Раждане в Окръжна Болница "Света Анна", София - 2

• 99 299
  • 850
  •   1
Отговори
# 405
Малиш, не мога да дам съвет за това, просто аз не бих повторила, тъй като имах такова преживяване с нея. В началото ми вика аз тебе много те харесвам, ала бала, (тя на всички така казва), след което на раждането такива обиди ми лющеше, че дълго време не знаех къде се намирам. Но, виж, някои доволен би ти я препоръчал.

# 406
Поне се надявам да си е свършила добре работата като ми шиеше епизотомията. Бях написала по-рано, че анестезиолога сгафи много, не си усещах единия крах един месец. Ходих на ЯМР. Как да съм доволна?

# 407
Поне се надявам да си е свършила добре работата като ми шиеше епизотомията. Бях написала по-рано, че анестезиолога сгафи много, не си усещах единия крах един месец. Ходих на ЯМР. Как да съм доволна?
Много неприятно се е получило при Вас.
Като се замисля, май и при мен анестизиолога сгафи. След секциото имах болки около мястото на упойката в гърба, с ужас напипах и лека бучка. Фактът , че прекарах месец там по други причини ме спаси от по-тежки усложнения. Макар че докторите твърдяха, че е нормално. Някои ме обвиняваха , че не съм се тествала за алергии. Но аз родих преждевременно в 8 м...как да се тествам с изтекли води?

# 408
Какво ти правиха в случая? Мен ме наливаха с банки да ме отпусне гръбнака, ама явно не се получи. Трябваше време за да се отпусне. Слава Богу, че не си останах така. А точно това си мисли човек като му се случи подобно, че какви ли не неща изчетох за тези упойки и викам край така ще си остана.

# 409
И мен ме наливаха със системи, слагаха компреси с риванол и ме караха да масажирам поне 2 пъти бучката. След около 2 седмици всичко изчезна.

# 410
  • София
Аз съм много на кантар за тази упойка. По принцип искам да не ме боли, но много ме е страх от усложнения след упойката.... И сега като ви чета, още повече ме хваща шубе.
Анестезиологът към родилното отделение ли си е или са общи от болницата?

# 411
Аз съм много на кантар за тази упойка. По принцип искам да не ме боли, но много ме е страх от усложнения след упойката.... И сега като ви чета, още повече ме хваща шубе.
Анестезиологът към родилното отделение ли си е или са общи от болницата?
В МД са общи за болницата

# 412
  • София
И в Окръжна са общи за болницата.

За упойката - на мен това ми беше единственото негативно изживяване - веднага след като ми я сложиха, ми стана супер зле, започна да ми се вие свят, да ми се гади, да имам чувството, че всеки момент ще припадна. Отшумя за около минута, но беше една много гадна минута. След това проблеми не съм имала никакви. Нямам спомен при първото ми секцио да съм имала такова изживяване, обаче. Не знам дали е заради използвания препарат или заради друго.

Хлебарки и лоша хигиена не съм видяла, всичко беше чисто, идваха да чистят по 2 пъти на ден, включително и тоалетната. Аз бях в самостоятелна стая, не знам в другите как е и дали всички стаи така се чистят.

# 413
  • От Луната
Сега като каза и аз се сетих че ми се догади от анестезията. Леко ми я постави и не съм имала проблем. Анестезиолозите са общи за болницата, затова и не препоръчват спешно секцио (за тези които знаят че ще са секцио и не искат избор).
После в стаята ми беше студено, предполагам от кръвозагубата и отпускането. В стаите беше адска жега ... По-късно го установих.
Исках да напиша името на екипа, но освен д-р Илиева и д-р Антонов не помня други имена и не ги пише в епикризата. Акушерките ги бях понаучила, всички са страхотни, с изключение на една нисичка с черна коса и очила. Въпреки че доста крещя по отделението (оказасе че имало причина - ромка след 1 ден секцио излязла навън да яде пица с родата 20 човека + оркестър), та и с нея се разбрахме. Просто тя и д-р Братоева се чуват из отделението повече от всички други. Дори д-р Жекова не може да се мери с тях.
А д-р Жекова е странна жена... Поне за мен. Много настроения и много странни коментари чух от устата й, като на една по-пълничка родилка и обясняваше да не направи и детето дебело Sad, а тя и беше следила бременността и беше изпуснала гестационен диабет. Бебето се роди едро, но свали 300г за часове... Изобщо изтървана работа. Няма да казвам повече, бебето е здраво и всичко е наред.

# 414
  • София
Който ходи на ЖК там, да знае, че днес на вратата на 7-и кабинет имаше табела, че поради грипната епидемия, ЖК се отменя до второ нареждане. На регистратурата на ДКЦ-то питах кога да се обадя, за да си презапиша часа, но само ми вдигнаха рамене и нищо....

# 415
Запис и от мен! Термина ми е на 26.03.2018 и ще раждам при доктор Дачева!

# 416
Записвам се да следя темата Simple Smile Термин 17.03.18. Ще раждам при д-р Дачева секцио.
Някой пускал ли е тук списък за нещата, които трябва да се приготвят за болницата? Ако може да помогнете с линк. Търсих назад в публикациите, но не успях да намеря. Благодаря предварително Simple Smile

# 417
Който ходи на ЖК там, да знае, че днес на вратата на 7-и кабинет имаше табела, че поради грипната епидемия, ЖК се отменя до второ нареждане. На регистратурата на ДКЦ-то питах кога да се обадя, за да си презапиша часа, но само ми вдигнаха рамене и нищо....

Утре имаме уговорка с д-р Дачева да се чуем и ще ми каже дали са разрешили вече консултациите. Ще напиша тук Simple Smile

# 418
Днес бях на женска консултация в 25 ДКЦ.

# 419
Записвам се да следя темата Simple Smile Термин 17.03.18. Ще раждам при д-р Дачева секцио.
Някой пускал ли е тук списък за нещата, които трябва да се приготвят за болницата? Ако може да помогнете с линк. Търсих назад в публикациите, но не успях да намеря. Благодаря предварително Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/?topic=679952
Жилетка може и да не се носи, че аз раждах миналия март и беше голяма жега, дори и чорапи не съм обувала, а преседях 8 дни там. Д-р Дачева ми беше казала да си нося един стек с минерална вода от по половин литър, от тези с биберон или там както се нарича за след раждането, защото са по удобни за пиене в легнало положение, че трябва да се пие много вода.

Общи условия

Активация на акаунт