Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 171 918
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Не се сърди, човече, Поздравления bouquet Много ми харесват скринчетата Hug
Аз също съм "хвърлила око" на паркета в детската. Дъбов е, на места лака е изтрит и трябва да се изшлайфа и да се нанесе ново покритие - дали лак или да го обработя с масло още не съм решила.
Мисля, да опитам да изшлайфам със шлайфа он Лидл. Предполагам, че ще се получи newsm78

Имам въпрос:
Разстоянието между фугите да запълня със смес от стърготините и С200 ..или трябва да е нещо друго?

Никак не ми се занивама с майстори, които да ми обясняват колко е трудно да се работи ,когато има мебели и т.н. и т.н. #Cussing out

Благодаря  bouquet

# 121
  • Ænima/Albuquerque
Чудни скринчета! Това ПДЧ ли е? Присъединявам се към въпроса с каква боя са боядисани.  Mr. Green

# 122
  • гр.Варна
Чудни скринчета! Това ПДЧ ли е? Присъединявам се към въпроса с каква боя са боядисани.  Mr. Green

Според мен това са скринове от Икеа,те са от иглолистна дървесина,която не е обработена.Ето ги:
http://www.ikea.bg/bedroom/Wardrobes-Bedroom-Storage/Chests-of-d … t-37674/75305709/

# 123
  • Ænima/Albuquerque
А, да. То това си плаче да го боядисаш.

# 124
Здравейте, момичета! По-миналото лято боядисахме цялата детска стая като следвахме съветите тук. Грунд, бяла боя Сократес, но не сложихме лак отгоре. Покри страхотно - имаше доста разнообразни видове материал - стана чудно, но след почти две години ползване се появиха черни петна там, където се облягат децата, докосват им се главите, около дръжките на шкафчетата и пр. Та въпросът ми е - как да процедираме: да минем още един път бялото и да запечатаме с лак ще свърши ли работа?

# 125
Не се сърди, човече, завидях ти на ентусизЪма, фурия си! Чудни са станали скринчетата! bouquet А как ми харесаха белите ти жускови шкафчета, ще ходя да търся дали няма останали в нашия магазин. Онлайн гледам, че имало две, ама време нямам сега да обикалям. Дано някой не ги грабне доката се намотам!

# 126
  • Карлово

И още един въпрос - мога ли да мина целия дървен паркет с това нещо от Лидъл, за да го "освежа". Лакиран е, но на места лакът е заминал, а и не ми харесва лакиран паркет.
По-добре паркетаджия - циклач да ти мине пода. Не е скъпо, ако сама след това си го лакираш.

Запълване на фугите с това или подобно.

http://www.dyo.bg/dyofill-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B2%D … 0%BA%D0%B5%D1%82/

# 127
  • София
Това е моята тема Simple Smile Запрятаме ръкави и ние с врати + каси, класика с блажна боя няколко слоя Simple Smile
Първият опит ще е с една бройка, Начална дата: 29.04 (просто чакаме няколко майстора да напуснат строителната площадка...)
По случайност сме се сдобили с шлайфчето от Лидл, много се радвам за добрите коментари тук. Та въпрос... Как процедирате като свършат шкурките? От къде купувате?
За технологията за махане на боята от вратата, мисля да се сдобием и с пистолет с горещ въздух. Вашият опит какво показва? Първо махане с пистолета и шпакла и после шлайфа или направо шлайфа?
Как нанасяте боята по вратата? Четка, валяк, или пистолет? Не искам да оставя на резки по вратата. Каква боя?
 Crazy
Ще се радвам на всеки споделен опит. Ще показвам и снимки  Wink

# 128
  • Бургас

И още един въпрос - мога ли да мина целия дървен паркет с това нещо от Лидъл, за да го "освежа". Лакиран е, но на места лакът е заминал, а и не ми харесва лакиран паркет.
По-добре паркетаджия - циклач да ти мине пода. Не е скъпо, ако сама след това си го лакираш.

Запълване на фугите с това или подобно.

http://www.dyo.bg/dyofill-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B2%D … 0%BA%D0%B5%D1%82/

Благодаря!

# 129
  • Карлово
По случайност сме се сдобили с шлайфчето от Лидл, много се радвам за добрите коментари тук. Та въпрос... Как процедирате като свършат шкурките? От къде купувате?

Oт магазините за бои и химикали. Шкурката е на руло измерваш си тези шкурки, които поставяш, примерно 25 см и си купува 50, 100 см . Около 1лв е метъра. Има различна едрина, виж на тези с които работиш какво пише Р80, Р60, Р120 например, колкото е по-голям номерът толкова е по-фина шкурката. Най-напред се минава с по-едра и се заглажда с по-фина.

# 130
 За шлайфчето от Лидъл обикновенна шкурка не става. За него купих от Практикер мисля 4-5 бяха в комплект. Специални са, залепящи се и с дупки, както е оригиналната.

# 131
  • Карлово
За шлайфчето от Лидъл обикновенна шкурка не става. За него купих от Практикер мисля 4-5 бяха в комплект. Специални са, залепящи се и с дупки, както е оригиналната.

С кръгла глава ли е шлайфа?
И такива с дупки се продават пак там.

# 132
Да, икейските са Simple Smile
Боядисах с тази боя на Сократес + много мъничко от този оцветител.

Черните дръжки на скринчетата от къде ? Че като гледах за такива май по-евтини от 3лв/брой не открих.
Тези са:
Намерих и страхотни дръжки "старо злато" само по 66 стотинки. За подобни на други места искаха по 3-5 лв. Crazy
Обаче ги изкупих всичките  hahaha наистина са скъпи, тук там има 60-90 стотинки, но пък няма наличност, тук само намерих 46 бройки, точно колкото ми трябваха  Crazy има същите, но стара мед, даже са по-евтини Simple Smile

Не се сърди, човече, завидях ти на ентусизЪма, фурия си!
Луд умора няма  Blush мъжът ми ме помоли съвсем сериозно да спра да купувам шкафчета, че съм станала като оня човек с масичките  hahaha
Скрит текст:
Едно момченце тъкмо проговорило и го попитали какво иска да му подарят на рождения ден. То отговорило:
- Масичка.
Станало на 10 години и пак го попитали какво иска за рождения ден. То пак отговорило:
- Масичка.
И така всяка година, когато го попитали, желанието му било все същото - масичка. Момчето пораснало, възмъжало, остаряло, станало на 80 години и пак го попитали какъв подарък иска, а той пак отговорил:
- Масичка искам.
Но един ден легнал да умира и роднините му го попитали защо са му били тези масички? А той отговорил:
- Тези масички ми бяха за...
И умрял.

Лас Вегас, да, боядисваш пак и лакираш. Ако искаш да са бели, вземи белия лак на Сократес. С безцветния пак ще са бели, но има едно леко жълтеене.
И аз ги правих без лак, но ми харесва и състарен ефект, така че като се протрият ще се вижда дървото отдолу и ще минават за антики  Mr. Green

# 133
  • Beyond the stars
Тези са:
Намерих и страхотни дръжки "старо злато" само по 66 стотинки. За подобни на други места искаха по 3-5 лв. Crazy
Обаче ги изкупих всичките  hahaha наистина са скъпи, тук там има 60-90 стотинки, но пък няма наличност, тук само намерих 46 бройки, точно колкото ми трябваха  Crazy има същите, но стара мед, даже са по-евтини Simple Smile

Ее каква си  Crazy Нищо де, аз пък имам щастието да съм от Търново, та на следващия тур нататък ще прескоча на място да видя дали няма нещо останало от черните.  Mr. Green

# 134
 Joy
М/у другото хората бяха много любезни. Звъннах да питам за наличност и направо ми приеха поръчката по телефона, пуснаха ги веднага и на следващия ден бяха при мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт