Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 712
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
На 20 кожата ми беше мазна, на 30 комбинирана, на 40 може да мине и за нормална, към 50 вече може да се засуши  Laughing

# 661
Моята е комбинирана, но с тенденция да се изсушава под очите и бузите все повече с годините. Меките измиващи не измиват добре чазните участъци, а по-агресивните които ми измиват мазните части ми изсушават много сухите, така че е сложно. Откакто се мия с масло, нямам проблеми нито с мазните, нито със сухите, така че аз съм намерила моята панацея в това отношение за момента, но пък имам други проблеми за борене. Peace

# 662
Намазах се прилежно Simple Smile  Сещам се да питам - вие как се мажете - от челото към брадичката или в обратен ред?

# 663
Намазах се прилежно Simple Smile  Сещам се да питам - вие как се мажете - от челото към брадичката или в обратен ред?
От средата към брадичката, челото последно. А бе както дойде, не вярвам да има значение.

# 664
Посоката има значение.Трябва да се противодейства на гравитацията.  

Ако искате да извлечете максимална полза от използването на подхранващ крем, го нанесете върху измитото си лице, докато кожата ви все още е мокра. Веднага след почистването на кожата, влагата, която е останала по нея, ще помогне за по-бързото проникване на активните съставки на крема.
Съвети за това как да нанесете правилно крема:

На челото нанасяйте крема с пръстите на двете си ръце в посока от точката между веждите настрани и нагоре към слепоочията.
В зоната около очите го прилагайте по следния начин: първо сложете крем под очите, а след това с леки потупвания му помогнете да се абсорбира напълно от кожата. Масажните движения трябва да бъдат кръгови в посока от долния външен ъгъл на окото към вътрешния и от горния вътрешен ъгъл към външния.
По скулите кремът трябва да се нанесе чрез масажни движения започвайки от носа към слепоочията.
Около брадата действайте така: първо покрийте с крем средата на брадичката  и след това го разнесете към страничната повърхност на лицето.
Около устните нанасяйте крема с кръгови движения.
По шията кремът се нанася първо в средата и след това се разнася с пръсти в посока нагоре към брадичката.

Последна редакция: пн, 08 май 2017, 01:25 от lanirema

# 665
lanirema, много ти благодаря  bouquet  Точно подобни съвети съм чела преди години, но все забравям в каква посока се маже и в каква посока се почиства лицето.

# 666
Това е серума:

А това е крема:

Освен серума и крема, си поръчах и околоочния от същата серия. И определено не са  за моята кожа. Тежкки са ми, мазни, лицето ми е лепкаво през целия ден. А серума има една доста натрапчива миризма, от която ми става лошо. Ще ги прибера в хладилника и зимата пак ще ги пробвам.

Последна редакция: вт, 09 май 2017, 16:48 от maq-mi

# 667
  • Canada
Foncé, тази мека ли е или твърда? Питам, защото има някои по-твърди, но ми се струват много груби, а меките не знам колко ще са ефективни.

По скоро е твърда, но на мен ми е ок  Peace Има участъци където натискам повече, на други минавам по повърхностно  Flutter

# 668
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тук е пълно с разни рекламни агенти, честно...спирам да следя темата, няма сми

# 669
По скоро е твърда, но на мен ми е ок  Peace Има участъци където натискам повече, на други минавам по повърхностно  Flutter
И аз в началото с твърда, че ми беше добре, ама после явно си бях претрила кожата и/или ретинола, с който се мацах ми беше раздразнил кожата и се принудих да си взема меки. 

# 670
  • Бургас/Пз
newsm78 newsm78 това пък защо?

Крем за тяло от време на време и един захарен скраб, който е доста мазен и оставя мазен филм след изплакване, така че след него нямам нужда от крем за тяло.
Може ли да споделиш кой е този скраб. Точно такъв ефект търся.  Hug

# 671
Преди време бях писала за околоочният на Шисейдо. След около месец проба, мога да кажа, че ще го повторя. Леко мазен, но за сметка на това ми действа добре. Взех си и крем за лице на същата серия и същи съм доволна.

# 672
  • UK
Преди време бях писала за околоочният на Шисейдо. След около месец проба, мога да кажа, че ще го повторя. Леко мазен, но за сметка на това ми действа добре. Взех си и крем за лице на същата серия и същи съм доволна.

О това е страхотна козметика.
На мен обаче ми идва твърде скъпа за джоба  Laughing
Аз ползвам козметиката на Лореал.  Живея в чужбина и направо мога да кажа, че тук е доста по-различна от тази, която съм купувала в бг макар и от аптеката мрежа.
И според мен с какъвто и крем да се на клепаш,  по-важно е, какви други грижи полагаш за кожата си и гена също поставям на първо място.

# 673
Още 2000-та година се случи така, че си бях купила козметика на Лореал от Германия и после същата от тук - нищо общо. За съжаление от тогава нещата не са  се променили. С парфюми също ми се е случвало да намирам разлика.
Относно цената - смятам, че е по-добре да се "инвестира" в качествена козметика, въпреки че за мен по-важно е да ги няма някои вредни съставки.

# 674

Еййй чак агенти станахме... Joy
То от реклама няма лошо, научавам за нови продукти и технологии, а дали ще купя е друг въпрос... Всеки има глава и мозък и може да прецени кое, защо и как!  Peace

И аз харесвам Shiseido, но вместо кремовете вземам лосионите и са ми супер, страхувам се кремовете да не ми дойдат тежки... newsm78

maq-mi, аз моите серум и крем на Алтея още не съм ги получила, чакам си колета тези дни... Дано не са ми тежки, ако са мазни ще ги ползвам само вечер... Серума го дават по-лек и за по-млада кожа, не вярвам да ми идва тежък, но ще видим... Скоро ще дам отзиви... :hug

Днес установих, че може би не ретиноловия крем вечер ми докарва пъпките на носа, а един тестер на дневния крем с ХК на Еуцерин.. Когато си купих нощния им крем, от аптеката ми дадоха 2 мостри и на дневния им крем - за суха и за комбинирана кожа... Та се мазах няколко сутрини с тестера за суха кожа и може и от него да съм пъпчасала... Thinking
Сега го изхвърлям и продължавам с ретинола, да видим какво ще стане с пъпките по носа... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт