Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив - 3

• 80 234
  • 903
  •   1
Отговори
# 735
Дами, някоя от вас влизала ли е за преносване ? В Понеделник ме приемат, 7 дни след термина съм и само с 2 см разкритие. Казаха ми,че спрямо ситуацията ще се прецени дали ще се предизвиква раждане или ще бъде секцио ..

# 736
  • Пловдив
Аз бях за преносване. Терминът ми беше за 6.12.2018, на 7 ме приеха, родих чак на 11, секцио. Имах още на 7 разкритие 2 см, вечерта на 10 срещу 11 ми изтекоха водите, но бях с много високо кръвно тогава и ме срязаха.

# 737
А дали знаете каква е цената на секцио щом не е по медицински причини? В сайта пише 1000 лв, но не знам дали това е цената по здравна каса или не .

# 738
Дами, някоя от вас влизала ли е за преносване ? В Понеделник ме приемат, 7 дни след термина съм и само с 2 см разкритие. Казаха ми,че спрямо ситуацията ще се прецени дали ще се предизвиква раждане или ще бъде секцио ..

2018 г. мен ме приеха 2 дена след термин и ме държаха 3 дни в патологична, като през цялото време нямах никакви контракции и идикации, че ще раждам. На 4тия ден сутринта докторът не знам какъв точно преглед ми направи, но след това нещата се развиха много бързо и до обяд родих.

# 739
  • Пловдив
А дали знаете каква е цената на секцио щом не е по медицински причини? В сайта пише 1000 лв, но не знам дали това е цената по здравна каса или не .
Знам,че за избор на лекар е 500 лв,а за избор на екип-900

# 740
Здравейте мами,има ли някоя от вас мнение за неонатологията в Окръжна?Лежала  ли е в отделението,доволни има ли??

# 741
  • Пловдив
Неонатологията е най-добрата в града. Най-тежките случай, включително и от Селена /въпреки, че и там имат такава/, се транспортират тук.

# 742
Някой, който е лежал близко време може ли да каже дали д-р Семра Халил още работи там. Казаха ми, че работи и в Торакс и в Окръжна едновременно, което малко ме учуди. Има ли някой, който може да потвърди/отрече ?

# 743
  • Пловдив
Някой, който е лежал близко време може ли да каже дали д-р Семра Халил още работи там. Казаха ми, че работи и в Торакс и в Окръжна едновременно, което малко ме учуди. Има ли някой, който може да потвърди/отрече ?
Аз знам,че работи само в Торакс.Една лекарка,която е на нейното място в Окръжна ми го каза

# 744
Аз основно заради неонатологията реших да се насоча към ОБ. Яд ме е, че и първия път не я избрах, щях да си спестя някои негативни емоции. Никак не ми беше лесно да се откажа да ми направи секциото лекарят, който ме следеше, и на когото много вярвах, но той не изражда там. Другата причина беше, че е многопрофилна болница, а когато се запознах и с д-р Халил, решението ми още повече се затвърди. Мъжът ми беше против, до последно настояваше за частна клиника, но впоследствие, като идваше да ме вижда в стаята, и гледаше как се грижат за мен, си промени мнението. Честно казано в Пловдив това е единственото място, което бих избрала отново, ако имам трето дете. Не се е налагало при дъщеря ми престой в неонатологията, така че не мога да говоря от първо лице, но от други майки знам колко са добри специалистите там. Заради някои проблеми, които се появиха при сина ми (несвързани с раждането), дъщеря ми я следяха много внимателно. Неонатолозите идваха да разговарят с мен и подхождаха с голямо разбиране.
Наистина останах доста приятно изненадана от вниманието и доброто отношение, което получих. Единственият негатив по мое мнение е, че по това време, беше отпаднала практиката да вземат бебетата през нощта. Между другото е възможно сега да не е така, трябва да се пита. Дъщеря ми се съдираше от рев почти денонощно, а мен ме болеше операцията, и трябваше да я нося. Всеки ден чаках с нетърпение мъжът ми да дойде, за да я поеме, и да си почина. Въпреки че вече беше пандемия, във ВИП стаите допускаха посещения. Към настоящия момент не знам как е.
Все пак от детска стая идваха през нощта да ми помагат, опитваха се и те да я успокояват, то цялото отделение кънтеше от нейния плач.
Д-р Халил през 2020-та работеше още в ОБ. Дано да е невярна информация.

Последна редакция: вт, 21 дек 2021, 16:24 от Forest rain

# 745
  • Пловдив
Раждах естествено, детето си беше при мен в стаята денонощно, 4 часа след раждането ми го докараха.
Не съм биля във ВИП стая, виждах се с мъжа си /по време на пандемия през 2020/, просто бяхме в коридорчето пред отделението.
От май не съм ходила на преглед при др Халил и нямам инфо дали ходи и в окръжна болница.

# 746
Аз знам,че работи само в Торакс.Една лекарка,която е на нейното място в Окръжна ми го каза
В момента се се следя ( за втори път) при д-р Халил, работи в Торакс и продължава да преглежда в мед.център срещу р-н Стадиона.

# 747
  • Пловдив
Здравейте,Някоя мама скоро раждала в Окръжна?Кои лекари са останали?

# 748
Здравейте, някой от вас знае ли, дали в Окръжна слагат епидурална упокойка?

Следя се при д-р Халил и тя вече изражда само в Торакс, като ми каза че в тази пандемия няма анестезиолози, които да ми сложат упойка в държавна болница.

Аз искам да родя нормално с епидурална, по възможност при д-р Халил, но не съм чувала много добри мнения за Торакс като съотношение цена/качество.

# 749
  • Пловдив
Аз,когато раждах май месец,2020 бях със спинална..На смяна се падна д-р Халил..Сега вече не знам как е..

Общи условия

Активация на акаунт