Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 342
  • 850
  •   1
Отговори
# 300
  • От Луната
Аз си носех профенид и микроклизма, понеже не исках рициново масло.
Храната е кофти Sad носеха ми.
Много вода също.

# 301
Преди нормално раждане правят ли клизма в ОБ?

Полезна информация от последните страници, особено уточнение за нощниците, точно се чудех с къс или дълъг ръкав.
За свещичките, дали на някой му става лошо или не, според мен е доста индивидуално.
А за храната....някой пробвал ли я е все пак или предимно чух, някой ми каза, градски легенди?

# 302
Преди нормално раждане правят ли клизма в ОБ?

Полезна информация от последните страници, особено уточнение за нощниците, точно се чудех с къс или дълъг ръкав.
За свещичките, дали на някой му става лошо или не, според мен е доста индивидуално.
А за храната....някой пробвал ли я е все пак или предимно чух, някой ми каза, градски легенди?
Принципно винаги правят клизма преди нормално раждане, дори при секцио.
За около месец в ОБ не е ставало лошо от свещичките  на някоя мама в стаята ми.
А за храната..понеже много рядко ме пускаха до лафката, понякога се налагаше да ям болничната храна. Безвкусна е и често получавах разстройство и повръщане. Даже един д-р  каза "Ако искаш да оцелееш, не яж от нея".

# 303
Ох, благодаря ви, ама надали ще мога да ангажирам някой да ми носи или поне не за всички дни. Има ли откъде другаде в болницата да се вземе нещо, пък дори и сухо или отвън, но отвън не знам дали ще има на кой да оставя бебето, евентуално, ако имам съквартирантка...

# 304
Ох, благодаря ви, ама надали ще мога да ангажирам някой да ми носи или поне не за всички дни. Има ли откъде другаде в болницата да се вземе нещо, пък дори и сухо или отвън, но отвън не знам дали ще има на кой да оставя бебето, евентуално, ако имам съквартирантка...
Вътре в болницата има кафене, продават сандвичи и пици. А срещу охраната пред родилното като слезнеш надолу по стълбите има столова - готвят вкусно.   Просто аз стоях 1 месец лятото, в горещините без хладилник.  Не всички акушерки ме пускаха, особено г-жа Карамитева - при нея дори без бебе не можех да излезна. Ще трябва да оставиш бебето на момичето в стаята или ако го взимат за процедури и къпане. Другият вариант е да помолиш санитарките да ти купят - някои срещу скромен бакшиш се навиваха.

# 305
  • София
Правят клизма да.
Свещичките помагат, лошо чак някои и от вода им прилошава:)
Отврат храна само на вид смятай на вкус.

# 306
  • София
Лежах в отделението няколко дни и храната наистина е ужасна. Две от момичетата в стаята ми бяха дошли без ешерихия коли и в последствие са ги задържали, за да им лекуват такава. Лечението е с антибиотик. Чудехме се как са я хванали, сега ми се изясни - от храната. Аз хапвах понякога, но не съм хванала - сигурно не съм уцелила да ям заразена храна.
Наистина е доста топло - ние си държахме храната на външния перваз на прозореца, но това важи само за зимата.

# 307
Здравейте, препоръчаха ми д-р Жекова за раждане, обърнах сайта, но не намерих никаква информация за цени. В смисъл един път плащаш например избор на екип и отделно всяка друга" екстра" като престой, упойка, присъствие на таткото и т. н. Ще съм благордарна за актуална информация тъй като не съм от София и не ми се разкарва до там да питам само понеже не са си направили нещата както трябва.

# 308
  • София
Цената е 700 лв в нея влиза избор екип, упойка, запис на тонове прегледи от д- рЖекова стая престой вдичко. Плаща се в деня на изписване. Иначе след ксто родиш то дават документа там е описано.
И на нея да се обадиш и тя ще ти обясни ако има нещо питай:)

# 309
Привет,при планово секцио може ли да те приемат сутринта в деня му?
Относно въпроса-от 8 месец съм там с избор на.екип при др Жекова и не са ми искали.пари за тонове и УЗ

# 310
  • София
Аз като бях приеха една девойка с планово.
Няма и а ти искат пати.
Дори и без избор инаш право на два записа безплатни:)

# 311
А кога приемат за планово секцио?

# 312
  • София
Сутринта в деня преди секциото. Мислех, че съм ти написала ама хранех бебето и явно с мисленето съм останала сори:)Simple Smile

# 313
  • От Луната
Приемат те сутринта в 7-7:30ч, минаваш през клизмено, даваш кръв и урина и те настаняват на легло в предродилна зала. Тестват те за алергии към АБ и ти вкшючват системи окситоцин и мисля рингер. Отделно си закачена на монитор за контракции и тонове.

# 314
Благодаря,момичета,а в епикризата пише ли в колко часа се е е родило детето?

Общи условия

Активация на акаунт