Прахосмукачка робот - Прочети, преди да питаш! - 12-та тема

• 123 847
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте моята драма най-накрая приключи, взех Roomba 980 на промоция за 1754лв. Благодаря на всички за изказаните мнения, съвети и опит. Ще напиша и моите впечатления щом видя как се спогаждаме с нея и как тя се справя, уверявам ви няма да и е лесно.
Здравей, честито, а от къде ?
От robots.bg я взех, но тук що погледнах че е приключила промоцията, на същата цена я имаше и в техномикс но и там е приключила промоцията.

# 76
Определено това е първокласен робот който се справя отлично с почистването,  работи методично, безпроблемно открива станцията си, има приложение за него, което е направено лесно и интуитивно. В него може да откриете всичко необходимо, като:
     -състояние на робота и оставащи живот на консумативите
     -седмичен програмата
     -списък на последните 30 поставени му задачи
     -настройка на всички функции на робота и методи на почистване
     -подробно писание за извършената работа с налична карта за всяка задача, почистена площ в кв.м. , време на работа
      дали е посещавала зарядната станция по време на задачата, дали е спирал за пауза
     -технически спорт

Честит нов помощник Simple Smile Благородно завиждам за виртуалните стени, а всичко останало изглежда е точно новият стандарт за интелигентните роботи-прахосмукачки.

Един въпрос по апликацията - какви права искаше от телефона при инсталиране?

# 77
  • София
Не съм presledvach, но мога да споделя какви права иска:

Скрит текст:

# 78
Определено това е първокласен робот който се справя отлично с почистването,  работи методично, безпроблемно открива станцията си, има приложение за него, което е направено лесно и интуитивно. В него може да откриете всичко необходимо, като:
     -състояние на робота и оставащи живот на консумативите
     -седмичен програмата
     -списък на последните 30 поставени му задачи
     -настройка на всички функции на робота и методи на почистване
     -подробно писание за извършената работа с налична карта за всяка задача, почистена площ в кв.м. , време на работа
      дали е посещавала зарядната станция по време на задачата, дали е спирал за пауза
     -технически спорт

Честит нов помощник Simple Smile Благородно завиждам за виртуалните стени, а всичко останало изглежда е точно новият стандарт за интелигентните роботи-прахосмукачки.

Един въпрос по апликацията - какви права искаше от телефона при инсталиране?
Благодаря и аз мисля че точно натам вървят роботите. Апропо LG  щели да изоставят концепцията към която се придържат в момента и новият им бъдещ робот щял да наподобява Dyson.

Правата са точно както са отбелязани от  jijibiji

Относно виртуалните стени, те наистина са добри но мисля че биха могли да бъдат използвани и от други роботи на други марки, трябва да се тества.

# 79
Здравейте,
След много четене, включително и тук, от месец у дома се труди Xiaomi.
Доволен съм, в началото ми напомняше за тамагочи, но след 10-на дни спрях да му обръщам друго внимание освен да изпразвам контейнера. Всичко, което описа по-рано Alipazar за робота е така.

На кратко предимства и недостатъци от мен (сигурно повтарям повечето на Alipazar)

+ Цената ! При едни и същи възможности (тук не сравнявам кой как чисти) с Румба 9-та серия ми излезе ~780лева с редовно платени ДДС и мито и доставка 7 дни.
+ Минава на всякъде (не пропуска) по веднъж, не ходи безмозъчно като билярдна топка и производителността е около 1.1кв.м. на минута. Когато площта, която трябва да изчисти е под 9кв.м минава помещението по два пъти - на кръст.
+ По мое мнение чисти добре - като прокараш длан по пода - няма прах.
+ График за чистене с доста опции - седмично, работни дни, ден по избор. Не съм пробвал, колко събития мога да запиша в графика, поне за мен 1 е достатъчно.
+ В най-новата версия на софтуера има нещо като дистанционно управление от телефона и можеш да си го управляваш като камионче из стайте  Joy
+ Да, софтуера - можеш да го настроиш и управляваш от всяка точка на света, стига да имаш интернет на телефона. Може да ви се струва излишно, но ако сте купили робот за възрастни роднини, предполагам ще е доста полезно. Съответно получаваш известия за всичко какво става с робота - започнал, приключил, задръстен, заседнал, поздравление за първа пролет и китайската нова година. Последните две не са шега  Shocked
+ Приложението за умен дом на Xiaomi вече е официално преведено на английски и няма нужда да си хакваш телефона или да ползваш чужди преработки. От там може да се управлява почти всичко от същата марка имащо смарт функционалност
+ Батерията е Голяма - по книжка може да изчисти над 200кв.м с едно зареждане. До сега не ми се е удало да го изтощя до край.
+ От разните ревюта и по снимки от форумите, се оказва, че май оригинално от Xiaomi е само дизайна на корпуса, контейнера, електрониката и софтуера - същия радар се използва и в Неато (ако не се лъжа), основния вентилатор е от производител, който снабдява и останалите роботостроители, предното колело заедно с механизма му е 100% еднакво с Румба,  всички датчици са стандартни - Sharp (като на останалите), шасито (колелата) също са като на другите, може да се ползва на него страничната четка от Румба с минимална модификация. Поради това нямам  притеснения за конструктицията на робота. Руснаците го купуват и тестват от Октмври-Ноември 2016 и в единия от форумите са изписали вече 250 страници, който му е интересно и чете руски - има доста информация.
+ Има високоговорител и бърбори, разни работи  Laughing
+ Катери прагове около 1.5см. без проблем.
+ Има почистване на малък участък
+ за параноичните - няма камера която да ги притеснява.

- Гаранция - на теория има (даже е пломбиран, за да личи ако някой е бутал вътре), на практика - трудно осъществима - трябва да се праща в Китай. Дано не се налага.
- За разлика от приложението плъин-а за робота е все още на китайски, но мисля, че и това скоро ще се промени, защото преди няколко дни четох, че производителя е сключил договори за официална доставка в Русия и би трябвало да направят официална версия поне на руски.
- Има плъгин-и на руски и английски, но те не са официални и за да се инсталират трябва малко повече гимнастика с Андроид-а. За IOs - не стават, за сега само на китайски.
- Малко по-едър е от другите - ∅345×96 мм. Искаше ми се да е под 8см, но цената и прочетеното в нета се оказаха решаващи.
- Има високоговорител и бърбори, разни работи само че на китайски  Wink. След известно време свикваш да различаваш и познаваш съобщенията. Надявам се и това да преведат някой ден.
- Консумативи има, но източника е алиекспрес, гиърбест или подобни.
- става лошо ако засмуче вода, но това май важи за всички.

* може да му се лепне велкро и да се слага кърпа да бърше, но не е препоръчително, защото се промена механичното натоварване на шасито, когато трябва да преодолява прагове и може да доведе до бързо износване.

# 80
Здравейте,
След много четене, включително и тук, от месец у дома се труди Xiaomi.
Доволен съм, в началото ми напомняше за тамагочи, но след 10-на дни спрях да му обръщам друго внимание освен да изпразвам контейнера. Всичко, което описа по-рано Alipazar за робота е така.

Честито, със здраве да си го ползвате! Като чета и гледам тук се очертава да излезне от Xiaomi сериозен робот, дано продължат в същия дух и да се появи официален плъгин за него на разбираем език, задължително и на Английски. Ще ви следя отзивите отблизо и ако има положително развитие може и да взема един за подарък на майка ми. Тамън ще мога и да го сравня директно с моята Roomba 980.

# 81
  • София
Това, което ми направи впечатление при Xiaomi е, че сякаш се учи в движение.
При първото пускане на робота, изчисти 23 кв.м. за 23 мин. или точно по минутка на квадрат. Посоката на движение беше ориентирана изток-запад (не знам как иначе да го обясня). Следващите пъти си смени посоката на движение на север-юг и това помогна да чисти същата квадратура за 22 мин. или с 1 минута по-малко. Спестената минутка не е съществена в случая. За мен беше интересно да установя, че робота търси маршрут, който е по-икономичен.

Ето и в спойлер двете карти при двете чистения:

Скрит текст:

Alipazar, благодаря за идеята за програмата за превод. Истината е че Pinyiner не върши работа за по-дълъг текст, но една друга програмка Pleco е чудесна и ти я препоръчвам.

Последна редакция: вт, 04 апр 2017, 21:04 от Medy

# 82
...Посоката на движение беше ориентирана изток-запад (не знам как иначе да го обясня). Следващите пъти си смени посоката на движение на север-юг...
И при мен смени посока, но единственото "разумно" обяснение беше първа пролет. Седмица по-късно се върна на първоначалните посоки. newsm78

# 83
  • София
Честито на presledvach и mironcho за новите ви умни придобивки. Пожелавам ви дълго и безпроблемно да си ги ползвате.

Mironcho, не знам дали е било за първа пролет 😉, може и да си прав и аз да го изкарвам по-мъдър отколкото е в действителност. Имам го отскоро и още го разучавам, при това не много усърдно.

# 84
Честито и от мен за роботчетата, със здраве да се ползват Simple Smile
И аз да споделя, че от няколко дни вкъщи се разхожда Румба ( 886 ) и Хобот 168. До момента Румбата беше добре, днес ми направи впечатление,  че както си чисти и просто спира ( мястото е без препятствие, има батерия и е с чист контейнер ). Някой имал ли е такъв проблем и според вас каква може да е причината .. Благодаря ви предварително !

# 85
+ От разните ревюта и по снимки от форумите, се оказва, че май оригинално от Xiaomi е само дизайна на корпуса, контейнера, електрониката и софтуера - същия радар се използва и в Неато (ако не се лъжа), основния вентилатор е от производител, който снабдява и останалите роботостроители, предното колело заедно с механизма му е 100% еднакво с Румба,  всички датчици са стандартни - Sharp (като на останалите), шасито (колелата) също са като на другите, може да се ползва на него страничната четка от Румба с минимална модификация. Поради това нямам  притеснения за конструктицията на робота. Руснаците го купуват и тестват от Октмври-Ноември 2016 и в единия от форумите са изписали вече 250 страници, който му е интересно и чете руски - има доста информация.
...

- За разлика от приложението плъин-а за робота е все още на китайски, но мисля, че и това скоро ще се промени, защото преди няколко дни четох, че производителя е сключил договори за официална доставка в Русия и би трябвало да направят официална версия поне на руски.
- Има високоговорител и бърбори, разни работи само че на китайски  Wink. След известно време свикваш да различаваш и познаваш съобщенията. Надявам се и това да преведат някой ден.

Mironcho, поздравления за отличното описание! Имаше някои неща, които са ми нови и при това все хубави новини Simple Smile

Явно след повечко чете този модел е приет - и поръчан - от доста хора наведнъж, дано скоро да имаме нов "клуб на знаещите" за Xiaomi.

Честито на новите собственици  Grinning , ще чакаме отзиви дали Хоботът става за миене на подове, плочки и стъкла без рамка.

jijibiji, благодаря за инфото за правата. Както и очаквах, Румбата е по-скромна в информационните си искания. Това е добре за собствениците, но пък и производителят не ползва телеметричните данни от почистванията, за да прави робота по-умен.

Medy, мисля, че просто е обърнал картинката, сигурно на едното почистване е виждал повече територия и разполага схемата оптимално според екрана. От двете снимки се вижда обаче, че си сменила мястото на базата и вероятно това му пести едната минута. Ако ти се занимава, може да провериш дали чисти по-бързо след ъпдейта Simple Smile

От следващия пост нататък предавам щафетата за писане във форума - под същия ник, ако е технически възможно - на женската половинка от тандема ни, която ще ползва роботчето за постоянно и е малко по-добра от мен с китайския. Аз основно ще ви чета. Да не се чудите защо си сменям пола  Wink  или името.

Благодаря за интересните дискусии и многото натрупани знания, които  споделяте  bouquet ! Тази тема сигурно допринася за разширяването на мъжката аудитория в BG-Mamma!

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 12:49 от Alipazar

# 86
Честито и от мен за роботчетата, със здраве да се ползват Simple Smile
И аз да споделя, че от няколко дни вкъщи се разхожда Румба ( 886 ) и Хобот 168. До момента Румбата беше добре, днес ми направи впечатление,  че както си чисти и просто спира ( мястото е без препятствие, има батерия и е с чист контейнер ). Някой имал ли е такъв проблем и според вас каква може да е причината .. Благодаря ви предварително !
Това в стаята където е базата ли се случва? Може би не намира базата си?
 Много моля да разкажеш за Хобота - доволна ли си, справя ли се ?

# 87
Базата е в съседната стая, значи това може да е причината..но принципно ако я търси, не би ли трябвало да изписва " dock"  newsm78
Аз лично съм много доволна от Хобот-а,  първоначално го взех за тест, впоследствие го закупихме, много работа ми спести. От моите наблюдения с препарат леко се замазват стъклата, с вода само се напръскват и става много добре, особено много ме улесни при неотваряемите прозорци, преди ми беше много трудно да ги измивам.
Все още не съм го пробвала върху стените на банята ( плочки ).

# 88
Поне моята Румба ако е в друга стая и е пусната от там /а не от базата/ не се връща , а спира когато почисти помещението. Благодаря ти за мнението, чудя се още, но пиши пак след малко време дали Хобота е все така добричък, че да се престраша.  bouquet

# 89
Благодаря, Anon , възможно е , защото не я пуснах от базата. При теб като спре, продължава ли бутонът Clean да свети, при мен да. Все още не съм я разучила като функции. Иска ми се да чисти стая по стая ( засега се разхожда навсякъде хаотично, но не съм разучила все още този виртуален навигатор.
Роботчето за прозорци те съветвам да го вземеш за тест първо, както направих аз, за да имаш по - голямо впечатление дали би ти свършило работа. По- назад някой в темите беше споделил , че не е доволен, аз от своя страна съм, затова и си го взех. То общо взето и с прахосмукачките е така.Ако нещо конконкретно те интересува съм на разположение.

Общи условия

Активация на акаунт