Да преправим старите мебели с любов - тема 32

• 172 695
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • Beyond the stars
Тъй, тъй .. такива сме си болярите - любезни, мили и .. скромни   bowuu Mr. Green

Страхотни са станали скринчетата още веднъж  bouquet

А как преценяваш от оцветителя колко да сложиш и какъв цвят ще се получи ? С такова нещо не съм работила още  Blush

# 136
Ау, Човече, и аз съм в Търново, ще ги посетя обезателно като стигна до дръжки  bouquet

# 137
  • София
Не се сърди, човече, разсмя ме Laughing
Преди около 3 години боядисах почти всичко у нас Mr. Green
Един гардероб в коридора стои необработен и възнамерявам скоро да му видя сметката Simple Smile
Сега се чудя дали да пробвам боята на stanoevus (никога не съм позлвала такава и ми е любопитно) или нещо друго ново да опитам.

# 138
А как преценяваш от оцветителя колко да сложиш и какъв цвят ще се получи ? С такова нещо не съм работила още  Blush
С налучкване. Слагаш съвсем малко, разбъркваш и добавяш, ако е много светло. Това е приблизително половин кутия Сократес + около 1 чаена лъжичка оцветител.
Нямах повече боя, иначе е добре да се направи повече, отколкото е нужно, и да се пази в едно шишенцем ако някъде се обели или нарани, защото после няма шанс да се повтори същия цвят.

# 139
Човече, шкафчетата са супер.  Имаш страхотен усет. Преди време съм гледала детската и терасата ви и също бяха направени с много вкус.

# 140
  • София
Единичен дървояд в паркета премахнахме с нагряване със сешоар. С много внимание.
Промишлено се обеззаразява с нагряване в огромни камери.
Оттам ми дойде сешоарната идея.

Шлайф на Лидъл дали е останал някъде в София?

# 141
Може ли да разкажете как го нагряхте и как разбрахте къде е - имам един в една голяма дървена маса - странното е, че тя е от много време вкъщи и чак сега видях активна дейност.

# 142
  • SF
И аз искам шлайф от Лидъл. Търсих в 2 - в Захарна фабрика и Западен парк - нямаше.
А тази боя Сократес на водна основа ли е или е като блажните бои?

# 143
  • София
Дървоядът прави фин прах, по него разбирах след всичките ми предишни опити , че е съвсем жив, а след нагряване със сешоар директно в дупката, дълго, вече няма прах. Но моята дупка е потресаваща, това чудовище е като земен червей тлъсто. Около 5 мм широка дупка и 15 дълга във видимата част, а за вътре не ми се мисли. Общо 2 такива дупки, на средата на хола  box

Ще си правя малки рафтчета в банята от силно наяден орех. Намислила съм след  като ги нарежа на по-къси парчета, да ги опека във фурната, въпреки, че ми ги дадоха уж обеззаразени. След рендосването лъснаха нови канали в дълбочина.
Защото е за баня ,задължително ще запълня дупките с мебелен восък (нещо като тебешир по форма), а после ще ги омасля.
Тотален фен съм на омасляването Simple Smile

# 144
ЗаСлон хилих се с твоето чудовище, но знам, че не ти е до смях.
Преди време чух чегъртането и разбрах, че имам такава гадинка в дъска за хляб, наскоро купена.
Нямаше никаква дупка, ама съвсем никаква! 4 пъти пускахме дъската в микровълновата
на пълна мощност, 2 пъти във фурната- на остатъчна топлина, не посмях да ползвам никаква химия.
Чегъртането спря, няма никаква дупка.
След около месец, идва ред на дъската и като забих пергела да си начертая фигурка, той хлътна  Shocked
Вбесих се и взех бормашината с най- дебелата бургия, която намерих и разрових яко.
Каквото и да е било, така и не разбрах как е излязло  Shocked  нямаше никаква дупка или прах!
Беше направило тунели на около 5-6 см в диаметър и сякаш наистина като земен червей тлъсто...

Покажи рафтчетата за баня- преди и след  Praynig

# 145
  • София
Както винаги научавам много от вас!
Благодаря ви!  Hug
Чакам с нетърпение да се затопли и да почна да творя на вилата и да се хваля тук Simple Smile

# 146
  • София
 Трънка, благодаря, че ме подсети да снимам "преди", пък дано скоро и "след".
От историята с твоя дървояд ми се изправи косата! Какво ли невидимо става и при нас...
А дупката била 7 мм / 35 мм. Грижливо съм завила заради ремонта паркета и докато нищо не подозирам, той си ял на воля...

# 147
https://www.masterhaus.bg/bg/product/588-vodorazredima-boja-0-6l … at-bjala-colorlak
Някой да е пробвал тази боя... newsm12
Пише, че е и за ПДЧ.

# 148
Ейй, момичетааа!Отдавна си търся такава група, със сродни души.Радвам се, че ви намерих!  Hug
До сега мебели не съм преправяла, по-скоро съм се занимавала със по-дребни нещица.Но, имам огромно желание да се науча, вдъхновяват ме много Вашите снимки.
Сега като Ви намерих, ще се чувствам по-сигурна да започна.
Нямах възможност да разгледам всички теми за съжаление, но ще се радвам да съм част от вас.
"Не се сърди човече" страхотен скрин!
Момичета, някой прераборвал ли е стара шевна машина в скрин или маса?
Исках да кача снимка,да добиете представа, какво точно имам предвид, но съм забравила сайта, в който се качваха снимки за да се използва линка тук...

# 149
  • България
Ейй, момичетааа!Отдавна си търся такава група, със сродни души.Радвам се, че ви намерих!  Hug
До сега мебели не съм преправяла, по-скоро съм се занимавала със по-дребни нещица.Но, имам огромно желание да се науча, вдъхновяват ме много Вашите снимки.
Сега като Ви намерих, ще се чувствам по-сигурна да започна.
Нямах възможност да разгледам всички теми за съжаление, но ще се радвам да съм част от вас.
"Не се сърди човече" страхотен скрин!
Момичета, някой прераборвал ли е стара шевна машина в скрин или маса?
Исках да кача снимка,да добиете представа, какво точно имам предвид, но съм забравила сайта, в който се качваха снимки за да се използва линка тук...
http://prikachi.com
http://imgur.com

Общи условия

Активация на акаунт