Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 298
  • 850
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Който ходи на ЖК там, да знае, че днес на вратата на 7-и кабинет имаше табела, че поради грипната епидемия, ЖК се отменя до второ нареждане. На регистратурата на ДКЦ-то питах кога да се обадя, за да си презапиша часа, но само ми вдигнаха рамене и нищо....

Утре имаме уговорка с д-р Дачева да се чуем и ще ми каже дали са разрешили вече консултациите. Ще напиша тук Simple Smile
Днес се чух с д-р Жекова. Тя ми даде тел. на една акушерка, за да си запиша час. Записаха ме за петък, като ме предупредиха, че ще се чака повечко, защото ни вместват, заедно с редовните часове.
Аз на практика, пропуснах цял месец ЖК, но мисля, че съм добре и не давам зор.

# 421
Има вече консултации. Вчера са ги възобновили.

# 422
  • София
Относно д-р Жекова - много бях доволна от нея. След едно кошмарно секцио преди 9 г. в Тина Киркова, тя ми показа, че може и да не боли така, както и да ходя на втория ден. За болницата - не съм доволна от персонала, ужасно мързеливи лелички, които не искаха да чистят. Акушерките бяха готини, без една с черна коса, която само се оплакваше. Хлебарки не съм виждала. Неонатологията беше под всякаква критика. Това е за 700 лв. Най-добре е в Надежда, но за 2000 лв. Но, ако нямаш късмет, пак може да се обърка нещо. Е, ако случайно имам трето дете, там ще раждам, имам или нямам пари.

# 423
Аз не мога да си позволя частна болница ... в майчин дом имах кошмарно раждане и не искам да се връщам там. В края на месеца ще я търся за преглед. Реално като говорих с нея тя ми каза 34 седмица

# 424
  • София
Аз не мога да си позволя частна болница ... в майчин дом имах кошмарно раждане и не искам да се връщам там. В края на месеца ще я търся за преглед. Реално като говорих с нея тя ми каза 34 седмица

Малиш, желая ти късмет!
И аз не можех да си позволя раждане в частна болница, но заради това, което причиниха на детето ми в неонатологията, не бих си го причинила отново - писах по-назад в темата.

# 425

Малиш, желая ти късмет!
И аз не можех да си позволя раждане в частна болница, но заради това, което причиниха на детето ми в неонатологията, не бих си го причинила отново - писах по-назад в темата.
Голямото ми дете е с проблеми в резултат на раждане и после лоша детска градина. Разбирам те

# 426
Привет, четох доста страници назад, но не намирам информацията, която ми е необходима. В 35- та седмица съм, терминът ми е на 31- ви март. Решила съм да раждам при д-р Дачева. Въпросът ми е кога трябва да отида, за да я запозная с моите планове Simple Smile Има ли приемно време, трябва ли да звънна предварително, за да запиша час? Също така, в коя седмица на бременността?

# 427
Искам да споделя и аз мнение за д-р Дачева. Досега бях 2 пъти при нея на преглед. Първият път беше някъде към 7г.с., когато ми каза, че трябва да си направя първо БХС и ФМ, за да  може да ме регистрира и като са готови изследванията и си взема направление, да й се обадя. Вторият беше миналата седмица. Погледна бебчо на ехограф, каза, че всичко е наред и ми обясни, че хълца, че се почесва и т.н. - беше много мил момент Simple Smile Даде ми напраления за кръвни изследвания, но ми записа час чак след месец. И нито каза кога да ги правя тези изследвания, да й се обаждам ли за резултати или да ходя чак другия месец, нищо.... Честно казано не очаквах така да ме претупа. Вярно, че има много пациенти, но все пак ми е първа бременност, а очаква от мен да знам какво кога да правя. Не ми каза нищо, не ми даде никакви насоки. Честно казано се замислям дали да не я сменям, защото ако ще ме претупва все така. Аз какво? Като си взема изследванията и й се обадя по телефона, какво да й кажа? Ами нали трябва да ги разгледа, ако има някакъв проблем, да ми каже какво следва. Не съм много доволна, че всичко беше през пръсти. Пиша понеже всички супер много я хвалят. Може и да е добър специалист, нямам още мнение по въпроса, но очаквам от проследяващия си АГ, че ще ми дава насоки и ще ми обръща някакво внимание. Не да ми пусне изследвания проформа.

# 428
Icecube. Не защитавам никого, но моето мнение за лекар не е по това да ти приказва сладки приказки и да ти разтяга локуми, а другото да остане на заден план. До колкото пишеш е начална бременност и при първа регистрация е така пускат се изследвания гледа се на ултразвук и това е. На ЖК се ходи по здравна каса веднъж на всеки месец до 32 седмица, след това два пъти в месеца. Това е ако бременността се развива в нормите, а ако има ппоблем винаги извънредно може да те прегледа или да отидеш в отделението. Ако това не те устройва има частни болници и кабинети дето всяко седмица можеш да ходиш, друг е въпроса дали има нужда.
Що се отнася до изследванията винаги можеш да се обадиш на лекаря и да поискаш среща за да ги погледне само. Все пак това са освен лекари и хора.

# 429
  • От Луната
По каса се пилагат 2 ехографа, в ОБ ме гледаха всеки път. Не съм очаквала много информация, понеже ехофрафа е допотопен. И все пак следят развитието, макар да не го обсъждат с нас. Ходех на частен преглед за да знам повече. Бих посъветвала да правите същото и да отидете на бхс и две фетални морфологии поне.
Изследванията направи седмица преди другия преглед, за да ги коментира тогава, но и да не е минало много време. Следи да не ти изтече направлението само.

# 430
 Не е нужно да чакаш до следващия преглед. Пусни си изследванията сега,като излязат й се обади по телефона, напомни и коя си, за кои изследвания става въпрос и тя ще те разпита за показателите, които я интересуват какви стойности са. Отделно ако виждаш, че имаш още някой показател извън границите, кажи й и ще ти обяснидали е ок. Да, малко е бърза д-р Дачева, но няма да пренебрегне, ако нещо не е ок. Ако се притесняваш, искаш по-често от веднъж месечно ехограф, снимки, очакваш по-подробни разговори, мисля че трябва да се насочиш към някоя частна болница. Все пак, и ти винаги можеш да питаш, тя няма как да знае какви са ти притесненията. Аз на всеки пррглед си имах по няколко въпроса, винаги ми е отговаряла. Факт е обаче, че е доста натоварено и се бърза в повечето случаи. Имай предвид, че ако смениш с друг лекар по ЗК е твърде вероятно да не получиш и толкова - в ОБ всеки ехограф ти е безплатен (което по принцип не е така), не са ми отказвани направления за специалистите, от които имах нужда. Като за по ЗК е супер, за повече - някъде на частно.

# 431
  • От Луната
Изследванията са рутинни за запис на жк, не е фатално да изчакаш. Не бих ги търсила по телефона за подобно нещо, прекалено са натоварени че и по тел да обсъждат резултати. Лично мнение Simple Smile

# 432
Има ли някой време и желание да отговори на въпроса ми?

# 433
  • От Луната
Жени, според мен можеш да отидеш да се уговориш с нея и сега. Вече ти е време ... Приемно време не знам какво е, отиди за запис в отделението и ще ти кажат повече на място.

# 434
  • Sofia
Има ли някой време и желание да отговори на въпроса ми?

Иди в началото на девети месец. 36 г.с , може и по-късно ( при Жекова съм ходила и 3 дни преди термин, но беше инцидентно). Просто отиваш в отделението и изчакваш реда ( може да звъннеш предварително да питаш дали е на работа).

Общи условия

Активация на акаунт