Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 263
  • 903
  •   2
Отговори
# 180
Менюто при мен бе подобно само зелето бе прясно и една странна каша с пиле,дори персонала коментираше,че храната не е подходяща за родилки. Психоложката и при мен дойде, помогна ми като се отнесе с разбиране. При мен идваха роднини в стаята ми, беше Вип с опредемено време за свиждане.

# 181
Сега нали имало възмажност да поръчваш кетъринг?

# 182
Gerda, аз меню за кетъринг не видях и не ми бе предложено, носеха ми каквото поискам близките,като един път помолих санитарка и слезна до долу и каквото поискам ми купи, евала на жената.

# 183
  • Пловдив
Това меню уж и преди 3 години го имаше, но аз лично така и не го видях. Мъжът ми ми носеше храна.

# 184
В патологична върху хладилника в столовата имаше някаква папка с меню. Не знаех, че е за кетъринг. Цените бяха доста ниски.

# 185
То един кетъринг GrinningGrinning примерно днес до обед трябва да кажеш какво ще искаш утре за ядене.А ако искаш ядене за понеделник...трябва да поръчаш още петък Grinning първия ден след секцио не дават нищо,раздвижват те още вечерта(и по добре,на Пещерско ми казаха на втория ден да ставам ,а сам е невъзможно де...та станах чак третия).От втория ден дават ябълков сок и вода.От третия ден евентуално активия или супа.Но това при всеки различно...дали си пуснал газове и т.н.

# 186
Кой помага за раздвижване - акушерка или санитарка?
Какво представлява то?

# 187
  • Пловдив
На мен и двата пъти - санитарката.
Седи до теб, ти започваш да се навдигаш ала бала, сядаш, подава ти водичка малко. После се изправяш, ако искаш, може да я хванеш. Отиватв заедно до банята и ти помага да се подмиеш. После се връщате до леглото.

# 188
Акушерките.Помягат да станеш от леглото...водят те до банята и те мият с душа и обрятно в леглото.За първи път е супер и от другия ден почваш и вече сама,защото и бебето носят.Колкото повечи ходиш....толкова по-добре.

# 189
Здравейте писала съм в темата за моето раждане в Окръжна бях със спинална упойка по мое желание верно че някак странно ме гледаха за избора ми но всеки лекар знае че това е по-добрия вариант и рисковете са много по-малко както за бебето така и за майката даже тази упойка изобщо не достига до бебето това се практикува в цял свят.А до колкото до анистезиолога потърси доктор Миленич много е добър и обяснява на мен ми се падна доктор Атанасова много съм доволна.Раздвижването става в същия ден даже аз се чуствах толкова добре че след 2 часа можех да стана.

# 190
Здравейте и от мен мамита Simple Smile
Мога да изкажа мнение за болницата след като преди 3 седмици родих там. Като цяло съм доволна от обслужването и престоя си там. Аз отидох с нагласата за нормално раждане и така и стана. Приеха ме в 17:30 в патологична бременност с 1 см разкритие, когато стана 4 см в 3.30 часа ме преместиха в родилното, където ми включиха система. Благополучно родих в 4.45 нормално, без упойки благодарение на д-р Изет и акушерка Тодорова. Ако се чудите имам ли шевове, да имам. Почти няма ввероятност при първо дете и естетвено раждане да останете без шевове. (Веднага след раждането лекарката ще Ви каже с какво лекарство да третирате шевовете и трябва да има кой да Ви го закупи веднага. Слушайте лекарите, защото в следродилен сектор препоръчват друго) Да след това много болят ако са външни, но след като Ви ги свалят към 5-7 ден всичко се променя. 2 часа след като родите Ви местят в следродилно отделение и Ви носят бебока да си го гледате и да се грижите за него денонощно.
Много е важно след раждането да пиете много течности, като в началото няма да се наливате, а на по-малки глътки. Също така е хубаво да имате по зареждащи храни за веднага след раждането (например шоколад).
По отношение на раздвижването почти веднага след като ме преместиха в следродилния сектор ме вдигнаха на крак и ми донеса бебенцето.
За кърменето не чакайте никои, а веднага започвайте да давате (за тези който не знаят какво трябва да правят нека да питат предварително или да четат как се подава зърното), също така е много важно да давате да сучат по често докато сте там.. на 2 часа примерно, за да стимулирате да потекат. В началото е доста трудно и защото коластрата е много гъста и излиза по трудно, зърната болят ( съветвам да ги стимулирате още в 9тия месец. масово се използва Гармастан за намазване на зърната, но той трябва да се отмива, затова Ви препоръчвам Лансинох, който се ползва без отмиване). Както каза моя гинеколог за кърменето се реве повече отколкото за раждането и беше прав. Обращайте си внимание много на гърдите и зърната и за всяко нещо питайте. (изтисквайте ги правилно и докраи, гледайте да няма бучки, а ако има такива масажирайте леко да се разкарат. ако усещате някакжи болки в гърдите не се бавете а се обърнете към някой преди да сте вдигнали температура, защото при мен проблемите станаха за 2-3 часа от едното до другото хранене. гардата ми беше станал на кокал, боли, температура и няма изцеждане ужас направо) Аз като бях там каквото и да стане ходя и питам по всяко време на денонощието и никога нищо не ми е отказано. Там разполагат с ел. помпа за цедене и да Ви кажа е много удобна и не е страшна хах
ох май много неща говоря и ще спирам за сега. надявам се да съм Ви помогнала с информация.
Последно- настройвайте се за хубави неща, защото няма нищо страшно, само малко болезнено Wink
Лека бременност на всички бъдещи майки, леко раждане и бързо възстановяване желая Simple Smile

# 191
Здравейте писала съм в темата за моето раждане в Окръжна бях със спинална упойка по мое желание верно че някак странно ме гледаха за избора ми но всеки лекар знае че това е по-добрия вариант и рисковете са много по-малко както за бебето така и за майката даже тази упойка изобщо не достига до бебето това се практикува в цял свят.А до колкото до анистезиолога потърси доктор Миленич много е добър и обяснява на мен ми се падна доктор Атанасова много съм доволна.Раздвижването става в същия ден даже аз се чуствах толкова добре че след 2 часа можех да стана.

Много благодаря за информацията. В деня преди секциото ще се кача пак до 15 етаж за да съобщя, че искам спинална. Дано и този път не тръгнат да ме разубеждават. Не вярвам да имам избор на лекар. Който ми се падне, стига да "може" да слага такава упойка.
Незнайно защо казаха, че при спинална "раздвижването" ставало чак на другия ден сутринта, което също е нон сенс. Разчитах мъжа ми като дойде да ме види да ми помогне да стана, но сега с тази грипна епидемия най-вероятно няма да го пуснат.
Живот и здраве като приключи всичко и съм си в нас ще споделя впечатления.

# 192

Много благодаря за информацията. В деня преди секциото ще се кача пак до 15 етаж за да съобщя, че искам спинална. Дано и този път не тръгнат да ме разубеждават. Не вярвам да имам избор на лекар. Който ми се падне, стига да "може" да слага такава упойка.
Незнайно защо казаха, че при спинална "раздвижването" ставало чак на другия ден сутринта, което също е нон сенс. Разчитах мъжа ми като дойде да ме види да ми помогне да стана, но сега с тази грипна епидемия най-вероятно няма да го пуснат.

Всеки анестезиолог я поставя не се притеснявай незнам кой ти е казал че раздвижването е на следващия ден но със сигурност не е вярно.Желая ти леко раждане.

# 193

Всеки анестезиолог я поставя не се притеснявай незнам кой ти е казал че раздвижването е на следващия ден но със сигурност не е вярно.Желая ти леко раждане.

За раздвижването питах изрично лекарите на няколко пъти. Д-р Халил каза, че са им казали за спинална да е на другия ден заради поява на евентуално главоболие. За обща анестезия нямало такъв проблем и раздвижването е на същия ден вечерта. Както и да е, дано имам късмет и мине леко. Благодаря отново за информацията

# 194

За раздвижването питах изрично лекарите на няколко пъти. Д-р Халил каза, че са им казали за спинална да е на другия ден заради поява на евентуално главоболие. За обща анестезия нямало такъв проблем и раздвижването е на същия ден вечерта. Както и да е, дано имам късмет и мине леко. Благодаря отново за информацията
iv4i90,ти кога ще раждаш? Може да се засечем. Аз за сега ще се боря за нормално,но д- р Халил има упасения,че бебе е голямо о може да се стигне до се секцио. Другата седмица ще ме види и Йончев да си каже и той мнението. Надявам се да мога да му се доверя на преценката. Ако се стигне до секцио мен лично ме е страх дали спиналната я слагат всички и дали мога да се доверя на всеки анестезиолог за спинална. Ако реша да си избера анестезиолог колко се заплаща?

Общи условия

Активация на акаунт