Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 627
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Разбрах ви за слузта... ooooh! Попитах, защото си имам един постоянно течащ нос, а при изследвания не се открива алергия... Последния път личната по повод този проблем, ми каза, че съм имала "студова алергия"... Такава не бях чувала да има, ама като не може да разбере от какво са ми постоянните сополи... Mr. Green Може и от млечните продукти да са, сега ги връзвам нещата... Wink
Лошото е, че ни залива различна информация за вредите и ползите от някои храни, лекарите и те са на различно мнение, та човек се обърква на какво да вярва и кой да слуша... Rolling Eyes
А пък и като отричат толкова храни, то не остана с какво да се храним... Месото било вредно, млечните и те, някои хора заради проблеми в стомаха не могат да ядат варива, плодове и зеленчуци, глутена и хляба и него отрекоха, сладкото пък да не говорим... И какво остава да слагаме на масата?!? За нас както и да е, но за децата и подрастващите е важно да се хранят пълноценно и здравословно... Не мога заради моите диети да ограничавам децата, а да не говорим ММ, който не може и ден без месо... Crazy

Аз да ви питам как се справяте с лош тен на лицето? От скоро забелязвам тена на лицето ми е един жълтеникаво-блед, бозав.. По принцип съм със светла кожа, но сега кожата ми стои като след неравномерни слънчеви бани... Ох как го обяснявам само... Laughing Та се чудя от какво може да е, дали не е вътрешен проблем, не съм сменяла скоро козметиката... newsm78

# 106
Разбрах ви за слузта... ooooh! Попитах, защото си имам един постоянно течащ нос, а при изследвания не се открива алергия... Последния път личната по повод този проблем, ми каза, че съм имала "студова алергия"... Такава не бях чувала да има, ама като не може да разбере от какво са ми постоянните сополи... Mr. Green Може и от млечните продукти да са, сега ги връзвам нещата... Wink
Лошото е, че ни залива различна информация за вредите и ползите от някои храни, лекарите и те са на различно мнение, та човек се обърква на какво да вярва и кой да слуша... Rolling Eyes
А пък и като отричат толкова храни, то не остана с какво да се храним... Месото било вредно, млечните и те, някои хора заради проблеми в стомаха не могат да ядат варива, плодове и зеленчуци, глутена и хляба и него отрекоха, сладкото пък да не говорим... И какво остава да слагаме на масата?!? За нас както и да е, но за децата и подрастващите е важно да се хранят пълноценно и здравословно... Не мога заради моите диети да ограничавам децата, а да не говорим ММ, който не може и ден без месо... Crazy

Аз да ви питам как се справяте с лош тен на лицето? От скоро забелязвам тена на лицето ми е един жълтеникаво-блед, бозав.. По принцип съм със светла кожа, но сега кожата ми стои като след неравномерни слънчеви бани... Ох как го обяснявам само... Laughing Та се чудя от какво може да е, дали не е вътрешен проблем, не съм сменяла скоро козметиката... newsm78
Пусни пълна кръвна картина с деференциално броене дкк.Да се погледне от личния лекар😊

# 107
Еликсир, след няколко месеца ще те питам дали все още си доволна от уреда, щом си със суха кожа.
Обещавам да споделя.  Peace

Еликсир  bouquet
Само да те попитам за 1 уред, за безиглената мезотерапия, какъв серум, ползваш?
Поръчах си и аз такава, само че от Амазон, че ми е по-удобен, тук.
Аз писах и в другата тема,взех си 6 различни ампули от този сайт и започнах с тази:

http://condiciashop.com/profesionalna-kozmetika-dermedics/serum- … ia-5ml-za-koja-35

Щом не си в БГ виж дали ще намериш от къде да поръчаш dermedics,ако искаш същите серуми.

Скрит текст:
Днес не слагах серум,а реших ,че е ред за хидратираща маска и върху нея масажирах с уреда и червената светлина като няколко пъти пръсках и термална вода,понеже много бързо попиваше.След това постоях още малко и отмих каквото е останало,намазах околоочен и крем за лице.

# 108
  • UK
Еликсир, много благодаря  bouquet
След месец, съм в бг и ще си взема наобратно завидно количество  Mr. Green
Ще видя и тук, къде ги има  newsm78

# 109
Пусни пълна кръвна картина с деференциално броене дкк.Да се погледне от личния лекар😊
[/quote]

Ako ще помогне, ще го направя... Hug Благодаря....

Тук попаднах на интересна статия за здравословния начин на живот:
https://www.jenatadnes.com/po-zdravi/d-r-zdravko-arnaudov-zdravo … moje-da-e-opasen/

# 110
  • UK
Лунна пътека, при мен, не се отваря връзката newsm78
Намерих даже и представителство тук в uk за ампулите  Laughing
http://www.dermedics.org.uk/mesotherapy

# 111

Ako ще помогне, ще го направя... Hug Благодаря....

Тук попаднах на интересна статия за здравословния начин на живот:
https://www.jenatadnes.com/po-zdravi/d-r-zdravko-arnaudov-zdravo … moje-da-e-opasen/
[/quote]Скрита анемия,може да е причина за неразположението.Или някаква недолекувана инфекция.Пкк трябва да даде информация.А и профилактично не е зле.

# 112
Статията е супер!
Благодаря!

Не се зарежда, защото в полето с URL-a (адреса на сайта) се изписва следното:
https://ftp://https//www.jenatadnes.com/po-zdravi/d-r-zdravko-ar … moje-da-e-opasen/
Махнете всичко преди www....... и ще ви се зареди.

# 113

fata_morgana,би ли споделила какъв ефект усети от безмлечието върху кожата си,каква беше преди и  какво се подобри за това време?

Преди - мазна кожа с видими пори, черни точки, понякога излизащи пъпки, обикновено преди цикъл.
По време на и след безмлечната диета (няколко месеца и без глутен) - чиста и гладка кожа, вече не е мазна, а по-скоро нормална. И  това не само по лицето - масажистката ми беше удивена, че нямам "и точица по тялото си" - както се изрази  Grinning

Диетата не я правих по собствено желание. Винаги много съм обичала мляко, особено прясно и съм изпивала промишлени количества. Но се оказа, че детето ми е с АБКМ и бях силно мотивирана да кърмя, защото това щеше да е единственото й нормално мляко, което да приема.
Та не само не умрях без мляко, но и се чувствах много добре. Покрай всичко, което се случи коренно преосмислих отношението си към храненето. Пак ям млечни, но изключително рядко и избягвам прясното мляко.
Дъщеря ми преодоля алергията, но забелязвам и при нея да се появяват сополи като прекали с млечните. За съжаление в детската градина на почти всяко хранене присъстват млечни.
Също поддържам мнението, че след една определена възраст млечните не са препоръчителни  Peace

lunna pateka, Наистина информация за храненето има много, но често е противоречива и човек съвсем се обърква. Затова моят начин е да тествам върху себе си как ми се отразява присъствието или отсъствието на определени храни в менюто. Изпробвала съм различни начини на хранене и съм отчела ефекта върху своя организъм. Не обичам залитането по крайности - като изцяло и окончателно да се изключи някоя храна (освен при наличие на алергия или непоносимост), но ограничаването на някои определено може да се постигне без особени драми. Препоръчвам книгата "Съзнателно хранене" на д-р Гейбриъл Казънс   Peace

# 114
Скрит текст:
Foncé, много интересна статия... newsm78
*Камея, аз пък имам една рецепта точно за кисело мляко и няколко лъжички ленено брашно за закуска и за пречистване на организма... newsm78 Явно информацията в нета е толкова различна и се чуди човек на кое да вярва... Crazy

Тези дни, покрай детето, хапнах малко краве сирене, дискомфорт нямах никакъв, но веднага се появи слуз. Просто беше очебийно.
missNoir, каква слуз? Знам, че млечните предизвикват слуз в организма, но все се чудех как се установява това? newsm78

MissChanandlerBong, между другото за възраст 40и45+ е много препоръчително да се ядат соеви продукти, заради намаляването на нивото на естроген. А соята е естествен естроген... Не разбирам с какво соята може да е опасна за нас? Аз не ям соя, защото просто не харесвам сладникавия вкус на соевото мляко, но ако има друга алтернатива, бих я пробвала... Има и соево сирене, но тук така и не мога да го открия... Sick

В тази възраст (всъщност още след 30 г.) започва да намалява прогестерона, а не естрогена. Естрогена намалява след окончателното спиране на менструацията. Във всеки случай е доказано, че естрогенът води до онкологични забоявания, а не прогестерона. Така, че вкарвайки естроген отвън не знаеш до какво ще доведе Peace

# 115
Не ми хареса статията!

Вярно е, че не е хубаво да се изпада в крайности, но едно умерено подпомагане на процесите според мен си е полезно. Къде с добавки, къде с мазила.
Шокиращо е колко много неразположения са свързани с липси на определени елементи. Аз предпочитам да си набавям елементите с добавки вместо да приемам други лекарства и да лекувам често безуспешно даден проблем.

# 116
utro77, напълно съм съгласна с теб  Hug
То е ясно, че храната, която си купуваме от магазина няма как да ни даде всичко необходимо, за да сме здрави, а за съжаления малко хора могат да се снабдяват с домашни и със сигурен произход продукти. Така че и аз съм избрала да заложа на профилактика с добавки, за да съм сигурна, че си набавям необходимите вещества  Peace

# 117
И аз съм съгласна, че не може да си набавим всичко с храната, колкото й разнообразно да се храним... Тук например няма разнообразие от плодове, просто климата е такъв, а и внос няма много.. Да не говорим, че зеленчуците са парникови и са брани зелени, от там и отвратителния им вкус... Как тогава да ядем главно и основно плодове и зеленчуци като те за нищо не стават или ги няма??? За това предпочитам да вземам хранителни добавки, а не после да лекувам дефицит или болест... Mr. Green

# 118
Не съм прочела статията още, но аз също пия добавки, защото много от храните са толкова изродени, че не знаем какво ядем. Освен, ако не си отглеждаме самите ние плодове, зеленчуци и т.н.
Тук в Англия нямам време да обикалям пазарите, известни с качествени продукти и най-добрата версия на плодовете и зеленчуците са турските и литовските магазини или супермаркета.  В супермаркета всички плодове и зеленчуци са пластмасови, освен сезонните с лейбъл 'бритиш'.

Съгласна съм, че кремовете не оправят бръчки, но дай сега да спрем и да си ходим със сухите кожи ...

# 119
  • София
Кремовете не оправят бръчки, но употребата им в масовия случай е добра превенция срещу ранната поява на такива, а също и предпоставка за доброто състояние на кожата. Откакто наближих 30 ползвам редовно дневен и околоочен, а сега наближавайки 40-те се замислям дали не ми е време и за нощна грижа.
Към добавките подхождам предпазливо и ги приемам в умерени количества. Сега взимам колаген (по препоръка за болки в ставите) и Вит.С (за по-добро усвояване на колагена). Преди това пиех омеги.
От известно време се опитвам да намаля приема на млечни, нооо не ми се получава особено Thinking Сутрешното кафе без мляко никак не ми върви. Пия две-три глътки чисто и после тичам до хладилника за млякото  Grinning 
Ограничила съм глутена до приема на една пълнозърнеста препечена филийка или сухар сутрин на закуска.
За спорт имам огромно желание, но времето ми е много кът. Наместила съм 2 занимания по танци в седмицата и разбира се, при хубаво време, ежедневното тичане след децата в парка, ако се брои за тренировка  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт