Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 049
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
Много хубав цвят! bouquet
Помислих, че с нещо друго боядисваш, че люспи хвърчали.
Успех! Hug

Люспите са от самата стена, от шпакловката. Както си мажа с мечето, и стената под него "цъфва", все едно се отделя горният слой на малки люспички. Идея си нямам от какво е, ама от майстора-шпакловчик ще да е......  bash , не от бояджиятаnewsm43 Хубавото е, че не е много, ще го маскирам, на няколко места се получи. Peace

# 286
  • Бургас
Да си подновя въпроса:
Може ли върху дървена повърхност, боядисана с блажна боя да се   "нарисува" нещо с акрилна боя? Ще "хване" ли ? Благодаря.
Имам пред вид акрилните бои, които продават в книжарници, в Джъмбо,...../нищо пофесионално- просто идея за забавление на деца - да доукрасят боядисани дървени столове /

# 287
Ще хване. На местата, на които ще рисуваш леко прожули с мн.фина шкурка или по-агресивно миене с абразивната част на домакинска гъбичка и обезмаслител. Успех!

# 288
  • София
Не, акрилните бои не може да са от Джъмбо, Лидъл и обикновени книжарници.
Има огромна разлика! Случвала съм на боя,която сама пада.
Препоръчвам вносни бои от бояджийски магазин (грамадни количества за твоите нужди) или магазин за художници. Също и български, много са яки, но проблемът е че в някоя тубичка цветът е кофти. Купуваш съседен цвят или точно този цвят заместваш с вносен.
Седефка?  Simple Smile
 Успех!

# 289
  • Перник
labrex, защо не пробваш да боядисваш стените с четка? Аз така реших проблема с лющенето преди време. При мен беше стара стена, от която по мечето оставаха археологически слоеве, но с четка стана супер.

# 290
labrex дали не трябваше грунд преди латекса, но това пак великия майстор трябваше да каже? Писна ми от баш майстори...

# 291
labrex дали не трябваше грунд преди латекса, но това пак великия майстор трябваше да каже? Писна ми от баш майстори...

Уф, и на мен ми писва! Ами каза ми, че е готово да мажа, две ръце да мина, аз замазах и се започна... ooooh! По-лошото е, че и днес при повтарянето на места пак "зацъфтя" и май ще го викам майстора да каже какво става. Не ми харесва намазано върху отлюпеното, личи си, въпреки че зашкурих ръбчетата. А как си мечтаех за равни стенички........И най-лошото е, че става там, където се виждат стените, е това вече не знам какво е, май аз съм карък, зад дивана нищо ѝ няма на стената, опнала се гладка и равна, а над него - цъфчици! Mr. Green Освен да си правя стена с картини една до друга над диванчето. Rolling Eyes

SvetlaK, и с четка пробвах, с валяка ми харесва повече как става, някак по-равномерно ми се струва, но и по четката, както мажа, току се лепнат отлюспени парченца. Абе, не знам, стената ли е виновна, майсторът ли.......ще го викам на поправителен. Peace

# 292
Labrex, латекса ти е много гъст. И просто остава по валяка /четката/, не прилепва към стената. Разрежда ли го изобщо? Първата ръка с който и да е воден продукт се разрежда и нанася с цел грундиране, след това продължаваш с останалите ръце.
Защо ми се струва, че никога до сега не си се занимавала с боядисване /лакиране/ на каквото и да било?

# 293
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
Labrex, латекса ти е много гъст. И просто остава по валяка /четката/, не прилепва към стената. Разрежда ли го изобщо? Първата ръка с който и да е воден продукт се разрежда и нанася с цел грундиране, след това продължаваш с останалите ръце.
Защо ми се струва, че никога до сега не си се занимавала с боядисване /лакиране/ на каквото и да било?

Точно това тръгвах да напиша.

# 294
Аааа, неее, не е вярно, боядисвам от сто години! Шмъ засегнити! Mr. Green У нас се вихря, на майка съм правила ремонт в къщата, на познати съм помагала. Точно както си трябва, разреден е малко латекса, защото беше доста гъст. Момчето видя как се отлепя на люспици горния слой, издемонстрирах му го и той се зачуди. Каза, че материалът бил качествен, в крайна сметка пак шпакловка на проблемните места, поръча да чакам хубаво да изсъхне, по тая причина и утре няма да боядисвам и ще гледам от разстояние да го правя ако е възможно, хич да не докосвам стената. Wink Шегувам се, стискайте палци да стане! Simple Smile И боядисването го правих на 3 или 4 ден, след шпакловането, бяха си изсъхнали стените. Не е нещо много, на три места беше цъфнало повечко, горе-долу в диаметър около 5 см и на две-три места съвсем дребно и почти не виждащо се, даже му казах да не се занимава с дребосъчните, но той и там мазна. Най-чудното е що стана на стените, дето се вижда? Над шкафовете, зад дивана, зад хладилника равна и гладка стеничка, а на празната стена и над дивана......

Момичета, дали не е спам, например, това, което споделям за моя ремонт, дали не трябва и тема за ремонти да направим или е добре в тая да е всичко? Мисля си просто....... newsm78

Иначе съм ви безкрайно благодарна! bouquet

Е, сега чак видях, че и на лакиране СедеФка мА Убидила, а шкафовете, дет ги показвах в предни теми кой ми ги лакирВа?  Mr. Green С лакирането, поне до сега, не съм имала проблеми, освен да се скубе някоя четка, когато ползвам такава. Дюшеме не съм лакирала, признавам си! Peace Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 май 2017, 21:55 от labrex

# 295
  • SF
Просто ни покажи снимки и няма да е спам Simple Smile

# 296
labrex, аз помня, че не ти е за пръв път. Hug

СедеФка е нещо разсеяна! Heart Eyes

# 297
Просто ни покажи снимки и няма да е спам Simple Smile
Esmee, вече се изпонахвалих. Simple Smile

DeVa®, да не си от зодията дева, че толкоз помниш? Simple Smile bouquet

Последна редакция: сб, 20 май 2017, 22:49 от labrex

# 298
  • SF
Харесвам тази мента по стените. Малко студено става с бялото, но ми допада комбинацията между стените и гардероба.

# 299

Досега все в някакви топли цветове бяха стените, сега реших да ги поохладя. Харесва ми и на мен тоя цвят. Peace

Общи условия

Активация на акаунт