Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 123 870
  • 751
  •   1
Отговори
# 135

[/quote]
Аз мойта Roomba я дебнах известно време приди да я взема, но продължавам да следя цените и сега, така че ако забележа нещо ще ти пиша веднага.
[/quote]
Супер, благодаря  Simple Smile

# 136
  • Пловдив
По въпроса за ламината. Не помня марка ,помня ,че беше френска .На пазара има много добри висок клас ламинати .
По въпроса за Вакс.Има два контейнера-в единия слагаш препарат/може и само вода/ .Четките се въртят и мият ,а ти с копче ,което е на дръжката пускаш толкова колкото ти е необходимо/според настилката/.Като мина 3-4 квадрата и пускам на режим изсмукване.И това е .Накрая изхвърляш мръсната вода,изплакваш контейнера и миеш четката.Мие добре-недостатък е че не го прави сама.

# 137
  • София
Мноого благодаря на Alipazar за подробното обяснение. Ще чета и ще гледам още ревюта.
Аз някак си мисля че ако имам робот, трябва да мие и да смуче и то добре.  newsm78 Иначе за какво ми е, ако пак ще чистя след него. При мен ситуацията уж не е сложна. Две деца, много трохи, но няма домашен любимец. Отворени пространства,  newsm78е единствено трапезарна маса с 4 стола може да го запънат, ама мога да вдигна лесно столовете Thinking преди да го пусна. три стаи 80 квадрата. Няма много мебели. Два килима, голям плосък +един малък детски, по дебел е, ще го меря довечера колко милиметра е висок ooooh!
Другото е ламинат и плочки + две три преходни лайсни. 
Е, имаме двор- градина и от нея се нанасят малко пръст и косена трева понякога, но не е много в никой случай.
Искаше ми се да е умен, мъжа ми обича такива неща, Ако го види че работи добре и може да го управлява, ще купи три робота след това Laughing и ще зариби всичките си приятели  Laughing, но ще трябва да го убедя, че не е разход на вятъра.  Thinking

# 138
  • Пловдив
Yangdze, какъв дето и да мие добре и да смуче добре още няма.Или купуваш два всеки силен в своята област или се примиряваш с някой недостатък.

# 139
Сигурно е различно, но това което аз намерих беше румба 960 за 1540 лв.
А откъде?
Ако купя една аз, една ти, важи ли отстъпката?

# 140
  • София
Сигурно е различно, но това което аз намерих беше румба 960 за 1540 лв.
А откъде?
Ако купя една аз, една ти, важи ли отстъпката?

Roomba 960 струва 1629 лв. Ако платите кеш и попитате за отстъпка ще ви излезе към 1540. Обадете се и питайте, не мисля че е нужно да се комбинирате и да се съобразявате и да ходите заедно  Hug

# 141
Здравейте!
С много ограничен бюджет съм...  Cry Какво мислите за тези модели:
http://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-melody-b-avtonomnost-50- … 660/pd/D2WXZ3BBM/
и
http://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-melody-a-avtonomnost-60- … 650/pd/DYWXZ3BBM/

Разликата е, че първият е без станция за зареждане /зареждаща поставка/

Някой ползвал ли е такива?

# 142
  • Русе
Не си спомням някой да ги е споменавал  newsm78
На пръв поглед: няма средна/централна четка (за мен е голям недостатък), малък капацитет на батерията, много шумна.
Не бих я взела и като подарък но това е мое мнение  Peace

# 143
Не си спомням някой да ги е споменавал  newsm78
На пръв поглед: няма средна/централна четка (за мен е голям недостатък), малък капацитет на батерията, много шумна.
Не бих я взела и като подарък но това е мое мнение  Peace

100% съм съгласна с Ели. За тези пари можеш да си купиш много прилична машина, която да прахосмуче по-добре и да мие, напр. Ilife Pro или друг подобен робот оттук: https://m.aliexpress.com/search.htm?keywords=robot+vacuum#/

Аз някак си мисля че ако имам робот, трябва да мие и да смуче и то добре.  newsm78 Иначе за какво ми е, ако пак ще чистя след него. При мен ситуацията уж не е сложна. Две деца, много трохи, но няма домашен любимец. Отворени пространства,  newsm78е единствено трапезарна маса с 4 стола може да го запънат, ама мога да вдигна лесно столовете Thinking преди да го пусна. три стаи 80 квадрата. Няма много мебели. Два килима, голям плосък +един малък детски, по дебел е, ще го меря довечера колко милиметра е висок ooooh!
Другото е ламинат и плочки + две три преходни лайсни.  
Е, имаме двор- градина и от нея се нанасят малко пръст и косена трева понякога, но не е много в никой случай.
Искаше ми се да е умен, мъжа ми обича такива неща, Ако го види че работи добре и може да го управлява, ще купи три робота след това Laughing и ще зариби всичките си приятели  Laughing, но ще трябва да го убедя, че не е разход на вятъра.  Thinking

Тук виждаме две различни цели. Ако ставаше дума само за почистване, вероятно ти стига Ilife или Ainol или нещо подобно. Само че май и ти и мъжът ти си падате и по технологични джаджи, а това вдига летвата и комбинираните машинки може да не ви стигнат Simple Smile

Ако държите на отлична високотехнологична машина, според най-последните отзиви май на върха са Roomba 980, Xiaomi, LG (не съм сигурна кой модел, цитираха се няколко имай ще има нов, който е обявен на изложение през февруари). Плюсовете и на трите машини са ясни - адаптивна навигация и можеш да гледаш в реално време през Интернет от къщи или навън как чистят. Минусите: за Roomba и LG - цената; LG е малко по-слаб като чистене от Roomba. Xiaomi от това, което съм гледала по интернет, по почистване е сравним с Roomba 980 на половината на цената, Засега апликацията му е на китайски, но пък е много приятна за гледане: https://www.youtube.com/watch?v=bPbHKktq6YI&app=desktop. Краката на столовете и даже триножници не са проблем, затруднява се само от препятствия (прагове и килими) над 1,5 см. - иначе чисти като хала:

Понеже всеки си харесва своя робот, за по-обективна информация се замислям дали да не си направим "роботиада" като съберем на едно различни модели и да видим кой как чисти и мие. Ако сте навити, да мислим - моето единствено условие е да не се чистят истински мръсотии, а да се симулират реалните условия в някаква хигиенична тестова среда като тази на филмчето.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 20:37 от Alipazar

# 144

[/quote]

Roomba 960 струва 1629 лв. Ако платите кеш и попитате за отстъпка ще ви излезе към 1540. Обадете се и питайте, не мисля че е нужно да се комбинирате и да се съобразявате и да ходите заедно  Hug
[/quote]
Обадих се и питах, специално на търсех на кеша,  още миналата седмица и ми казаха, че само ако купя 2.
На мен ми откозаха, ако ти имаш възможност и си им клиент, и можеш да услужиш,  ще е супер  Simple Smile

# 145
  • Пловдив
Аз пак апелирам да се правят реални сравнения.
Alipazar,цитирам"LG е малко по-слаб като чистене от Roomba".За кой модели на тези марки става дума?
Роботите се развиват твърде бързо.Преди години,когато купувахме всяка марка имаше по 1 модел на година и наистина сравнението беше реално.Никога Румба не е била по-добра в чистенето от ЛГ,заради хаотичното й движение.
За най-новите им модели не мога да твърдя .Но тук никой не е изказал мнение за ЛГ над 6-7 серия.
Прави се сравнение на най -новия модел на някоя марка с модел на друга марка от преди 3 години.
Ами няма как да сравня моята ЛГ с вашия робот .Разликата е 3 години все пак.
Здравейте!
С много ограничен бюджет съм...  Cry Какво мислите за тези модели:
http://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-melody-b-avtonomnost-50- … 660/pd/D2WXZ3BBM/
и
http://www.emag.bg/robot-prahosmukachka-melody-a-avtonomnost-60- … 650/pd/DYWXZ3BBM/

Разликата е, че първият е без станция за зареждане /зареждаща поставка/

Някой ползвал ли е такива?
Търси в Амазон модели които са с централна четка,гледай мощността и програмите им.Ако имаш прагове виж дали робота ще ги преминава.След като се ориентираш за модела търси в нета най-добрата цена.
И аз съм в търсене на нов робот,но не за мен ,а за дъщеря ми.Та проучвам все още .За сега тотално са ми отпаднали Филипс и Самсунг. Основно проучих ЛГ,Разликите с моите са минимални и то в насока управление през телефон и последния им хит видеонаблюдение на къщата.
Това видеонаблюдение е безсмислено за нея с оглед ,че в комплекса в който е под наем има такова.

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 22:02 от renydent

# 146
Много ви благодаря!  bouquet
Ще разгледам моделите, които сте ми препоръчали.

# 147
Аз пак апелирам да се правят реални сравнения.
Alipazar,цитирам"LG е малко по-слаб като чистене от Roomba".За кой модели на тези марки става дума?
Роботите се развиват твърде бързо.Преди години,когато купувахме всяка марка имаше по 1 модел на година и наистина сравнението беше реално.Никога Румба не е била по-добра в чистенето от ЛГ,заради хаотичното й движение.
За най-новите им модели не мога да твърдя .Но тук никой не е изказал мнение за ЛГ над 6-7 серия.
Прави се сравнение на най -новия модел на някоя марка с модел на друга марка от преди 3 години.
Ами няма как да сравня моята ЛГ с вашия робот .Разликата е 3 години все пак.

Така е, по неизвестни причини май няма много сравнение на последните модели на Roomba и LG. За горното изказване  съдex по следното:

1) На Amazon.com рейтингът на LG Hom-Bot Square Robotic Vacuum with Mop (VR65704LVM) e 3,9*, а на Roomba 980 - 4,4* .
2) Преглед на първите негативни отзиви за двата модела показа, че при Roomba те са основно за навигация, сервиз и т.н., но не и за самото качество на прахосмучене. За LG пък има оплаквания от почистването - влачел боклуци из дома.

renydent обаче е права. Прочетох още някои негативни отзиви за Румбата - за нея просто е писано много повече, добро и лошо - и се оказа, че чистенето й не е чак толкова идеално, има проблем с кучешки косми, които не винаги обира.

Понеже все пак "нашето гардже си е най-хубаво": един от негативните отзиви за Roomba 980 в сравнение с Neato, който прочетох при второто минаване, завършва с думите "I ordered the Xiaomi Mi Robot vacuum and it's like the 980, BVC and Apple had a baby. It has all the good qualities and none of the bad."  Източник: https://www.amazon.com/gp/customer-reviews/R2EFQ1VK9FCTDF/ref=cm … p;ASIN=B013E9L4ZS .  Колко е обективно не мога да преценя, тъй като не познавам Roomba и Neato, но сравнението ми харесва Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 апр 2017, 23:33 от Alipazar

# 148
По назад в темата бях пост вал тестове за най-новото LG,  ето един от тях за тези които се интересуват http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5sZXNudW1lcmlxdW … zI21zZzM0Nzc3OTEz   и това също http://www.kelrobot.fr/2017/02/26/test-avis-lg-hom-bot-square-turbo/
Там има тестове и за много други модели прахосмукачки. В действителност там прочетох и че LG ще изоставят сегашната си концепция и следващият им робот щял да бъде нещо от сорта на Dyson.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 00:04 от presledvach

# 149
По назад в темата бях пост вал тестове за най-новото LG,  ето един от тях за тези които се интересуват http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5sZXNudW1lcmlxdW … zI21zZzM0Nzc3OTEz   и това също http://www.kelrobot.fr/2017/02/26/test-avis-lg-hom-bot-square-turbo/
Там има тестове и за много други модели прахосмукачки. В действителност там прочетох и че LG ще изоставят сегашната си концепция и следващият им робот щял да бъде нещо от сорта на Dyson.

Интересен сайт с добра система тестове. Парадоксът е, че класацията на този сайт показва колко непълна и не-обективна е всякаква такава оценка. Те слагат на първо място новия модел на Самсунг - една марка, която напоследък не е много във фокуса на форума ни, макар че този модел доста силно бута препятствията (особено ми хареса как той сам си мести мебелите Simple Smile ) . А двата топ модела от последните ни обсъждания са на доста по-задни места, Xiaomi и iLife изобщо липсват...

Общи условия

Активация на акаунт