Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 123 845
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Поне моята Румба ако е в друга стая и е пусната от там /а не от базата/ не се връща , а спира когато почисти помещението. Благодаря ти за мнението, чудя се още, но пиши пак след малко време дали Хобота е все така добричък, че да се престраша.  bouquet

+1 за предположението, че е заради старта от друга стая. Днес също пуснах моя Xiaomi не от базата, а първо от друга стая. Почисти всичко, в т.ч. мина през стаята с базата и заобиколи самата база. Като свърши, се върна откъдето беше започнал, независимо, че базата му беше другаде. Явно алгоритмите се развиват малко по-бавно отколкото ни се иска.

Off-top: Medy, Pleco е действително един от топ речниците. Аз понякога ползвам конкуренцията - Hanping. Мисля, че май са доста изравнени по функции.

# 91
  • София
Този проблем при Roomba 980 го няма...пускам я в друга стая да чисти и се прибира в базата си, ако не съм и затворила вратите разбира се  Mr. Green

# 92
  • София
Имаш предвид, че успява да намери базата, при положение, че си го пренесла ръчно и пуснала без база от друга стая?!

# 93
Имаш предвид, че успява да намери базата, при положение, че си го пренесла ръчно и пуснала без база от друга стая?!

Xiaomi засега не, ще чакам следващия Update Simple Smile - 1:0 за Roomba. Пуснах го от другата стая и си се върна пак там, игнорирайки базата (или поне си тръгна към другата стая, но го спрях и занесох на базата). Понеже не ползвам app, не знам дали си е видял базата в този случай.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 15:55 от Alipazar

# 94
  • София
Всъщност въпроса ми беше към jijibiji. Много съм изненадана, ако наистина нейния робот успява да намери база в друга стая, без да е пуснат преди това от същата тази база.

# 95
Всъщност въпроса ми беше към jijibiji. Много съм изненадана, ако наистина нейния робот успява да намери база в друга стая, без да е пуснат преди това от същата тази база.

Видях, но след като писах... Иначе според мен е въпрос на алгоритъм, фактът, че виждаш базата на картата, означава, че в нея има някакъв предавател, който е видим за робота и е въпрос на запомняне къде се намира.  Несъмнено ще допълнят софтуера рано или късно.

# 96
  • София
Да, пуснах я ръчно в друга стая. След като почисти нея, почисти и коридорите и влезе в стаята, където е станцията, чисти и там и се прибра. Само веднъж съм пробвала този вариант, ще я пусна отново по този начин за да се уверя, че не е било случайност и ще пиша  Simple Smile

# 97
Аз да си кажа, че дори iLife V5s си намира безпроблемно базата, ако е пуснат от друга стая - по-скоро наистина е въпрос на алгоритъм, който изисква да завърши на мястото на старта, ако роботът не е изтощен.
А илайфчо ходи-ходи и като свърши почва да се лута да се прибере, идва си от коридора даже.

# 98

Потвърждавам че Roomba 980 си намира сама базата, дори когато е занесена и пусната ръчно в друга стая. Аз тествах дори да и затворя вратата след като е изчистила стаята с базата, тя си почисти пред затворената врата, изчисти и другите стай и пак почисти пред вратата, тогава я отворих, тя я заобиколи, почисти около нея и премина и си се прибра на станцията. Може би ако я бях оставил затворена щеше да се откаже и да спре, но ми хареса че е упорита.

# 99
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
LG също си намира базата дори пуснат ръчно в друга стая.

# 100
Да задам един въпрос за миенето. Преди време тествахме у дома модел на Braava (не помня номера, но беше първия с резервоар) и не се справи добре по труднодостъпните места. Има ли подобрения в навигацията на Braava в последните модели?

Ако не, огледах се за алтернативи и доста ме блазнят тези електрически мопове с функция и за полиране: https://www.latiendaencasa.es/limpieza-del-hogar/A19950560-mopa- … moneual-ame-5500/ , евентуално https://www.amazon.es/dp/B01LXW0WGT?ref=emc_b_5_t  ,  но не ми харесва, че е с кабел. Имате ли опит с нещо подобно? Ако да, плюс ли е функцията за пара? Ако някой има и робот и такова чудо - как се справя подобен въртящ моп като качество на измиване в сравнение с робота?

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 20:21 от Alipazar

# 101
  • Русе
Със същият успех можеш да си купиш Стийн моп. Мисля че са на "един акъл"  ooooh!
Моята Брава я ползвам само за замазване леко на пода, ако нещо е забравил Събчо. Основното чистене не го правя с нея. Тя полира само накрая.

# 102
Ели, Събчо - Scooba ли е? Blush

# 103
  • Пловдив
ЛГ си намира базата независимо откъде е пусната.И говоря не за новите ,а за старите модели.Освен това в моите стари книжки пише ,че когато се пуска робота от базата той работи по вече запаметена карта и ако нещо е разместено той ще пресканира помещението в движение.Това обаче ще го забави.Ако обаче се пуска от друго място , първо сканира и тогава започва да чисти.
С Брава мия пода всеки ден,но не е моето чистене.Да,става за ежедневна поддръжка.
Аз мия с това http://www.vax.co.uk/hard-floor-cleaners/floormate-cordless-hard-floor-cleaner вече половин година-без забележки съм.Цената периодично пада на около 80 паунда.
Не съм Ели, Събчо е Самсунг Joy

# 104
  • Русе
 Joy
Мерси, Рени. Само пропусна да добавиш че е и най-тъпият робот на света. Close

Аз не съм си харесала нищо за миене  newsm78 Писах в предната тема каква парочистачка имам, имам и Стийн моп и още, и още....ама не са "моето" нещо. Няма ли да пуснат нещо по-добро от Скуба? Иначе загледах това на Ренидент ама му се чудя  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт