Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 886
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Алечка, благодаря! bouquet Още утре ще се снабдя с едно шлайфче.

# 106
  • Ænima/Albuquerque
В Лидл в Бургас, МОЛ Галерия. Имаше поне 15 броя. Мога да Ви купя и да ви изпратя с куриер.

Благодаря! Писах лично.  Hug

Остават ми три стола да изшкуря, а с тоя лентов Бош, дето имам под ръка, направо ми се разгони фамилията. Тежък е, страшно неудобен, и пада голяма играчка за да надера максимално много повърхност.

# 107
Плотът ли искаше да напишеш, че си лакирала?
Не. Гърбът м/у плота и горните шкафове.

Не се сърди, човече, благодаря ти  Hug Всъшност изглежда даже още по-добре, но камерата на телефона е надрана и е пълна трагедия, а не мога да намеря фотоапарата  Tired...
Не е важно качеството на снимката, а усещането, което дава, на тежка, класическа мебел от истинско дърво Simple Smile

Приключих и с гардероба, сега обаче установих, че съм забравила да снимам "преди"  hahaha но изрових една снимка, на която се вижда малко от него.

Преди:
Скрит текст:

След:
Скрит текст:

# 108
  • София
Алечка  Дюшемето се прави обикновенно от чам.

# 109
Някой ползва ли електрически такер като този в Лидл.  Дали е добър?

# 110
  • София
Някой ползва ли електрически такер като този в Лидл.  Дали е добър?
За по меко дърво/чам/ да,но за по твърдо едва ли ще може да забие пирончетата докрай.
И аз съм се замислил да си го купя,за леки домашни ремонти ще стане Simple Smile

# 111
Алечка много добре се е получило дюшемето. Според мен е хубав чам. Аз имам някакъв доста скъп Скил и още не съм го пробвала, но като гледам какво прави този малък змей от Лидъл, направо съжалявам за покупката си.

# 112
Благодаря ви! И аз подозирах, че е чам, но грам не разбирам от дърво. Исках да проверя да не е наяден от дървояд, ще го изциклим и ще стане идеален  Heart Eyes

mumbas, не го отписвай твоя шлайф преди да го пробваш. Аз бошчето много си го харесвах, беше идеално за финалния етап, ама този змей, както казваш, направо го отвя и ще ми спести много време, защото имам мнооого врати за почистване...

# 113
  • Ænima/Albuquerque
Алечка, откакто видях постовете ти за вълшебния шлайф, съм паркирала Боша на входната врата, да го връщам на законния му собственик. Нямам търпение да пристигне утре моя, че три стола, една маса, и една врата, са ми он холд.  hahaha

# 114
Sarcasm™, надявам се, не съм те подвела и да останеш доволна Simple Smile
Аз пак да кажа, че вратата, която изшкурих, беше вече подготвена за хард процедурата (при мен е много хард). Бях я издухала веднъж с пистолета, да шупне и я бях мазала с Ремувала на Оргахим, който го чакам да изсъхне. Предполагам това е помогнало доста на шлайфчето, защото при мен слоевете боя са мнооого. На непипана врата не съм го пробвала, защото нямам свалена, а имам две почнати. Обаче, даже и да не действа на необработена, пак ми спестява процедурата с повторното духане и сваляне на боя с шпаклата, че без ръце останахме с майка  Mr. Green
Питах вчера в един магазин имат ли шкурки като за него, казаха не, имат само за боша. Ама аз оня ден и с на боша карах, че нямах други. Малко стърчи, ама може да се изреже. Аз, понеже за бързо, даже не я и изрязах по формата на лидлския, така си карах  Laughing

# 115
  • SF
Моите врати са боядисвани много пъти (да кажем 5). Не вярвам и да са дървени. Искам да ви питам във вертикално положение на вратите ли сваляте боята или сваляте вратите? Колко време отнеме свалянето на боята от една врата от двете й страни? Много мръсно ли става, за да знам какво ще се случи в спалнята и кухнята като, ако нещо много се разхвърчи и разпраши.
И още един въпрос - мога ли да мина целия дървен паркет с това нещо от Лидъл, за да го "освежа". Лакиран е, но на места лакът е заминал, а и не ми харесва лакиран паркет.

# 116
Ако не лак, то с масло трябва да го обработиш. Без покритие ще се наранява много лесно и трудно ще се поддържа, ще попива всичко и ще се раздуе от почистването.

Скринчетата ми са готови, така съм загряла, че мога да овършея още няколко шкафа hahaha

Преди:
Скрит текст:

Сега:
Скрит текст:

# 117
Моите врати са боядисвани много пъти (да кажем 5). Не вярвам и да са дървени. Искам да ви питам във вертикално положение на вратите ли сваляте боята или сваляте вратите? Колко време отнеме свалянето на боята от една врата от двете й страни? Много мръсно ли става, за да знам какво ще се случи в спалнята и кухнята като, ако нещо много се разхвърчи и разпраши.
И още един въпрос - мога ли да мина целия дървен паркет с това нещо от Лидъл, за да го "освежа". Лакиран е, но на места лакът е заминал, а и не ми харесва лакиран паркет.

Аз имам опит само с моите врати,  които са боядисани за първи път през 43-та година и от тогава, сякаш, са мазани всяка година  Mr. Green Свалям ги, защото е по-удобно за работа. Мръсничко е - падат парцали боя, хвърчи яко прах от шлайфа, мирише от пистолета и от препарата, който ползвам... Работя с маска и очила, защото хвърчат безобразия разни. За мен не е проблем, защото стаите са празни, но вече съм се инсталирала под навеса на двора, понеже е топло.

За паркета не знам - сигурно може. Аз пробвах на моето дюшеме и сваля блажна боя, но не знам дали съм достатъчно луда да мина цялата къща. И пак ще е много мърляв и труден процес. Човечето е права, че няма как да го оставиш паркета по без нищо.

# 118
  • Beyond the stars
Не се сърди, човече красоти  Heart Eyes Heart Eyes
Черните дръжки на скринчетата от къде ? Че като гледах за такива май по-евтини от 3лв/брой не открих.

# 119
  • София
Не се сърди, човече, много хубаво е станало!
Каква боя използва за сринчетата?

Общи условия

Активация на акаунт