Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 435
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Да писах в предишната тема..Рецептата която аз ползвам за тебеширената боя е 120мл латекс + 1 супена лъжица гипс.С времето вече я правя на око,но тази боя не може да се сравни с фабричната тебеширена боя.
Гипса променя латекса и наистина се боядисва директно върху всякакво покритие / пробвал съм и стъкло/ покрива с една ръка,но като изсъхне боята седи като тебешир затова е нужен восък/вакса/ за мебели,прозорци,врати и др./ и лак за по натоварени повърхности като подове,плочки и др.

Восък ползвам на Annie Sloan- clear wax за всичко и цветните восъци за ефект състаряване и патина.
Ваксата се нанася с памучен парцал и разхода и е много малък.

Не се сърди човече, шкафчетата са супер. Simple Smile

Много благодаря!  Hug

# 76
Човече, възхищавам ти се! bouquet

stanoevus, ще ме запалиш и мен с тази тебеширена боя. Wink

# 77
  • Бургас
Привет! Имам въпрос:
Преди да открия темата пребоядисахме интериорните врати. Чамови са. Бяха махагон, сега са светли -
 цветът е като каймак на мляко Wink
Използвахме алкидна боя Levis. Получи се много добре и се чудя трябва ли  с нещо да "защитя" боята newsm78 т.е. трябва ли да нанеса отгоре някакво покритие, за да я предпазя максимално дълго newsm78
Със същата боя са боядисани и двете масички в хола. Тях може би ще трябва да лакирам, но лакът трябва да е мат, защото не искам да лъщят.
Извинете ме, ако е писано в предишните теми, но още съм на втора тема Blush
Благодаря bouquet

# 78
  • София
DeVa Ами то и аз се запалих преди година и само гледам да боядиша нещо:)
Жената вече ме изгони в гаража понеже постоянно мъкна разни мебели и ги боядисвах в хола.
Работи се лесно и с удоволствие,направо се разтоварвам като някаква терапия.
Хората са открили топлата вода преди много време,няма смисъл да се мъчим и да я откриваме отново.

# 79
stanoevus, ще споделиш ли с какво боядисваш - валяк, четка? За моите тавани ми се ще да кажеш валяк ( и точно какъв)  Mr. Green

# 80
  • Карлово
Привет! Имам въпрос:
Преди да открия темата пребоядисахме интериорните врати. Чамови са. Бяха махагон, сега са светли -
 цветът е като каймак на мляко Wink
Използвахме алкидна боя Levis. Получи се много добре и се чудя трябва ли  с нещо да "защитя" боята newsm78 т.е. трябва ли да нанеса отгоре някакво покритие, за да я предпазя максимално дълго newsm78

Алкидната боя си е "защитена", т е не е необходимо допълнително покритие.

# 81
Здравейте, момичета! Преди време редовно следях темата. Не само следях, а и пробвах  да подновя старо бюро, па макар и само с мебелно фолио, което си ползвам с удоволствие. Преправих и  столове, но с помощта на майстор.

Сега имам въпрос, който не е точно за мебели.
Имам  мокетени пътеки на стълбище с мозайка. Лепилото отдолу е почнало да се рони и остава по стъпалата нещо като пясък. Отгоре самия мокет си е здрав и запазен. Моля, дайте идея как да ги  подлепя отново. Има ли такова лепило, с което да не станат твърди и да не могат да се огъват по стъпалата?

# 82
Благодаря ви  Hug

С какво си обработила плотовете им?
Този в дневната с акрилатната боя. Другите два са си в оригинален вид, омаслени се водят, но нямам идея с какво са обработвани.

# 83
  • София
stanoevus, ще споделиш ли с какво боядисваш - валяк, четка? За моите тавани ми се ще да кажеш валяк ( и точно какъв)  Mr. Green

Боядисвам предимно с четка,ако използваш мече трябва да е дунапренено.
За тавана според мен няма да ти трябва финичен слой восък или лак,там не се натоварва и може да си остане и така. Simple Smile

# 84
  • Ænima/Albuquerque
Stanoevus, домашната ти тебеширена боя ще покрие ли стени омазани с блажна боя?

# 85
Stanoevus, благодаря!

Човече, забравих да кажа, че много ми харесаха творенията ти!

И искам да изразя изумлението си от шлайфа, който взех от Лидл за колосалната сума от 30 лв.
Скрит текст:

Значи, тия врати, дето ги мъча от есента по всевъзможни начини това чудо ги чисти до дърво за отрицателно време  Shocked Да припомня - свалям слоеве зелена блажна боя, под които има слой бяла блажна боя и после има дърво. Имах една издухана с пистолета врата, която чакаше да я мажа и после да я стържа и си викам чакай да пробвам, че го купих миналата събота. Ами с най-едрата шкурка сваля. Не ме питайте защо не съм се сетила до сега - имам същия шлайф, на Бош, който само я целува тази боя. От ентусиазъм забравих да снимам да ви покажа вратата, чистена по трудната процедура и после шлайфана с боша и тази, която овършах с лидълското чудо...

# 86
  • София
Ами мисля че да,след като захваща на ПДЧ,стъкло,боядисвал съм върху блажна боя на врата и нямаше проблем.

Лидълските инструменти са много добри изненадват със съотношение цена качество.. Simple Smile

# 87
  • Ænima/Albuquerque
Ей такова шлайфче ми трябва. Как не проверих брошурата миналата седмица...  Tired

Stanoevus, благодаря за инфото!

# 88

Щом само латекс покрива(изпробвано), значи и тебеширената ще покрие.
Ако можеш, мини с Бороконтакт, така ще е още по-сигурно. Peace

# 89
  • Ænima/Albuquerque
Супер, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт