Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 443
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • срещу двата комина :)))
Ей такова шлайфче ми трябва. Как не проверих брошурата миналата седмица...  Tired

Stanoevus, благодаря за инфото!
Може още да ги има в Лидл, не винаги сеършват веднага Wink

# 91
  • София
Скрит текст:
Не се сърди човече, поздравления, шкафчетата са станали страхотни. (А чипровския килим е невероятен.)

Момичета, имам нужда от помощ. Имам една много стара трапезарна маса, която много обичам. Обаче лакът ѝ се е напукал и има доста мазни петна. Минах я с виброшлайфа, но част от петната още си стоят. Има ли нещо, с което да си махна, понеже масата е с фурнир и не смея да шкуря надълбоко?
Идеята ми е после да я омасля. Ако се омаслява, трябва ли да се притеснявам за мазните петна, или маслото ще ги прикрие?

Ето снимки:

Скрит текст:

Здравей,не съм работил много с масла,но ако маслото е по тъмно няма ли да заличи петната.Тези петна които са останали явно са по надълбоко.

Благодаря за съвета. Послущах те и направо минах с маслото. В крайна сметка цялата маса я купих за 30 лв., нямаше какво толкова да ѝ мисля и рискувах. Дървото, обаче се оказа дооооста сухо. Снощи минах един пласт от маслото и го попи много бързо. Сутринта минах още един слой и стана добре, но най-вероятно ще го мина след няколко дни пак. Петната въобще не личат и стана супер. Много съм доволна от резултата.  Flutter

Благодаря и за "рецептата" за латекс с гипс. Направо го виждам гардероба как си сменя цвета  Hug Sunglasses Sunglasses

Ето и снимки от близо как стана. Има "стрии" от разсъхването на фурнира, но ако не си на 10см. от тях не се виждат.

Снимки:

Скрит текст:

# 92
  • София, Младост 2
И аз си купих същия шлайф от Лидъл, и шкурки, и ръчния държач за шкурки, когато бяха в брошурата bowuu  Ама още не съм ги пробвала, че чакам майсторите в къщата да освободят периметър, за да има къде да си сложа мебелите, които искам да правя - сега няма къде, освен вътре, а на чисто току-що боядисано и нови подове не ми се рискува да шкуря и боядисвам (мъжът ми ще ме изгони само от идеята Mr. Green). Мъжът ми и той им се точи, че той пък иска да прави палетни мебели за верандата на вилата Grinning

В тази връзка - с какъв лак е най-добре да се боядисат мебели, които ще си седят на верандата във всякакво време (покрита е, но все пак ще са изложени на атмосферните влияния и всякакви температури)?

С какъв уред е най-добре да отрежа част от "тавана" на бюфет тип холски? Thinking Ще го правя нещо като пейка и трябва да махна една част от "тавана" на витринката, но не се сещам с какво се прави - надали е с ножовка и трион Mr. Green

А с какво може да се боядисва декоративна метална решетка? (Тези въпроси са малко като за строителен форум, ама може пък някой и тук да ми даде идеи Praynig).

# 93
  • SF
Искам непременно да сменя цветовете на такава кухня. Включително и гърба. Разликата с моята е, че лайсната между гърба и плота е същият цвят, череша.
Плотът, който непрекъснато се бърше и мие как ще се боядиса и с какво?
Скрит текст:
Дайте идеи и за цветовете и комбинацията от тях. Може всичко да е едноцветно.
Подът в кухнята е от големи бели плочи с леко сивкави орнаменти. Имам и една цяла стена, която е празна, няма нищо на нея и плаче за боядисване и декориране.

# 94
7no6ti, много хубава маса Heart Eyes

Esmee, зависи какъв стил искаш да е. Покажи няколко кухни, които харесваш, за да те насочим.
За гърба - преди да налепя плочките известно време бяхме с гръб, като боядисах кухнята минах и него, но в цвета на стената, само в/у латекса сложих лак, за да може да се чисти.
Скрит текст:

Другият вариант е да си го оставиш в този вид, а кухнята да е едноцветна. Според мен цветът е подходящ, нещо такова като комбинация.

Лайстната, ако не ти харесва с новите цветове направо я смени, евтини са и лесно се маха/слага.

# 95
  • SF
И лайсната ще я оставя в цвета на гърба. Мислех той да стане сив.
Плотът ли искаше да напишеш, че си лакирала? С какво го лакира?
Латексът плътно ли ще покрие или ще има леко състарен вид? Мисля да е в един цвят, а може да ги направя различни долните и горните шкафове. Горе бели, а долу... .... не знам какви.
Тези кухни, които аз харесвам, няма да станат с рамките на вратичките. Аз харесвам лъскави гланцови модерни кухни, без никакви дръжки и финтифлюшки по тях. Падам си по минималистичния стил. Тук трябва да се мисли нещо друго. Идва ми да си поръчам вратички от бял гланц и да се приключи, но това прави половин нова кухня.
Кажи за плота с какво да го правя, защото, ако се обели на петна, ще ме изхвърлят от нас.

# 96
  • София
Не се сърди, човече, благодаря ти  Hug Всъшност изглежда даже още по-добре, но камерата на телефона е надрана и е пълна трагедия, а не мога да намеря фотоапарата  Tired

Кухните, които си показала, много ми харесаха и твоята и примера.

Esmee, ако боядисаш плота, много внимателно трябва да избереш и боята и лака, иначе няма да можеш да оставиш една топла тенджера дори  #Crazy

Мен да питаш, бих боядисала в два цвята вратичките (горе бели, долу някакъв цвят, който харесваш). Гръбчето просто го боядисай в някакъв цвят. А плотът... там вече е предизвикателството. В Пинтерест има много варианти как да реновираш плот:

=renovation%7Ctyped&term_meta[]=laminate%7Ctyped&ter … ountertop%7Ctyped

# 97
  • SF
Може би ще направя нещо като шкафчетата на Не се сърди човече - бели с естествения цвят на дървото.
Ще боядисам горните шкафове целите бели - и рамките и ваниловия цвят.
Гърба - тъмно сиво искам.
А долните шкафове??????
Плотът ще остане в цвета си.
Боята е латекс с 2-3 лъжици гипс в нея или да си купя готова направена тебеширена на водна основа? Искам матови.

# 98
  • София
Зависи какви цветове харесваш. Бялото и дъровто отиват на всичко. Понеже черешата е топъл цвят, обаче, и останалите трябва да са топли, за да не се "карат" помежду си. Сивото, макат и неутрално, има топли и студени нюанси и също е добре да го имаш предвид. Варианта с тебеширената боя от латекс и гипс ми звучи далеч по икономично. Отдоре, обаче е добре да имаш някакъв лак на водна основа (мат), за да можеш да ги почистваш, иначе ще се изцапат за отрицателно време.

# 99
  • SF
Топъл сив цвят? По-скоро светло сиво ли имаш предвид?
Трябва точна пропорция на латекс и този гипс в него. Да не прави боята наронена? С каква цел се слага гипсът? Опитът ми с матов лак не е добър. Споделих, че свалях латекса.
Аз хич не обичам вехти мебели, старинни, овехтели, антикварни, колкото и да са ценни. За съжаление с боядисването на тази кухня ще се получи точно такова нещо. Добре, че се явява модерно, та мога да го преглътна. Рустикарният стил не ми допада.
Ако сега трябва да обзавеждам жилище от нулата, ще бъде като клиника - бяло и нищо друго освен бял гланц.

# 100
  • София
Топъл сив цвят? По-скоро светло сиво ли имаш предвид?
Трябва точна пропорция на латекс и този гипс в него. Да не прави боята наронена? С каква цел се слага гипсът? Опитът ми с матов лак не е добър. Споделих, че свалях латекса.
Аз хич не обичам вехти мебели, старинни, овехтели, антикварни, колкото и да са ценни. За съжаление с боядисването на тази кухня ще се получи точно такова нещо. Добре, че се явява модерно, та мога да го преглътна. Рустикарният стил не ми допада.
Ако сега трябва да обзавеждам жилище от нулата, ще бъде като клиника - бяло и нищо друго освен бял гланц.

Тогава нищо не ти пречи да боядисаш вратите бели и да минеш със супер гланцов лак или директно с бял бързосъхнещ емайллак.

За сивото - топлия или студен нюанс не определят колко да е наситен цвета. Има съвсем бледо сиво, което е студено, има и много наситено, което е топло. Най-добре да си вземеш от Баухаус например тестерни листчета с цветове на латекс в сивата гама и да видиш кой ти допада най-много с кухненския плот.

Stanoevus си го е описал ясно и точно преди няколко страници. Писал е, че е правил доста неща, може би трябва да го питаш лично.

Скрит текст:
Сложете в латекса малко гипс да стане тебеширена боя / Chalk paint/,покрива с една ръка без боро грунд.
От опит го казвам,преди си правех цвят по избор в Боро 1литър най скъпия / най наситен / цвят ми излизаше около 15/16лв. 1 литър е много/стига за доста мебели/ бъркам с гипс и боядисвам директно /независимо от покритието лак,боя или др./ покрива с една ръка....накрая каквото решите лак на водна основа или восък/вакса/. Резултата е матов.Много е просто и лесно,няма грундове,шкуркане,минаване по няколко ръце и тн един скрин е готов от-до за 4 часа..
Надявам се да съм бил полезен Simple Smile

# 101
  • Бургас
И искам да изразя изумлението си от шлайфа, който взех от Лидл за колосалната сума от 30 лв.
Скрит текст:

Алечка, видях шлайфа днес в Лидл и искам да те попитам как се слагат шкурките? И  след като свършат трите резервни шкурки, има ли от къде да се купят? Имам предвид, че са по размер и с отвори отдолу? Извини ме, моля, ако въпросът ми е елементарен, но съм на "Вие" с този тип техника. До сега си действам с шкурката Wink

# 102
  • Ænima/Albuquerque
Алечка, видях шлайфа днес в Лидл и искам да те попитам как се слагат шкурките?

В кой Лидъл? Днес ходих до нашия, и нямаше. Sad

# 103
  • Бургас
Алечка, видях шлайфа днес в Лидл и искам да те попитам как се слагат шкурките?

В кой Лидъл? Днес ходих до нашия, и нямаше. Sad
В Лидл в Бургас, МОЛ Галерия. Имаше поне 15 броя. Мога да Ви купя и да ви изпратя с куриер.

# 104
Irinita, шкурката е на велкро и се залепя върху шлайфа. Като се изхаби се отлепя и се сменя с нова. За бошчето си купих от Практикер нови шкурки, и то е триъгълно. Предполагам и такива ще има, още не съм търсила. Иначе бях чела (не знам тук или във ФБ групата), че се продават шкурки на велкро и си ги режеш по размер, но и това не съм търсила, че сега се занимавам с други работи.

Иначе шлайфа е бетон. Пробвах на дюшемето, че да видя как изглежда, като първо минах с шпаклата и пистолета, Дъската в дясно от изчистената е мината с шпакла и пистолет, другата после я изшлайфах и това е резултата:
Скрит текст:

Някой ако му разбира може ли да ми каже какво е дървото на дюшемето?

Общи условия

Активация на акаунт