Раждането у дома

• 5 243
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Какво значи да е по-зле и опасно в болницата?! Условията може да са мизерни и отношението да не е най-доброто, но там са хората, които ще ти помогнат адекватно, ако нещо се обърка. Хора, които са учили и практикували това и които, повярвай ми, най-малко искат да се вкарат в беля. Ако възникне някое усложнение вкъщи, кой и как по-точно ще ти помогне? Или пак ще разчитаме на "опасните болници", само където може да се загуби ценно време. Ще имаш дете, дръж се разумно и отговорно!
Разбирам мнението ви на всички ако нещо се обърка да ще се наложи да се отиде в болница но дано да не се налага Simple Smile
А ако се наложи (недай си Боже): трябва да се обадиш на 112, оттам те да се свържат с "Бърза помощ", после докато дойде линейка, след това лекарят, дошъл вкъщи, да се ориентира все пак какво е състоянието ти, да те откара до болница, там да те приемат, да разберат какво точно се случва и чак след това да се вземат нужните мерки. Сметни сама цялото описано нещо колко време ще отнеме. То не е хоп, нещо се обърква и след 5 минути хеликоптерът е кацнал на покрива.  И накрая пак се опира до "лошите" лекари и болници, само където се е загубило ценно време. А и да родиш успешно вкъщи, това бебе няма ли няой разбиращ да го погледне все пак наред ли му е всичко?!

# 16
А ако не успееш да родиш нормално и се наложи спешно секцио (както на мен ми се наложи и на много други), какво ще правиш? Трябва да помислиш и върху лошите възможни сценарии.

# 17
Дано не се обърка, но помисли ли ще има ли време да се отиде до болницата?
Бъди разумна, не излагай себе си и нероденото ти дете в риск.
Взела съм това решение именно защото напоследък болниците вместо да помогнат ти вредят повече .Иска ми се да има по свестни лекари но става точно обратното .Гледате тв и четете форуми колко много са пострадалите.Направо имам страх да стъпя в болница

# 18
Взела съм това решение именно защото напоследък болниците вместо да помогнат ти вредят повече .Иска ми се да има по свестни лекари но става точно обратното .Гледате тв и четете форуми колко много са пострадалите.Направо имам страх да стъпя в болница
А не те ли е страх, че може да се наложи спешна,мигновена помощ и да няма как да я получиш? Страх винаги има, но в 99,9 % е от предстоящото раждане,а не от лекари и акушерки.

# 19
Направо имам страх да стъпя в болница
А ако те хване апандисит или счупиш крак, какво ще правиш?
По темата, не бих рискувала живота на детето ми, айде моя както и да е, но на бебчето....

# 20
  • Най-красивата страна
Разбирам мнението ви на всички ако нещо се обърка да ще се наложи да се отиде в болница но дано да не се налага Simple Smile
Ако нещо се обърка е решаваща всяка секунда. Няма време за ходене в болница.
Не знам кога си раждала, но в днешни дни има възможност да избереш екип, който да следва всяко твое желание. Никой няма да те качва никъде.

При мен точно така се получи.И ако не бях в болница сега нямаше да съм жива.
Според мен раждането вкъщи е рисково и безотговорно.
А в България е и незаконно.

# 21

Не се поддавай на психозата от медиите.
Отиди на няколко отворени врати на няколко болници, къде си следиш бременността? Попитай приятелки, вече раждали да ти препоръчат гинеколог, поговори с него, задавай въпроси.
Имаме късмет да не живеем в Африка, където хора все още умират от туберколоза и куп други болести.

# 22

Може би не съм прочела внимателно, но... Имаш страх от болници и не можеш да стъпиш там, за да родиш, но си съгласна да го направиш, ако нещо вкъщи се обърка?
Не ми се струва разумно, логично и осъзнато, но това си е лично мнение!

# 23
  • София
Скрит текст:
По темата, не бих рискувала живота на детето ми, айде моя както и да е, но на бебчето....
Тя вече написа, че е раждала два пъти в болница. Което означава, че не рискува само живота на бебето и своя, но постъпва абсолютно безотговорно и към другите две деца.

Лично за себе си избрах да раждам в голяма болница. Условията не бяха от най-добрите, но пък предпочетох да мога да разчитам на лекарите. Единият път последните дните преди раждането бях в болницата. В стаята настаниха жена в 29 г.с. През нощта й изтекоха водите. Санитарката после ни каза, че бебето е излезло докато са я слагали на масата. Не зная как са се развили след това нещата за нея и бебето й, но в дните, в които още бях там го бяха спасили.

# 24
А знаеш ли колко некадърни шофьор и престъпници има по улиците? Учудвам се, че се осмеляваш 3 деца да пуснеш на тях.
Такъв е животът, риск има във всичко.
Да беше преди 30 г., щях да те разбера, но днес има достатъчен избор от лекари, включително такива, каквито искаш.

# 25
А, ако нещо се обърка, но времето се окаже недостатъчно за отиване в болница, в моргата ли смяташ да ви карат? Съжалявам, давам си сметка, че звуча грубо, но вземи се освести и не подлагай на риск живота на бебето. За твоя живот, ти си знаеш.

# 26
94 година ме вкараха за операция на апандисит на сутринта дойдоха да ме вземат в операционна болката ми беше минала отказах операция и се прибрах вкъщи.Именно там е проблема явно трябва да ви намеря публикации от пострадали родилки би трябвало да знаете случаите и напоследък са все по често най лошото е че никой нищо не прави и чакат бебета да пукнат най спокойно казват че нищо ти няма в момента не мога да намеря публикацията на жената може и да са я махнали днес я беше написала картинката никак не е приятна жената ще ражда доктори я имат за аборт не си мръднаха пръста за нищо  има и много други случаи................

# 27
А знаеш ли колко некадърни шофьор и престъпници има по улиците? Учудвам се, че се осмеляваш 3 деца да пуснеш на тях.
Такъв е животът, риск има във всичко.
Да беше преди 30 г., щях да те разбера, но днес има достатъчен избор от лекари, включително такива, каквито искаш.
Няма избор на лекари по скоро са станали убийци от колкото лекари съжалявам ако звучи грубо но си е истина за мен доста близки и познати са пострадали или починали просто аман от лекари няма на кого да се доверим и да разчитаме.

# 28
Скрит текст:
Тя вече написа, че е раждала два пъти в болница. Което означава, че не рискува само живота на бебето и своя, но постъпва абсолютно безотговорно и към другите две деца.

Лично за себе си избрах да раждам в голяма болница. Условията не бяха от най-добрите, но пък предпочетох да мога да разчитам на лекарите. Единият път последните дните преди раждането бях в болницата. В стаята настаниха жена в 29 г.с. През нощта й изтекоха водите. Санитарката после ни каза, че бебето е излезло докато са я слагали на масата. Не зная как са се развили след това нещата за нея и бебето й, но в дните, в които още бях там го бяха спасили.

А какво са чакали при положение че е била в болницата?Знам че ти просто си свидетел на случвало се  но  как да им се довериш когато често срещаш коментари с фатален край в болница а не във къщи, всъщност до сега не бях чела родила жена у дома с фатален край все само по болниците.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт