Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 611
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
От години хапвам разделно, като не абсолютизирам. До обяд, съм на кафе, чай, вода и ако съм много гладна, препечена филия. Откакто ям домашно приготвени хляб от лимец и козе сирене, състоянието ми се подобри. Съчетавам с лек спорт и грижи за тялото и душата ми-отделям си всеки ден време за маска, ваничка за стъпалата или просто след душ масаж и масла и резултата е чудесен.
Просто, полагане на старание, спокойствие и щастие карат жената да сияе:)

# 91
  • UK
Аз , също не съм се лишила от млечни продукти и не мога, без тях. Обожавам, прясно мляко, особено вечер чаша, горещо мляко прясно мляко и аз, с книжка на дивана, мечта!

# 92
Към Лунна пътека  -  вчера четох статия за лененото брашно, че не трябвало да се съчетава с кисело мляко. Не мога да посоча линк, беше едно от многото прочетено вчера.

# 93
Страхотна тема и компания намирам тук,беше ми интересно да ви прочета от началото.  Hug
И понеже последно се говори за млечните,наистина чувам за тази тенденция да се избягват.Аз обичам млечни и изобщо не си правя труда да се зачитам по този въпрос,защото със сигурност ще са изписани хиляди страници "за" и "против" .Обичам кисело мляко,прясно слагам само сутрин в кафето и то 1 лъжица,хапвам си кашкавал,меките сирена-бри,камамбер,козе са ми любими,а моцарелата ми е в челната позиция.Не ми предизвикват никакво подуване,дискомфорт и т.н.Не ги ям с цел да ми набавят калций,защото знам,че няма да го направят.Поради факта,че майка ми е с остеопороза над 75 %,а цял живот е консумирала млека и най-вече прясно в изобилие .Та аз си ги хапвам просто,защото ги предпочитам пред месата.От 2 месеца спрях тотално да ям всякакви месни-шунка,филе и т.н. (макар че и без това рядко им се спусках) заради натриевия нитрит.Преди не закусвах сутрин,макар че трябва,защото съм предразположена към камъни в бъбреците и кафето на гладно не ми е показано изобщо,но откак наскоро ми се отключи забравен преди 20 г. гастрит (имах тежък житейски момент и голям стрес) се наложи да се погрижа за стомаха и вече сутрин хапвам с кафето кисело мляко+това онова (полезности) или 2-3 пълнозърнести бисквити или малка филийка черен хляб с крем сирене и кашкавал.
Докато спасявах стомаха от гастрита прочетох,че вечер е препоръчително да се хапва кисело мляко и наистина ми се отрази добре.
За кожата-моето мнение е,че най-първо е генът,след това начин на живот и специалните грижи.
Към трийсетте години,когато вече се загатваха бръчките една козметичка ми каза,че трябва много да се работи,за да не се допуска задълбочаване,но аз тогава някак отхвърлях с лека ръка и казвах-така и така ще се остарява и ще се набръчкам рано или късно.Като се набръчках обаче стан ясно,че няма да ми е чак така безразлично и е по-добре да е късно...колкото може по-късно.Не че някога съм оставала без крем на лицето,така и така съм със суха кожа и не мога да си го позволя,но с напредването на годините и признаците на стареене грижите трябва да са по-активни и определено намирам полза от увеличените си усилия в тази насока.На първо четене съм ного доволна от новата си "играчка" за кожата,безиглената мезо,която си взех и с нея вкарвам серуми-много добре ми се хидратра кожата в дълбочина.А моята кожа дехидратирана е живо бедствие.
Наскоро имах дълго пътуване ,около 40 часа на път и без никакъв сън и възможност за дори и крем да си намажа,все едно се бях състарила с 10 години. Tired

# 94
Ако имаш гастрит, последното което трябва да ядеш са млечни продукти Wink. Изключение прави само киселото мляко.

# 95
................................На първо четене съм много доволна от новата си "играчка" за кожата,безиглената мезо,която си взех и с нея вкарвам серуми-много добре ми се хидратра кожата в дълбочина.А моята кожа дехидратирана е живо бедствие.
.......................................................
Моля, покажи я тази "иргачка" или разкажи каква е и как я ползваш.

# 96
Ехе, кога сте изписали толкова? Ще се връщам да чета  Hug

еликсир, темата за млечните ми е слабост - била съм на безмлечна диета за две години и мога да споделя ефекта, който лично усетих върху кожата  и тялото си. Иначе съм чела, че калцият от млечните не се усвоява добре от организма и вместо в костите и зъбите, където му е мястото, отива в меките тъкани и прави бели - камъни в бъбреците, шипове.
Има много по-добри растителни източници на лесно усвоим калций  Peace

# 97
 Foncé, много интересна статия... newsm78
*Камея, аз пък имам една рецепта точно за кисело мляко и няколко лъжички ленено брашно за закуска и за пречистване на организма... newsm78 Явно информацията в нета е толкова различна и се чуди човек на кое да вярва... Crazy

Тези дни, покрай детето, хапнах малко краве сирене, дискомфорт нямах никакъв, но веднага се появи слуз. Просто беше очебийно.
missNoir, каква слуз? Знам, че млечните предизвикват слуз в организма, но все се чудех как се установява това? newsm78

MissChanandlerBong, между другото за възраст 40и45+ е много препоръчително да се ядат соеви продукти, заради намаляването на нивото на естроген. А соята е естествен естроген... Не разбирам с какво соята може да е опасна за нас? Аз не ям соя, защото просто не харесвам сладникавия вкус на соевото мляко, но ако има друга алтернатива, бих я пробвала... Има и соево сирене, но тук така и не мога да го открия... Sick

# 98
  missNoir, каква слуз? Знам, че млечните предизвикват слуз в организма, но все се чудех как се установява това? newsm78

Сополи, храчки...  Mr. Green

# 99
  • Canada
Високите нива на естроген при жените увеличават рисковете от някои видове рак, при мъжете могат да доведат до безплодие  Peace

missNoir ще сподели какво има предвид, но при мен е факт, че докато консумирах млечни продукти бях с хронично запушен нос, независимо от сезона  Peace

# 100
За съжаление, единно правило и подход в медицината и здравеопазването няма.През годините работа в тази област,стигнах до заключение,че всяко правило върви с много изключения.Примерът със соята илюстрира това.В предменопаузата (около 10 години)преди спирането на цикъла,наистина естрогените намаляват,но по-големият проблем е съотношението естроген-прогестерон.В този период естрогенът доминира.При поемането на естрогенови производни, фито в соята,този дисбаланс се задълбочава .Трябва да бъде балансиран и с прогестеронови такива. И т. н. от където следва извода ,поне за мен.Без крайности!Умереност.Дозата прави отровата😊🤗

# 101
Ако имаш гастрит, последното което трябва да ядеш са млечни продукти Wink. Изключение прави само киселото мляко.
Не мога да кажа,че имам гастрит,не и постоянно,дори не и периодично.Гастритни болки за не дълъг период (даже вече не си спомням подробности) имах 1993-1994 г. И сега наскоро при силен срес получих такива,които отминаха за седмица-две с подходящото лечение и разбира се съответната диета.
Думата ми беше,че аз обичам млечни повече от месни и затова ги хапвам.Последните години прекалено много се акцентира на здравословното хранене,лашкайки се от една крайност в друга,едно не яж,после друго,трето-е,накрая то какво остана да ям?Особено са ми странни подобни залитания и ограничения у хора,които иначе пушат и пият и то не малко.Но аз не искам да давам акъл на никого,просто споделям аз как виждам нещата и какво правя.

fata_morgana,би ли споделила какъв ефект усети от безмлечието върху кожата си,каква беше преди и  какво се подобри за това време?

Камея,моята "играчка" е тази безиглена мезотерапия:
https://www.aliexpress.com/item/Mesotherapy-Electroporation-RF-R … 010608.0.0.ajQhTT

Ползвам я само от седмица,вкарвам с нея серуми,а кожат ми става добре хидратирана,сочна и сияеща.

На дъщеря си взех дарсонвал,нейната кожа е различна от моята и има други проблеми,ето този:
https://www.aliexpress.com/item/Potable-High-Frequency-Electrode … 010608.0.0.ajQhTT

Ако ти е интересно,обсъждаме уредите в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=960762;topicrefid=19

# 102
  • Варна

Сополи, храчки...  Mr. Green
Ох, не знам как интелигентно да го кажа, че нали имам висше образование и не съм проста  Mr. Green

Ако има медицински лица, да ме поправят, ако не използвам правилния термин - чревна слуз

http://www.poblizodoprirodata.bg/четири-храни-които-образуват-слуз-в-организма

# 103
  • UK
Еликсир  bouquet
Само да те попитам за 1 уред, за безиглената мезотерапия, какъв серум, ползваш?
Поръчах си и аз такава, само че от Амазон, че ми е по-удобен, тук. Бърза доставка,  коректни . Всички добавки и витамини, пак оттам поръчвам.
В др тема Mr. Green също ходя  Laughing но много мнения и препратки и се обърквам в един момент, кое, за кой уред се отнася . Пък и да не питам 20 пъти, все едно и също, нещо  hahaha

# 104
  • Варна
Еликсир, след няколко месеца ще те питам дали все още си доволна от уреда, щом си със суха кожа.

Общи условия

Активация на акаунт