Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 538
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • Перник
Последно и аз ползвах масло от Лидл за градинските си мебели от европалети. Те са омаслявани веднъж преди 3 години и си стоят навън целогодишно. Бяха доста посивели. Маслото, което взех според опаковката предпазва точно от посивяване и аз тайно се надявах моите неща да избелеят от маслото, но не - станаха по-тъмни. Минах само една ръка, така и не ми остана време да повторя, но като цяло изглеждат добре. Маслото е евтино и икономично.

# 556
  • Beyond the stars
И за икейското масло имаше добри отизиви мисля  Wink
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-worktops/behan … a-25577/50070378/

# 557
Благодаря Ви, момичета! Вероятно ще поръчам Осмо. Имам опит с него.
От продуктите на Бохемит съм използвала само препарата за импрегниране и защита. Добър е. Икейското масло го гледах, но консултантите в Икея ми казаха, че това всъщност е ленено масло.И не го купих  Grinning
Благодаря отново и приятна вечер!  bouquet

# 558
Момичета, помагайте! Praynig Hug
Майка ми е съсипала чисто новия плот, мъчила се да отваря някаква кутия и е направила дупка, липсващо покритие, плюс доста  драскотини. smile3511
Не е опция да сменям плота, не ми се занимава сега, трябва всичко да се разглобява, абе хамалогия и разправии, пари, не искам. Tired
Има ли някакви стикери, за прикриване на дефекти? Нещо да ми предложите?
Че ми се реве направо... Rolling Eyes  ooooh! На една година кухня... Confused Confused

# 559
  • София
Майка ми е съсипала чисто новия плот, мъчила се да отваря някаква кутия и е направила дупка, липсващо покритие, плюс доста  драскотини. smile3511
Не е опция да сменям плота, не ми се занимава сега, трябва всичко да се разглобява, абе хамалогия и разправии, пари, не искам. Tired
Че ми се реве направо... Rolling Eyes  ooooh! На една година кухня... Confused Confused
Дай снимка

# 560
Много неприятно. Моите наематели изгориха гръбчето зад печката , направо полудях. Сложила съм сходно фолио , обаче много грозно стои и не мога още да го преживея. Няма ли как да се боядиса с нещо ?

# 561
  • SF
Осмо или икейското стават ли за ПДЧ?

# 562
Маслото се използва върху естествено дърво или фурнир.

# 563
Много неприятно. Моите наематели изгориха гръбчето зад печката , направо полудях. Сложила съм сходно фолио , обаче много грозно стои и не мога още да го преживея. Няма ли как да се боядиса с нещо ?

Не. Tired И с фолио няма да стане.

Снимка ще пробвам довечера.

# 564
Здравейте, с ММ облепихме тази вътрешна врата! ☺

# 565
  • SF

DeVa®, в коя част на плота е? Можеш ли с монтажно лепило да монтираш 4 плочки и ще ти стоят като подложки за рязане на салати, белене, поставяне на горещи съдове? Другият вариянт е да залепиш стъклена дъска. Аз имам една такава голяма за рязане върху плота, която не се мести. Твърде голяма е даже, за да я набутам в мивката и да я измия. Бърша я  със сапун и после измивам и сапуна. Вече съм я приела като част от плота, не ми пречи, а и я ползвам ежедневно. Всичко режа върху нея.

# 566
Аз си изпуснах най-тежкия нож на плота, дупчицата не е голяма, ама и аз си я виждах постоянно... Капнах капка прозрачен лак/гланц за нокти в дупката за импрегниране (не мръдна от там в следващите 7 години Wink ) Все гледах нещо да има там, не че се получаваше, чистия ми работен плот беше 65см, а това чудо по средата но...
DeVa®, в коя част на плота е? ... Другият вариянт е да залепиш стъклена дъска. Аз имам една такава голяма за рязане върху плота, която не се мести. Твърде голяма е даже, за да я набутам в мивката и да я измия. Бърша я  със сапун и после измивам и сапуна. Вече съм я приела като част от плота, не ми пречи, а и я ползвам ежедневно. Всичко режа върху нея.
Има доста симпатични стъклени дъски/подложки за рязане с противполъзгащи стъпчици или смукалки. Може да не се лепи, а просто да си стои там, да върши работа и си крие. Само да се запълни дупчицата да не влиза влага Simple Smile
Размерите са им към 30х40см, 30х50, 50х60... цветни пъстри или в декор камък или дърво, матово стъкло, прозрачно стъкло... има какво ли не в момента от тях.
Например: http://www.como.bg/st-klen-predpazitel-za-kotlon-685250.html
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/12961642_1361402 … f&oe=5A6D2D02
дори и такива неправоъгълни http://crystalsl.com/ct-kleni-d-cki-c-nozhove

Успех!

Последна редакция: ср, 25 окт 2017, 16:48 от peneva_a

# 567
Не зная дали в тази тема да си направя питането . Обаче тук сте много идейни и със сигурност знаете.
Та : Имам едни картини в офиса , свежи са. Доскоро стояха в шкафа , но ги извадих и открих , че много добре ще се впишат. Три са . Обаче отгоре са с обикновено стъкло. Исках някак да го матирам. Мислех , че с фолио отгоре ще стане.Купих от Домко. Ами- залепих , обаче...тя картинката въобще не се вижда  Weary
В един магазин за художници ми предложиха някакъв спрей за около 16 лева. Склонна съм да го купя , но ако ефектът е същия, няма смисъл.
Има ли някакъв начин на стъкло само да му се отнеме блясъка , без да се влошава видимостта ? Worried
И без да има снежен и всякакъв такъв екзотичен ефект .
Само да допълня , че не са мои , иначе съм си поръчала за в къщи рамкиране и такъв ефект ми правят при поръчката. Тези не искам да ги подобрявам чак толкова Thinking Само да се махне блясъкът от стъклото.

# 568
Есме, това е добра идея, за дъската. bouquet
Плочки не е вариант, не харесвам и няма да стои добре. На 15 см от мивката е дупката.
Къде да я търся тази дъска? newsm78

Ето ги пораженията, малко не се вижда както трябва, някои неща само под ъгъл.

Скрит текст:

# 569
Има ли някакъв начин на стъкло само да му се отнеме блясъка , без да се влошава видимостта ? Worried
И без да има снежен и всякакъв такъв екзотичен ефект .

Не мисля, просто самото стъкло трябва да е антирефлекс. Стъклата са невероятно евтини, защо не ги занесеш да ти сменят само стъклото, запазвайки рамката и паспартуто? Едва ли ще струва повече от няколк лева и вероятно доста по-малко от фолио, спрейове и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт