Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 228
  • 850
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Бебето през цялото време ли е с майката?

Носят го няколко часа след раждането. Ако родиш вечерта, сутринта ще е при теб, а ако е сутрин - следобяд. През цялото време е при майката, но може през нощта да го оставиш в неонатологията.

# 226
Здравейте!Колебая се къде да родя в МД или Окръжна..по принцип съм от Младост 1 и Окръжна ми е много близо, но все още се колебая. Първото ми раждане беше в МД.  За д-р Дачева чета само хубави неща, но ме е страх от епидуралната упойка и предпочитам без упойка.

Където и да решиш да раждаш, обсъди страховете си с лекаря, който ще те изражда.
Аз родих в Окръжна болница, заради лекарите, които ми препоръчаха. Обстановката също не е лоша, но все пак е болница. А когато ти покажат бебето и ти го доведат в стаята....изобщо не мислиш къде ще изкараш трите дни. Леко раждане!

Благодаря! А само още един въпрос относно д-р Дечева..веднага ли реже пъпната връв?

Не си спомням много добре, но май отрязаха пъпната връв веднага. Малката дълго време не искаше да излезе и когато се появи, трябваше бързо да се погрижат за нея.
Може би зависи от протичането на самото раждане.
Знам, че и таткото може да присъства, ако в родилната зала няма друга жена. Викат го преди да срежат пъпната връх, малко преди края на раждането.

# 227
  • София
Аз ще ходя в петък да се запиша за ЖК при д-р Жекова. Горещо ми я препоръчаха от 2 места и то хора, на които мога да имам доверие. Още в 5-а седмица ходих при нея в отделението и даже носех направление. Тя каза да отида първо на ФМ при д-р Сигридов и чак след това да се запиша при нея - след 12-а ГС.
Какви документи да си нося за записване, освен направление и изследванията от БХС и ФМ?

# 228
  • Sofia, Bulgaria
Бебето през цялото време ли е с майката?

1-во зависи как си раждала.Ако си секцио ти го дават след като ти свалят системите и видят че можеш да се движиш без проблем за да се грижиш за бебето,ако си нормално на другия ден след раждането но пак зависи дали можеш да се движиш и те питат кога искаш детето да е при теб.Постоянно само да го взимат за тоалет или през деня при теб и през нощта при тях.Ти сама решаваш

# 229
Здравейте! Изчетох старата и новата тема, но има неща, които не разбрах напълно. Моля, помогнете ми и се извинявам, ако въпросите ми звучат наивно, новак съм в бременностите Simple Smile
Предстои ми установяване на първа бременност. Имам желание лекарят, който ще я установи да е този, който ще ми води ЖК (три години се напатих от лекари, вече не мога имената им да изброя Simple Smile )
1 Мога ли да отида в ОБ за установяване на бременност с направление от ЛЛ?
2 Когато се обадите за записване на час на стационарния телефон питат ли за кой лекар, или изрично да си кажа? Колко време по-рано е добре да се обадя за час (искам да ме прегледат около 15-20 ноември)?
3 Има ли изобщо ЖК по ЗК в ОБ? Аз такова нещо на сайта им не видях… Има само двата платени пакета.
4 Знам, че се пускат кръвни изследвания и урина. В болницата ли се изследват, ако да – платени ли са, или влизат пак по ЗК?
5 Ако избера платена ЖК, по-късно при раждане ще трябва ли да плащам нещо?

Благодаря ви :_

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 11:29 от Dakota_1

# 230
Здравейте! Изчетох старата и новата тема, но има неща, които не разбрах напълно. Моля, помогнете ми и се извинявам, ако въпросите ми звучат наивно, новак съм в бременностите Simple Smile
Предстои ми установяване на първа бременност. Имам желание лекарят, който ще я установи да е този, който ще ми води ЖК (три години се напатих от лекари, вече не мога имената им да изброя Simple Smile )
2 Когато се обадите за записване на час на стационарния телефон питат ли за кой лекар, или изрично да си кажа? Колко време по-рано е добре да се обадя за час (искам да ме прегледат около 15-20 ноември)?
3 Има ли изобщо ЖК по ЗК в ОБ? Аз такова нещо на сайта им не видях… Има само двата платени пакета.
4 Знам, че се пускат кръвни изследвания и урина. В болницата ли се изследват, ако да – платени ли са, или влизат пак по ЗК?

1. Предполагам, че може, аз ходих след 12-та седмица направо, но не мисля, че ще те върнат.
2. Какъв стационарен телефон? Аз веднъж звънях на някакъв от сайта, но бяха много неориентирани и само ме прехвърляха от телефон на телефон, а на последния телефон даже нямаха представа защо са ме изпратили да им звъня. После седнах и прочетох тук, намерих от интернет телефона на лекарката, която избрах и й се обадих. Съветвам те да подходиш по същия начин.
3. Има ЖК по ЗК, в кабинет 7 на ДКЦ-то - можеш да избираш между д-р Жекова, Дачева, Илиева и Димитров. За платените пакети нищо не знам, може и да има и такива.
4. За изследванията ти дават направления по ЗК. С тях можеш да отидеш където си поискаш (така де в лаборатория, която ги изпълнява по ЗК) - това може да е лаборатория до вкъщи/до работа/до болницата или такава на която имаш доверие, няма значение.
5. Не ги знам какви са тези платени пакети, но дори и да си по ЗК, на раждането зависи дали си без или с екип. Ако си с екип, ще заплатиш мисля 700 лв. беше (ако греша, някой да ме поправи). Ако си без екип не заплащаш нищо, но най-вероятно няма да получиш и упойка, освен ако не се окажеш секцио по спешност.

# 231

1. Предполагам, че може, аз ходих след 12-та седмица направо, но не мисля, че ще те върнат.
2. Какъв стационарен телефон? Аз веднъж звънях на някакъв от сайта, но бяха много неориентирани и само ме прехвърляха от телефон на телефон, а на последния телефон даже нямаха представа защо са ме изпратили да им звъня. После седнах и прочетох тук, намерих от интернет телефона на лекарката, която избрах и й се обадих. Съветвам те да подходиш по същия начин.
3. Има ЖК по ЗК, в кабинет 7 на ДКЦ-то - можеш да избираш между д-р Жекова, Дачева, Илиева и Димитров. За платените пакети нищо не знам, може и да има и такива.
4. За изследванията ти дават направления по ЗК. С тях можеш да отидеш където си поискаш (така де в лаборатория, която ги изпълнява по ЗК) - това може да е лаборатория до вкъщи/до работа/до болницата или такава на която имаш доверие, няма значение.
5. Не ги знам какви са тези платени пакети, но дори и да си по ЗК, на раждането зависи дали си без или с екип. Ако си с екип, ще заплатиш мисля 700 лв. беше (ако греша, някой да ме поправи). Ако си без екип не заплащаш нищо, но най-вероятно няма да получиш и упойка, освен ако не се окажеш секцио по спешност.

Almond eyes благодаря за бързия отговор Simple Smile  Струва ми се, че ще се насоча към Дачева, поне така планирам засега Simple Smile

# 232
  • От Луната
Е ОБ има два вида ЖК. Едната е на 2ет. Другата на 1ет 7 кабинет. На 2ет преглежда д-р Влаева. Тя само следи бременности и не изражда. До миналото лято имаше само този вид проследяване.
На 1ет. В 7ми кабинет преглеждат лекарите от Родилно отделение. Д-р Жекова - завеждащ отделението, д-р Дачева, д-р Илиева и д-р Димитров. И четиримата преглеждат само по ЗК без пакети и доплащания! Пакетите са за д-р Влаева.
Тя не можеше дс поеме всички пациенти и затова сега има и други лекари.
Избор на екип се заплаща отделно.
Тонове не съм заплащала.
Изследвания по каса също.
Направления са ми давали винаги когато се е налагало.
Като цяло съм доволна.
И да може да отидеш с направление за установяване на бременност. След това ЛЛ ще ти даде ново за записване на ЖК. Различни са. Те ще ти обяснят

# 233
  • София
Аз вчера отидох следобед пред 7-и кабинет с направление за ЖК и резултатите от БХС. Имаше доста жени и всичките бяха с часове, а аз нямах такъв. След 1 час висене, попитах дали могат само да ме запишат и да ми дадат час за другата седмица. Дадоха ми час, без да ме записват - тогава ще ми направят преглед, ще ми пуснат изследвания и ще ме запишат за водене на ЖК при тях.
Видях тел. на д-р Жекова, който е публикуван в тази тема, но както и някой по-назад, смятам, че е некоректно да се публикува мобилен телефон на лекар тук. Съответно не се възползвах да я притеснявам.
Другата седмица ще я помоля да ми го даде и тогава ще се чувствам свободна да и звъня.

# 234
Lara, телефоните на докторите в интернет са служебни, същите с успех ще намериш и в някой онлайн здравен справочник с координати на лекарите. Така че не виждам какво те притеснява, но ти вече така и така си се разходила дотам, така че можеш да го поискаш следващия път официално  Wink Аз нямах време да се разхождам и да вися пред кабинета без час и затова направо питах по телефон дали ще ме приемат за ЖК, много жени по същия начин си записват първоначален час.

# 235
  • София
Разбира се. Аз не упреквам никой - всеки действа както намери за добре. За себе си аз така разсъждавам, иначе ми е неудобно.
Важното е да постигнем целта си  Wink

# 236
Здравейте някой раждал ли е без избор на екип нормално в болницата

# 237
  • От Луната
Аз не съм, но докато бях в отделението, повечето бяха без избор на екип. Аз лично не видях разлика в отношението, може би ние бяхме една идея по-глезени, но аз бях секцио, имах нужда от помощ първия ден.
Като цяло екипа е чудесен, аз лично забележки нямам, дори тези които бяха по-дръпнати и с тях се разбирах.

# 238
Привет и от мен,
избрала съм доктор Дачева, предстои ми раждане живот и здраве януари месец. Жената е страхотна, чувствам се спокойна, края на месеца съм на тонове и да установим позицията на бебо и да говорим за раждане. Иска ми се естествено, но бебо за сега върви голям и ще видим... Важното е, живот и здраве януари да се гушкаме! Успех на всички мами Simple Smile

# 239
  • София
Аз родих 4300 кг нормално,  щом не е над 5 кг не е голям не се притеснявай:)

Общи условия

Активация на акаунт