Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 173 884
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Привет момичета! Тук обсъждате много сериозни проекти и творите красиви неща и не зная дали това е точното място тихичко да попитам: къде в София мога да намеря шивач или ателие за ушиване на калъфи за мебели? Темите по този въпрос са много стари и не намерих нова.

# 242
Стиропорът е мек, при удар ще се деформира.
Харесвам профили от фрезорани летвички, но готовите, които откривам са дебели за первази, като в линка на dt, търся нещо по-тъничко.

# 243
Не се сърди, човече,може да си харесаш нещо от тук http://www.mebelibox.com/Index.html.Има всякакви дървени елементи.

# 244
Здравейте, в момента правим основен ремонт в апартамента, но решихме да запазим старите врати и само да ги освежим. Много ми допада варианта на "състаряване". Може ли да споделите как да го постигнем? Simple Smile

# 245
# 246
Привет момичета! Тук обсъждате много сериозни проекти и творите красиви неща и не зная дали това е точното място тихичко да попитам: къде в София мога да намеря шивач или ателие за ушиване на калъфи за мебели? Темите по този въпрос са много стари и не намерих нова.

Пиши ЛС на тази съфорумка

# 247

А как се влиза в тази ФБ група? Или е само за избрани хора? Simple Smile

Изпращаш покана за приятелство и те приемат Simple Smile

https://www.facebook.com/groups/245497108902829/
Да и после те изтриват, защото модераторката  не е спала добре тази нощ. В фб групата пишат много кадърни хора, но за съжаление има и такива със слаби нерви. Добре, че я има темата в бг мама Simple Smile прекланям се пред златните ви ръце.

# 248
Групата е скрита вече. Имаше много интересни и полезни неща.

# 249
Не е вярно това за групата.  Не може без причина да те трият.

# 250
Е, по едно време триеха хора, които не са публикували нищо преправено. Ако това е причина, най-вероятно е за това.
Явно сега са скрили групата, за да не се присъединяват разни новаци.
Задавала съм 2-3 въпроса само под вече публикувани постове.

# 251
  • Варна
Здравейте момичета и момчета.
Имам стара/е, 20 годишна/ маса която искам да преправя. Държа да я запазя по сантиментални причини.Simple Smile
Това е масата
Скрит текст:

Масата е разтегателна. Краката и основата е някакво дърво но за съжаление плотовете отгоре са обикновен талашит. Крайния резултат който искам да постигна е двуцветна маса, бяла дървена част и много тъмна дървена горна. Нещо такова
Скрит текст:

Какво да предприема? За долната част имам някакви понятия. Но за горната - не. Не искам просто да боядисам с боя. Кухненска маса е. Ако не беше разтегателна може би щях сериозно да обмисля да купя нов плот отгоре, дъски и с масло после. Но едва ли ще се справя по този начин с конкретната маса - в домашни усовия на 6тия етаж. Tired

Всяка идея би ми помогнала да взема някакво решение. Peace

# 252
  • София, Младост 2
Отгоре е фурнир, нали? Да се изшкури много внимателно и отгоре с някакво масло? Thinking

Долу за краката не е проблем по познатите технологии - къде латекс, къде тебеширена боя... все ще стане.

# 253
А няма ли да е по-добре да размениш цветовете?
Бял плот (на тъмния всичко личи, и без това е достатъчно похабен.) и тъмни крака?

# 254
  • SF
Сега е късно, но утре ще ти покажа какво направих аз със същата маса. Дразнеше ме безумно и я промених до неузнаваемост.

Общи условия

Активация на акаунт