Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 409
  • 766
  •   1
Отговори
# 60
  • Ænima/Albuquerque
Мерси много за информацията!  Hug

# 61

Ако искаш да запазиш шарката на дървото ти трябва байц. Лошото е, че не съм виждала много нюанси на цветове при тях. Иначе стават много красиви неща

# 62
  • SF
Да, благодаря. Казваш, може и с латекс направо, вместо с chalk paint? Но с Бороконтакт отдолу?

Моля те да споделиш какво си направила. Искам да сменя цвета на кухнята (ПДЧ), защото не мога да я понасям такава.
Боядисвала съм дървен шкаф с латекс и стана много красиво матово. Купих матов лак като спрей, с който да запечатам боядисаното, но той отмиваше латекса. А после, когато исках отгоре да мина пак с латекс, за да оправя измитото, не хващаше. Като изсъхна хвана.
Затова много се чудя с този лак, който пръскате или мажете отгоре върху ПДЧ-то? Няма ли да свали латекса?
А цветът на ПДЧ-то може ли да се смени основно или винаги ще прозира отдолу. При дървеният шкаф си прозира естественото дърво под белия латекс, но  ми харесва.

При всички положения ми прати снимки да видя.

# 63
Лакът се нанася след като е изсъхнало хубаво.
Такова отмиване може да стане, когато няма добра връзка м/у основата и боята, затова препоръчвам Боро контакт при ПДЧ. Иначе след време малко по малко пада, дори при забърсване за прах.
При дървото с леко надиране с шкурка става, но ПДЧ-то е гладко.

Аз продължавам да съм възхитена от акрилатната боя на Сократес  Heart Eyes днес изшкурих и минах финалния слой на шкафчетата, дори с яко натискане не падаше покритието. Признавам, че не вярвах, че ще стане без лак Blush
Боядисах и двойката чамов гардероб. Удоволствие е да се работи с нея Simple Smile взех голямо мече 18 ч. и за нула време го минах. Много добре покрива, не оставя следи, съхне бързо Peace утре минавам последния слой и чакам новите дръжки, тогава ще снимам Simple Smile

# 64
  • София
Esmee, според мен може да стане плътен цвят  - с повече ръце.
А за лака - както казва Не се сърди, човече - латексът (боята) да е изсъхнал. Не съм ползвала спрей (лакирах с акрилен лак за паркет, беше от евтините).
Като че ли на мен ми харесва повече без лак, в такъв случай трябва да се работи с боя, а не с латекс.

# 65
Очевидно спрей лака не е бил подходящ за латекс. Ползва се акрилен лак на водна основа за апликация с четка.

# 66
  • София
Сложете в латекса малко гипс да стане тебеширена боя / Chalk paint/,покрива с една ръка без боро грунд.
От опит го казвам,преди си правех цвят по избор в Боро 1литър най скъпия / най наситен / цвят ми излизаше около 15/16лв. 1 литър е много/стига за доста мебели/ бъркам с гипс и боядисвам директно /независимо от покритието лак,боя или др./ покрива с една ръка....накрая каквото решите лак на водна основа или восък/вакса/. Резултата е матов.Много е просто и лесно,няма грундове,шкуркане,минаване по няколко ръце и тн един скрин е готов от-до за 4 часа..
Надявам се да съм бил полезен Simple Smile

# 67
Ето ги шкафчетата:
Преди (даже ги хванах на промоция и бяха по 20 лв.)
Намерих и страхотни дръжки "старо злато" само по 66 стотинки. За подобни на други места искаха по 3-5 лв. Crazy

Сега:
Нощните шкафчета
Скрит текст:

За дневната
Скрит текст:

# 68
  • Бургас
Здравейте,
Едва сега откривам темата. Много интересни,красиви неща, а и много полезни съвети и опит! bouquet
Не се сърди човече поздравления!!! Шкафчетата са станали чудесни!

Приятен и ползотворен ден на всички bouquet bouquet bouquet

# 69
  • София
stanoevus, би ли споделил какъв восък/вакса използваш?
Не се сърди, човече, много симпатични шкафчета Simple Smile
С какво си обработила плотовете им?

# 70
  • София
Не се сърди човече, поздравления, шкафчетата са станали страхотни. (А чипровския килим е невероятен.)

Момичета, имам нужда от помощ. Имам една много стара трапезарна маса, която много обичам. Обаче лакът ѝ се е напукал и има доста мазни петна. Минах я с виброшлайфа, но част от петната още си стоят. Има ли нещо, с което да си махна, понеже масата е с фурнир и не смея да шкуря надълбоко?
Идеята ми е после да я омасля. Ако се омаслява, трябва ли да се притеснявам за мазните петна, или маслото ще ги прикрие?

Ето снимки:

Скрит текст:

# 71
Скрит текст:
Сложете в латекса малко гипс да стане тебеширена боя / Chalk paint/,покрива с една ръка без боро грунд.
От опит го казвам,преди си правех цвят по избор в Боро 1литър най скъпия / най наситен / цвят ми излизаше около 15/16лв. 1 литър е много/стига за доста мебели/ бъркам с гипс и боядисвам директно /независимо от покритието лак,боя или др./ покрива с една ръка....накрая каквото решите лак на водна основа или восък/вакса/. Резултата е матов.
Много е просто и лесно,няма грундове,шкуркане,минаване по няколко ръце и тн един скрин е готов от-до за 4 часа..

stanoevus, ама как оптимистично ми звучиш и какви надежди ми будиш, само лято да дойде! Peace Имам толкова нещица за боЙдисване! Simple Smile bouquet

Тъкмо щях и аз да питам за ваксата, ще чакам отговор. Peace

# 72
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Скрит текст:
От опит го казвам,преди си правех цвят по избор в Боро 1литър най скъпия / най наситен / цвят ми излизаше около 15/16лв. 1 литър е много/стига за доста мебели/ бъркам с гипс и боядисвам директно /независимо от покритието лак,боя или др./ покрива с една ръка....накрая каквото решите лак на водна основа или восък/вакса/. Резултата е матов.
Много е просто и лесно,няма грундове,шкуркане,минаване по няколко ръце и тн един скрин е готов от-до за 4 часа..

...

stanoevus, ама как оптимистично ми звучиш и какви надежди ми будиш, само лято да дойде! Peace Имам толкова нещица за боЙдисване! Simple Smile bouquet

Тъкмо щях и аз да питам за ваксата, ще чакам отговор. Peace

И аз да питам освен за ваксата, в каква пропорция се слага гипса?
Моля да ме извините, ако някъде назад в темата е казано

# 73
  • София
Да писах в предишната тема..Рецептата която аз ползвам за тебеширената боя е 120мл латекс + 1 супена лъжица гипс.С времето вече я правя на око,но тази боя не може да се сравни с фабричната тебеширена боя.
Гипса променя латекса и наистина се боядисва директно върху всякакво покритие / пробвал съм и стъкло/ покрива с една ръка,но като изсъхне боята седи като тебешир затова е нужен восък/вакса/ за мебели,прозорци,врати и др./ и лак за по натоварени повърхности като подове,плочки и др.

Восък ползвам на Annie Sloan- clear wax за всичко и цветните восъци за ефект състаряване и патина.
Ваксата се нанася с памучен парцал и разхода и е много малък.

Не се сърди човече, шкафчетата са супер. Simple Smile

# 74
  • София
Не се сърди човече, поздравления, шкафчетата са станали страхотни. (А чипровския килим е невероятен.)

Момичета, имам нужда от помощ. Имам една много стара трапезарна маса, която много обичам. Обаче лакът ѝ се е напукал и има доста мазни петна. Минах я с виброшлайфа, но част от петната още си стоят. Има ли нещо, с което да си махна, понеже масата е с фурнир и не смея да шкуря надълбоко?
Идеята ми е после да я омасля. Ако се омаслява, трябва ли да се притеснявам за мазните петна, или маслото ще ги прикрие?

Ето снимки:

Скрит текст:

Здравей,не съм работил много с масла,но ако маслото е по тъмно няма ли да заличи петната.Тези петна които са останали явно са по надълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт