто за здравето Ви.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 13:35 от anne_boleyn

# 703
Здравейте, момичета! Някой може ли да ми разясни за пътуването с автобус до Истанбул. Евентуалната операция ще е в Естетика, на коя автогара спират автобусите, коя фирма е за предпочитане? Благодаря!

# 704
Успех! С Естетика не съм запозната,но пиши на асистентите,те ще ти отговорят, изглеждат много готини. А бе момичета, нормално ли е вече няколко седмици да ми е по-подут носът от едната страна? А от другата ту се подува повече,ту направо изглежда плоско в сравнение с другата по-надута страна? И какви са измененията по върха, много ми е твърд и надут и той,не е вече толкова вирнат като в началото. Чела съм толкова много за отоците,че неравномерно се движат и въпреки всичко се чудя. Нямам два месеца още.

Общи условия

Активация на акаунт