Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 051
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
не съм сигурна за маслото, съмнява ме да има UW защита  Mr. Green Знам обаче, че чамът е недолюбван материал, въпреки че е най-евтиния, точно заради промяната на цвета му с времето и мекотата.

# 271
  • Бургас
След време ще пожълтели дори и с масло да е, ако е безцветно. После ще го минеш с бял лак и ще се оправят нещата.

# 272
След време ще пожълтели дори и с масло да е, ако е безцветно. После ще го минеш с бял лак и ще се оправят нещата.

Върху тая боза лазурна мога ли да сложа бял лак? Но пак да напиша, не искам да е плътно покритието, а да прозира. Просто не съм използвала досега точно бял лак. Освен да взема да купя една кутия, пак на водна основа, и да пробвам, има останали дъсчици. Ако се получи с белия лак върху лазурния, направо ще ми реши проблемАТА.  Peace

radinnabouquet Знам си аз, че тук ще ми налеят нещо в главата! Simple Smile Hug

# 273
  • Бургас
Може ли върху дървена повърхност, боядисана с блажна боя да се   "нарисува" нещо с акрилна боя? Ще "хване" ли ? Благодаря.

# 274
  • София

Върху тая боза лазурна мога ли да сложа бял лак? Но пак да напиша, не искам да е плътно покритието, а да прозира. Просто не съм използвала досега точно бял лак. Освен да взема да купя една кутия, пак на водна основа, и да пробвам, има останали дъсчици. Ако се получи с белия лак върху лазурния, направо ще ми реши проблемАТА.  Peace

Лаковете на водна основа изглеждат точно така. Не се притеснявай, Labrex!
Мини тавана с минимум 3 ръце (щом така казват мъжовете (мир да е). След време можеш да обработваш с всякакъв лак на водна основа за външна употреба (мнението ми е професионално, работила съм във фирма за лакове и байцове за дърво). Тези продукти трябва да се рефрешват на всеки 2- 3 години задължително (чамът "пие" повече от всяко друго дърво). При следващо минаване с лак ( след година- две) ще добавиш бял пигмент за водни системи  и ще стане ОК.

# 275
Скрит текст:

Лаковете на водна основа изглеждат точно така. Не се притеснявай, Labrex!
Мини тавана с минимум 3 ръце (щом така казват мъжовете (мир да е).
След време можеш да обработваш с всякакъв лак на водна основа за външна употреба (мнението ми е професионално, работила съм във фирма за лакове и байцове за дърво). Тези продукти трябва да се рефрешват на всеки 2- 3 години задължително (чамът "пие" повече от всяко друго дърво). При следващо минаване с лак ( след година- две) ще добавиш бял пигмент за водни системи  и ще стане ОК.

AnyHr,  преди време си направих папка за Седефкините съвети, явно ще продължа да добавям! bouquet 

# 276
  • Варна
labrex, запомнила съм, че такъв ефект какъвто искаш може да се получи като сложиш в лака малко бяла акрилна боя. Точно от Седефка беше съветът, не помня тук или във фейсбук групата.

# 277
Тук съм, тук съм  Heart Eyes Labrex, купи ла си новият, изключително добър лак за екстериорна употреба на Лакпром. Може би си купила безцветен и до 3-та  ръка няма да личи, че си го нанасяла, защото прясното дърво го пие като гъба. Първата ръка играе ролята на грунд. От този лак има и бял. Ако искаш да ти белее купи една кутия от него и карай в последователност:
- 1 ръка безцветен като за грунд
- 2 ръка бял
- 3 ръка какъвто прецениш /ако ти е много бяло при 2-рата минаваш с безцветен, ако не достатъчно бяло, продължаваш с бял/
По принцип можеш да си направиш експеримент на скришно място като в 100мл безцветен лак сипеш 25-30мл латекс или бяла боя. Ако ти хареса, купуваш бял лак и цапотиш смело! Не знам колко площ лакираш, за да сметнем кой е по- бюджетния вариант- само с лакове или с латекс+лак?

# 278
Седефка, бях решила, че е най-големият боклук тоя лак. Може и да попива в дървото. Нали си имах майстор, та той рече, че два пъти му стигат и аз толкова го минах с тоя същия безцветния. Обичам ремонтите, обичам сама да правя някои неща, но тоя път май съжалявам, че не зачезнах нанякъде, пък майсторите да се оправят и да се върна наготово. Сега се моря със шпакловани стени и латекс. Мажа и те цъфтят на места. Едни люспици се лепят, аз махам, пак мажа, отврат. Май ще звъня на майстора да дойде да каже какво става. Че на всичкото отгоре това става точно на места, където трябва да е хубава стената, щото се вижда. Зад дивана нищо и нямаше, гладка отвсякъде. Ама над него - нацъфтяла. Сега си мисля да изчакам да изсъхне, да зашкуря и пак да мажа. Или да грабя пищова и да вървя да трепя майстори. Mr. Green

Тук в темата са майсторите, ама кой да слуша! Онез, едно си баба знае, едно си бае, хич не щАт да чуят какво правят момичетата тук. Ей такива едни......майстори. ooooh!

Благодаря ви, момичета, не си и представяте колко е приятно, като ви чета в темата. Да ти помогне някой ей така, от сърце, безкористно, с добро. Ей сега ще ви напиша дежурното "обичам ви", ама е наистина, да си знаете! bouquet Hug bouquet

# 279
labrex , хич нямаше да  ти остиска търпилото да стоиш на далече. Седефка дава много хубав съвет - малко бял латекс или акрилна боя в лака и  после проба/грешка върху парче дъска. Сигурна съм, че ще стане, защото са на еднаква основа. Бял оцветител за латекси не съм виждала, всички са цветни, но бялата боя си е оцветител за безцветните субстанции.
И аз се присъединявам към признателността ти на момичетата във форума. Много знаят и много помагат, а какви идеи дават  Heart Eyes

# 280
labrex , хич нямаше да  ти остиска търпилото да стоиш на далече. Седефка дава много хубав съвет - малко бял латекс или акрилна боя в лака и  после проба/грешка върху парче дъска. Сигурна съм, че ще стане, защото са на еднаква основа. Бял оцветител за латекси не съм виждала, всички са цветни, но бялата боя си е оцветител за безцветните субстанции.
И аз се присъединявам към признателността ти на момичетата във форума. Много знаят и много помагат, а какви идеи дават  Heart Eyes

mumbas, непременно ще пробвам на останалите парчета, само да се преборя със стените.  Peace  bouquet
Не знам дали щях да изтърпя, ама поне имаше да му мърморя на ММ с чиста съвест, щото той ги намери тез майсторя, вместо да запретне ръкави и да слуша какво му говоря. Съвсем друга концепция имах аз за тоя ремонт, ама.........следващия път!
Peace Simple Smile

# 281
labrex, прилагаш отмъщението на японката: Казваш, че не можеш да се пребориш със стените и му оставяш борбата на него, така битката ще е спечелена от теб без преумора. Той повече никога няма да се бърка в такива важни мероприятия, с които само една мама от БГ-мама форума може да се справи, ще бъди без конфликтна точка на кипене и ти няма да се питаш къде са ти ръцете, краката или главата, като се гътнеш вечер в леглото, пребита от умора. 

# 282
labrex, а стените с какво ги мажеш?

# 283
labrex, а стените с какво ги мажеш?

DeVa®, с латекс, оцветиха го в едно зеленикаво, не съвсем каквото исках, но бива. От картончето средния цвят.
Скрит текст:

Леееко по-различно стои на стените, тя и снимката не е много добра, сложих я необработена, т.е. пробвах леко да осветя, но става различен цвят. Малко от ъгъла.

mumbas, права си, заслужава си го! Simple Smile bouquet

# 284
Много хубав цвят! bouquet
Помислих, че с нещо друго боядисваш, че люспи хвърчали.
Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт