Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 728
  • 732
  •   1
Отговори
# 150
Както и кожата,всички системи в тялото ни претърпяват промени с възрастта.Нервната система на жените,които в тази възраст са постигнали вече нещо.Дом,семейство,кариера,ако щете стил,самочувствие и житейска философия.Тази част е най-потърпевша.Това за много от нас е цената,за стремежа ни към"съвършенство". Ако ви звучи пресилено,просто стремеж към по-добро във всички аспекти.

# 151
Така е.
Като отидем на почивка, отпускам в самолета с чаша бяло вино.
Понякога се събуждам посред нощ с мисълта за определен проект, или ме осенява някаква мисъл, че съм забравила нещо ... я подарък за рожден ден на приятелче; или за определен сет дрехи, които съм забравила, че трябва да носят в училище. И почвам да се чудя как да запълня липсата най-бързо.
Идват ми такива гениални идеи понякога, че сама се чудя как не съм се сетила по-рано.

Във връзка с остаряването, всичко записвам, нагласям аларми и напомняния иначе няма как да балансирам.
Но стресът определено ми се отразява на всичко, особено на стомаха и ходенето до вц.

# 152
Момичета, просто живеем в стрес и това няма как да се отрази на съня ни, на спокойствието и на здравето ни.. Уж се старая да не се ядосвам, ама просто не става... Мислех, че живеейки в чужбина нещата ще са по-спокойни и уредени... За едно е така, но за друго е точно обратното... Имам ядове с институции и бюрокрация, една нормална фактура не сме получили, все с грешки и всичко трябва да се проверява... Езика и някои нрави тук също се оказват голям минус... Не си спомням да съм имала такива проблеми преди в БГ, там по-скоро имаше несигурност и безработица... Докато свикнеш с правилата, нравите, обичаите тук, кое е нормално и кое не за тия хора, просто се "побъркваш"...  Mr. Green Shocked

Да ви питам на какъв матрак е по-добре да се спи - твърд или мек? Защото ще сменяме матрака и да знам за какво да гледам... Аман от боклуци и тук, все трябва да внимавам и да гледам всичко като ще купувам нещо... ooooh!

# 153
Момичета, просто живеем в стрес и това няма как да се отрази на съня ни, на спокойствието и на здравето ни.. Уж се старая да не се ядосвам, ама просто не става... Мислех, че живеейки в чужбина нещата ще са по-спокойни и уредени... За едно е така, но за друго е точно обратното... Имам ядове с институции и бюрокрация, една нормална фактура не сме получили, все с грешки и всичко трябва да се проверява... Езика и някои нрави тук също се оказват голям минус... Не си спомням да съм имала такива проблеми преди в БГ, там по-скоро имаше несигурност и безработица... Докато свикнеш с правилата, нравите, обичаите тук, кое е нормално и кое не за тия хора, просто се "побъркваш"...  Mr. Green Shocked

Да ви питам на какъв матрак е по-добре да се спи - твърд или мек? Защото ще сменяме матрака и да знам за какво да гледам... Аман от боклуци и тук, все трябва да внимавам и да гледам всичко като ще купувам нещо... ooooh!

Къде си, че такива проблеми с език и бюрокрация?
Аз накупих само твърди матраци напоследък, не обичам да потъвам (по корем) в леглото.
И мм и децата коментираха колко са удобни ...

# 154
В Белгия живея...
Сегашния ни матрак е твърд и си мисля, че от него ми е сковаността сутрин... Сега гледах един средно мек, ортопедичен матрак със 7 зони...ала-бала... Сигурно същия боклук ще е... Joy
Краката чак ми изтръпват от този матрак, то бива твърдост, ама на пейка да спя ще ми е по-комфортно... #2gunfire

lanirema, опитвала ли си се да се приспиваш с книга или четене в нета? Аз в неделя вечер обикновено не мога да заспя рано и когато другите заспят, си почитам малко и ми се приспива... Друг е проблема, че после ме болят очите от това късно четене... Mr. Green

# 155
Lunna чета,чета.Понякога така си осъмвам.Хване ли ме яко безсъние,ми се е случвало,за една нощ по 200-300 страници да изчета.Проблемът е,че аз заспивам, след 1 час се събуждам и край на съня.Като стане 6.30 и трябва да ставам ми се приспива от изтощение.Аз работя с доста лекари и всички ми препоръчват или бензодиазепин или антидепресант.На 40 било вече нормално,особено за чувствителни,като мен.

# 156
Lanirema,рядко си позволявам да давам съвети,но:имаш ли причини за безпокойство?Когато си легнеш вечер и започваш ьа мислиш за някаква проблематика,коятонте тревожи и прогонва съня.Понякога преумората влияе и нервната с-ма се превъзбужда.Умората е добра за организма,преумората- не ,тя се натрупва.Когато не можеш да заспиш,не оставаш в леглото,а ставаш и започваш някаква дейност.Оставането в леглото и напредването на времето към часа за ставане,още повече ти задълбочава нещата.Когато прекараме период в това състояние и всичко се обърква и се изпада в омагьосан кръг.Не обяснявам много точно и красноречиво,но имам огромна компетенция по темата,пиши ми на лични,ако се нуждаеш от съвет.И по темата  много съм доволна от Астаксантина.

# 157
  • UK
Четох ви, за омегата.  Аз? нямам никакъв проблем с приема и. Пък, хапчетата, са си огромни  Laughing на вид Simple Smile)
Всичко що е полезно ще си пия чинно, колкото и гадно да е на вкус. Все пак в името на красотата на всичко съм готова, е на почти всичко  hahaha

# 158
Колко време приемате дадена добавка,ясно е че не всичко може да се приема постояно.Някои добавки вземам през есено-зимния период,други на пролет,но лятото почивам от тях и наблягам на богато разнообразна храна.То май само с мазилата никога не почивам,а просто сменям.За сега съм най-доволна от шипковото масло и розовата вода.

# 159
И по темата  много съм доволна от Астаксантина.

InnaBella, би ли споделила каква полза виждаш от него? Благодаря.

# 160
В Белгия живея...
Сегашния ни матрак е твърд и си мисля, че от него ми е сковаността сутрин... Сега гледах един средно мек, ортопедичен матрак със 7 зони...ала-бала... Сигурно същия боклук ще е... Joy
Краката чак ми изтръпват от този матрак, то бива твърдост, ама на пейка да спя ще ми е по-комфортно... #2gunfire

Нашите матраци са от този тип pocket sprung:
http://www.dreams.co.uk/mattresses/pocket-spring-mattresses

# 161
Аз съм на 48,имам безупречно зрение,но от зимата забелязах една умора в очната област ,което ме караше често да разтърквам очи и да повдигам чело,инстинктивно.Започнах прием,аз съм по скоро скептична,дори лекарства пия в краен случаи.И в следващата седмица установих,че тези неща не ги усещам.Освен това,децата ми започнаха да ме питат дали не съм използвала фдт- лицето ми изглеждало мн.свежо!.

# 162
  • София
Аз също искам да се боря с остаряването. Досега се борих само с козметика и ограничено хранене като цяло. Излишната храна претоварва организма, а и доставя в повече от боклуците, които съдържа. Не мислете, че съм анорексичка. Напротив, за ръст 175 поддържам около 65-67 кг. Прекаляването със спорта също води до отделяне на прекомерно количество свободни радикали. Сега планирам да спра захарта и изобщо бързите въглехидрати. Глюкозата поддържа микровъзпаления в организма. Те увреждат всичко в него. До момента съм се закрепила в състояние , че изглеждам на 20 и, а съм на 35.

# 163
Хм, таман му се чудех на този астаксантин. Нави ме да знаеш. Laughing

# 164
Аз съм на 48,имам безупречно зрение,но от зимата забелязах една умора в очната област ,което ме караше често да разтърквам очи и да повдигам чело,инстинктивно.Започнах прием,аз съм по скоро скептична,дори лекарства пия в краен случаи.И в следващата седмица установих,че тези неща не ги усещам.Освен това,децата ми започнаха да ме питат дали не съм използвала фдт- лицето ми изглеждало мн.свежо!.
Зрението може да не ти е безупречно дори когато си млада Simple Smile. До колкото си спомням, аз съм късогледа откакто се помня, обаче умора в очите никога не съм чувствала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт