Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 716
  • 732
  •   1
Отговори
# 675
Сега го изхвърлям и продължавам с ретинола, да видим какво ще стане с пъпките по носа... Grinning
И аз азбелязах леко опъпчване тук-таме и мисля, че е от ретинола  Rolling Eyes но няма да го спирам, ще разредя само като начало.

# 676
Вечерно време до скоро ползвах крем на Ла рош с ретинол и нямам никакви пъпки! Съмнявам се че е от крема и вече времето не е подходящо за ретинолови продукти! Най- много да си направите петна и да си докарате някой друг кожен проблем!

# 677
Аз също ползвам ретинолови серуми, кожата ми е смесена и по принцип и аз се опъпчвам, ако продуктът ми е мазен.  Но тези на Пола попиват и не оставят мазен филм и не ми излизат пъпки.

# 678
Зависи от концентрацията. Ретинолът има свойството да дразни кожата, ако се вкара голямо количество без да се "подготви"(кожата) първо - лично изпитано, + може да предизвика поява на пъпки - също лично изпитано.
Аз ползвам Redermic R и ми понасяше добре, но от лакомия вкарах и един серум на Пола с ретинол, и резултатите не закъсняха - раздразнена кожа и тук таме по някоя пъпка. Веднага спрях всичко с ретинол и кожата ми се успоко и, а пъпките завехнаха.
Не казвам че 100% е от ретинола, но не е невъзможно  Peace От утре пак ще включа на Ла рош кремчето и ще видим какво ще се случи при мен.

# 679
Вече е късно за ретинол! Ретинол се ползва само когато няма слънце, а навън е достатъчно слънчево за да ти причини проблеми!

# 680
Преди години дадох към 200лв за много хвален крем за пигментни петна на Шисейдо. Нищо.
Миналата година дадох 80лв за слънцезащитен, пак голямо нищо. Даже петната се влошиха.....
От тогава реших нищо на марката да не купувам.

# 681
Вече е късно за ретинол! Ретинол се ползва само когато няма слънце, а навън е достатъчно слънчево за да ти причини проблеми!
Не е точно така. Ако си на плаж или се печеш редовно, не е много подходящо, но за градски условия, при това като при мен не особено слънчево 80% от времето, не виждам проблем. Още повече, че през деня рядко съм навън + винаги слагам крем с висок фактор  Peace

# 682
Не ми се спира с ретинола,толкова добре се отрази на лицето ми.Само един месец употреба.Ще видим отново наесен.

# 683
При нас слънце в момента няма. Още е зима, така че си го ползвам почти целогодишно. Тези серуми не съдържат голям процент така или иначе. Лунички ми излизат като ходя на почивка на слънце, но си заминават заедно с тена. Предпочитам малко лунички за кратко, отколкото да съм бледа целогодишно, тенът ми придава по-свеж вид.

Шисейдо от моя опит не е нещо особено както други надценени производители. Хубави като консистенция, луксозни опаковки, но до там.

# 684
Не ми се спира с ретинола,толкова добре се отрази на лицето ми.Само един месец употреба.Ще видим отново наесен.
Не е нужно да се спира, ако се взимат качествени мерки за предпазване от слънцето. Освен слънцезащитен крем с висок фактор и редовно подновяване, също шапки с периферия, очила и да не висиш на директно слънце по паркове, пейки и кафенета.  Grinning

# 685
Аз ползвам ретинол (третиноин) целогодишно. Отразява ми се отлично и не мисля да го спирам изобщо. Между другото, ако някой има тийн с акне, третиноинът действа като магия. Моят син има ужасно акне, пробвахме различни кремове с променлив успех, намазах го 2 пъти с третионоина и пъпките започнаха да завяхват и да падат. Вълшебен е направо.

# 686
Счупвам се да търся третиноин крем и не мога да открия. От къде се снабди?

# 687
Счупвам се да търся третиноин крем и не мога да открия. От къде се снабди?

Ох, все по-трудно става. Купувах от иБей, обаче понеже в Канада е с рецепта, няколко пъти ми прихващаха пратки и ми пращаха писма от Health Canada да не внасям забранени субстанции.

После една приятелка ми донесе от Индия и така се запасих с пет-шест тубички. Сега, когато и сина ми ползва намаляват бързо и мисля следващия път като отида при личния ми лекар да му поискам рецепта.

Другият ми вариант е като ходим до Мексико да си купя, но там дерат кожи на чужденците. С рецепта е най-добре, защото ще ми излезе почти без пари. В Индия между другото тубичка от 30г струва по-малко от $2, но приятелката ми не ходи често за жалост.

# 688
И аз третиноин използвам и затова си мисля,че е малко рисково.Сега съм си поръчала един козметичен крем с 1%ре
тинол ,но още не е дошъл.Много се изкушавам да продължавам през лятото.                 Аз си купих третиноин крем от Гърция на Пиер Фабр.-Airol

# 689
Тук (UK) е само с рецепта, а ако нямаш сериозен проблем с акне, няма да ти изпишат. Може на частно, но трябва да се изръся една тлъста сума което няма как да стане. Остава ми от България, там има кой да напише рецепта, но не знам дали изобщо продават.  Rolling Eyes

InnaBella, ретинола не е точно ретин (третиноин). Ретинолови кремове по-лесно се намират, но не са толкова ефективни, а и излизат много по-скъпо и отнема много повече време за да се видят резултати.
За съжаление нямам достъп до гръцките аптеки/магазини, а онлайн надали го продават.

Общи условия

Активация на акаунт