Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 123 865
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
renydent, остана да кажеш какъв е устойчивият ламинат, че трябва да сменя в дневната, а имам три торпеда и някак ми се иска да изкара повече от този Mr. Green Този миещият уред отдавна го заглеждам, въпреки, че добре би ми дошъл самоходен  Laughing

# 121
Здравейте и хубав ден !
Днес влязох в австрийския сайт за роботи и видях доста привлекателни цени. Моят избор се спря върху Neato Botvac и по точно между двата налични в момента: Connected D3 и Connected D5. Моля, който има някои от двата да ми сподели впечатленията си! До утре вечер е с тази цена и трябва да реша. https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots?brand=neato
 D5 е с повече негативни отзиви за това ,че често губи връзка с Wi Fi у дома. И не зная..... Ще ви изчакам да споделите опит и мнение. Благодаря предварително.

# 122
  • София
Записвам се да ви следя.
Като мъжа ми не се включва ( в домашните дейности)
Ще взема да си купя робот който да се включва  Thinking Thinking
И ще "накажа" мъжа ми да го купи
Засега уж е навит
Нямам много време да търся модел, за да не се откаже ooooh!
Та ще ви чета

Засега се спирам на тези два

iRobot Roomba 650 by iRobot- прахосмукачка, да смуче, но и килими, да работи сама докато ни няма, да минава сама върху прагове и килими. Или поне така се надявам  newsm78

iRobot Braava 390t by iRobot - да мие добре. Да може да мие само с вода, да минава през прагове също ooooh! Или така си мисля newsm78

# 123
Здравейте и хубав ден !
Днес влязох в австрийския сайт за роботи и видях доста привлекателни цени. Моят избор се спря върху Neato Botvac и по точно между двата налични в момента: Connected D3 и Connected D5. Моля, който има някои от двата да ми сподели впечатленията си! До утре вечер е с тази цена и трябва да реша. https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots?brand=neato
 D5 е с повече негативни отзиви за това ,че често губи връзка с Wi Fi у дома. И не зная..... Ще ви изчакам да споделите опит и мнение. Благодаря предварително.
Зависи какви са ти приоритетите, ако търсиш добра управляемост, Botvac Connected наистина май не е оптимално. Добри отзиви за навигация има за редица марки - LG например . Топ телефонно приложение май има на Roomba 380 и може би LG, а от по-евтиния клас - на Xiaomi (той в момента също е на промоция и струва точно наполовина на модела, който си гледала. Приложението му е на китайски, но има иконки, в Интернет са направили преводи и може да работи автономно с еднократна настройка).

Засега се спирам на тези два

iRobot Roomba 650 by iRobot- прахосмукачка, да смуче, но и килими, да работи сама докато ни няма, да минава сама върху прагове и килими. Или поне така се надявам  newsm78

iRobot Braava 390t by iRobot - да мие добре. Да може да мие само с вода, да минава през прагове също ooooh! Или така си мисля newsm78
Yangdze, ако искаш отмяна за прахосмучене и миене, комбиниран модел може да ти е по-полезен. Имаше добри отзиви за iLife.

# 124
ЛГ си намира базата независимо откъде е пусната.И говоря не за новите ,а за старите модели.Освен това в моите стари книжки пише ,че когато се пуска робота от базата той работи по вече запаметена карта и ако нещо е разместено той ще пресканира помещението в движение.Това обаче ще го забави.Ако обаче се пуска от друго място , първо сканира и тогава започва да чисти.
С Брава мия пода всеки ден,но не е моето чистене.Да,става за ежедневна поддръжка.
Аз мия с това http://www.vax.co.uk/hard-floor-cleaners/floormate-cordless-hard-floor-cleaner вече половин година-без забележки съм.Цената периодично пада на около 80 паунда.
Не съм Ели, Събчо е Самсунг Joy
И аз съм впечатлена. Каква му е подръжката на това нещо - сменяш водата и миеш четките ли?

# 125
  • Стара Загора
Брава джет 240 поръчах току що от австрийския сайт. Дано върши работа.

# 126
Таня, Брава Джет е много чевръст и добър. Неато Ботвак Д3 не е върха, но за парите които струва е великолепен. Само е малко шумен, иначе чисти добре.

# 127
Имам молба, може ли да споделите тук когато разберете за отстъпки някъде в Бг на айробот. Спряла съм се на 960, но ми дават отстъпка само ако купя две машинки, но на мен ми трябва една сега . След време може и да поискам и моп , но за сега не.  Simple Smile

# 128
Имам молба, може ли да споделите тук когато разберете за отстъпки някъде в Бг на айробот. Спряла съм се на 960, но ми дават отстъпка само ако купя две машинки, но на мен ми трябва една сега . След време може и да поискам и моп , но за сега не.  Simple Smile
А каква е отстъпката за две?

# 129
Сигурно е различно, но това което аз намерих беше румба 960 за 1540 лв.

# 130
Аз мойта Roomba я дебнах известно време приди да я взема, но продължавам да следя цените и сега, така че ако забележа нещо ще ти пиша веднага.

# 131
  • София
Alipazar, наистина ли има комбинирани уреди, които обаче хем да са читави прахосмукачки, хем да са читави с мопа newsm78 Аз уж четох темата нагоре, но оставам с впечатление, че сте доволни най - вече от самостоятелните уреди и там отзивите са най - добри Thinking Пък комбинирани по - малко се коментират.
Иначе като отворя amazon, от там бих купила,  гледам доста комбинирани уреди има,
Това дето казваш:
Ilife V5 Pro Intelligent Robotic Vacuum Cleaner Smart Remote Control 2 in 1 Dry Wet Sweeping Robot
ако е това де, че то е 210 евро в немския амазон newsm78 Ако е хубава машинката е без пари
ECOVACS Deebot M81  също подобна машина за 325 евро

Чудя се къде е уловката, че тя само Roombata , само прахосмукачка,  струва повече  newsm78

# 132
Въпрос: в австрийския сайт само с Пейпал ли се плаща?

# 133
Въпрос: в австрийския сайт само с Пейпал ли се плаща?
Може и по банка ...Натискаш payment in advance ... Даже пише ,че има още 3% отстъпка ...Аз лично предпочитам пейпал

# 134
Alipazar, наистина ли има комбинирани уреди, които обаче хем да са читави прахосмукачки, хем да са читави с мопа

Чудя се къде е уловката, че тя само Roombata , само прахосмукачка,  струва повече  newsm78
Има уловки и има технически прогрес, който напоследък е много бърз. В крайна сметка каквото и да купиш, то е компромис.

Първият ти компромис е дали да купиш точно сега или да изчакаш технологиите. Вторият е колко (субективно, според теб) струва конкретната функция на роботите. Т.е. дали имаш и си готова да дадеш, например, 2 500 лв. или не повече от 1 000, за спестеното време в домакинството и кефа да си пишеш в темата за роботи, докато машинката чисти Simple Smile .

Третият компромис е в технологиите. Топ прахосмукачките не мият, но пък пазарът се развива и се появяват все по-интересни хибриди. Аз нямам миещ робот, тъй като засега миещите или хибридните не са достатъчно добри с навигацията и не ми вършат работа (за което съжалявам). Ако имаше комбиниран робот с добра навигация, може би щях да направя известен компромис с качеството на почистване. Но пък при теб може да е иначе и хибридът да си струва.

Ilife според форумките и според тестовете е добър, особено по-новия им модел с водния резервоар: https://m.youtube.com/watch?v=-rDJCe5RJyg . Ilife може би е и най-добре метящият хибрид в момента от всички, които съм гледала. Освен това наскоро гледах този още по-нов "пришълец" Ainol: https://m.youtube.com/watch?v=w4QnGxwCRVM - той не чисти добре в ъглите, само че има по-голям прахов и комбиниран прахово-воден контейнер с регулатор за двустепенно измиване, полусухо за паркет и по-влажно за твърди подове. Освен това има много хитър моп, половината се мокри, а другата половина остава суха и забърсва, всичко това с едно минаване. Т.е. отзивите за него като цяло са добри, но ако се примириш с недотам доброто прахосмучене. Тук трябва да мислиш конкретно за твоята ситуация- квадратура, подови настилки, мебели по пътя на робота, килими, кабели, завеси, домашни любимци и т.н. И стигнахме до уловките. Производителите и дистрибуторите са щастливи да ти продадат 3-4 робота за миене и прахосмучене, прозорци, косене на трева, почистване на улуци и т.н. и да им плащаш сервиз и консумативи за всичките. Според мен затова не е толков просто да научиш за новите конкуренти на пазара или ти се внушава, че са боклуци просто защото идват от Китай. Като потребител съм на различно мнение Simple Smile .

Другият ти компромис е от България ли купуваш или по интернет. Ако се спреш например на Xiaomi или Ainol, трябва да прецениш дългосрочна инвестиция ли търсиш или роботът ти е вид "консуматив". В първия случай търсиш качество, което няма да има нужда от много гаранционна поддръжка и ще рискуваш да пращаш робота в чужбина -такъв риск реших да поема с Xiaomi. Във втория случай просто ще ползваш роботчето докато работи и после ще търсиш друго - особено ако можеш да купиш няколко такива роботчета за въпросните 2 500 лв., а докато си го ползваш, на пазара ще излизат и по-добри.

Само в едно нещо не трябва да има компромис - какъвто и робот да купиш, той трябва да ти върши работа и по възможност да е приятно. Иначе просто няма да го ползваш.

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 16:06 от Alipazar

Общи условия

Активация на акаунт