Борба с ранното остаряване....Как?-2

• 84 722
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Миоки, съгласна съм, зависи от кожата. Моята на младини беше мазна, с пори, пъпки, черни точки и въобще всички екстри на мазната кожа. Направо я мразех. Сега обаче нямам бръчки. Нито край очите, нито по челото или по шията.
Вероятно защото е мазна, третиноинът ми се отразява страхотно. Стои някак равна и чиста, нямам нито една пъпка или пък петно от пъпка. Ако кожата е суха и тънка, вероятно няма да й понася добре третиноина, но за мен си струва всеки долар.
Блазе ти, аз както уж бях с мазна кожа (така си мислех), така се оказа, че съм със смесена и около очите и бузите от нормална се засуши и съответно вече имам мимически бръчки, докато Т зоната си ми стои мазна с разширени пори. Черните точки за сега ги преборих с масленото миене и на места порите се прибраха, но на други си стоят разширени и надали ще се приберат без други средства.

Майка ми е на 63 и има по-малко бръчки около очите от мен  Tired

Третиноина ще се понесе добре и от по-тънка и суха кожа, но трябва да се вкарва внимателно и постепено. Не е нужно да се маже навсякъде плътно като хидратиращите продукти например. Веществото има свойството да се "придвижва" един вид и засяга индиректно тъканите около намазаното.

Доста инфо събрах последните седмици по въпроса и мисля да го приложа на практика като ми пристигне крема. До тогава ще си действам с ретиноловите мазила дето ги имам.

# 706
О, да, трябва да се маже тънко, само по веднъж и без да се напластява. Аз избягвам зоната около очите, от двете страни под устата и шията. Там на мен не ми се отразява добре, кожата е по-тънка и много ми засушава.

Писала ли си за това маслено миене по-назад, че уж чета, ама не се сещам, а ми е любопитно?

# 707
О, да, трябва да се маже тънко, само по веднъж и без да се напластява. Аз избягвам зоната около очите, от двете страни под устата и шията. Там на мен не ми се отразява добре, кожата е по-тънка и много ми засушава.

Писала ли си за това маслено миене по-назад, че уж чета, ама не се сещам, а ми е любопитно?
Да, в доста теми даже, май оспамих подфорума с това маслено миене  Laughing
Ако не го откриеш, ще ти драсна ла ЛС.

За предпазване на деликатните зони съветът е да се намажат с вазелин, за да не попадне случайно от крема там.

# 708
Този крем помага ли за пигментни петна? И моя пубер започва с пъпките по челото....как е правилно да се използва? На мен Гърция ми е близо и мога да опитам  bouquet

# 709
Помага до толкова, че кожата се обновява, но не прави чудеса за петна и белези. За тях по-ефективен е редовния химически пилинг и слънцезащита. Peace

# 710
Този крем помага ли за пигментни петна? И моя пубер започва с пъпките по челото....как е правилно да се използва? На мен Гърция ми е близо и мога да опитам  bouquet

Ел, за петна не знам, аз нямам, но трябва да се пазиш много от слънцето, ако го ползваш, защото се изгаря повече.

За пуберски пъпки - мажеш тънко само зоната с пъпките, отначало през вечер, след баня и наблюдаваш как му/й се отразява на детето. На сутринта маже с хидратантен крем и отгоре - слънцезащитен, обилно. Аз на моя син съм му сложила един крем с фактор в раницата и съм дала инструктаж да се маже сутрин, ако излизат да играят в двора и следобед преди да излезе от училище да се качи на буса.

Той понеже има сериозно акне, с червени петна ме е страх да не се пигментират трайно от слънцето.

# 711
Ел, ако решиш да ползваш, да знаеш, че ретиноловите кремове се мажат задължително на суха кожа, най-добре да са минали 15-20 минути от измиването. В никакъв случай на влажна, защото предизвиква дразнене.

# 712
Добре де, това, че такива кремове се продават с рецепта не ви ли притеснява? Това не означава ли, че ползването му не е оправдано, освен при наистина сериозен проблем? Правя паралел с кортикостероидните кремове.

# 713
Не, не ме притеснява ни най-малко. Наясно съм със страничните ефекти, които могат да се предизвикат при неправилно ползване, както и начините с които да се избегнат максимално.

Доказано е от много години, че ретините работят срещу стареенето на кожата, загубата на еластичност и колаген и нямам никакво намерение да се отказвам от начинанието. Правя информиран избор тъй да се каже и съм категорична, че за мен е оправдано ползването му. Сериозният ми проблем е остаряването на кожата ми. Ретините нямат нищо общо с кортикостероидите.

# 714
  • Бургас/Пз
Каква е причината тези кремове да се изписват с рецепта? Лекарство ли се водят?

# 715
Каква е причината тези кремове да се изписват с рецепта? Лекарство ли се водят?
Много често предизвикват силно дразнене на кожата, особено ако не се използват правилно и не се вкарат в употреба постепено, за да привикне кожата. Не трябва да се започва директно с висок процент и всяка вечер. Започва се веднъж седмично, най-добре с нисък % - примерно 0,025% в продължение на месец поне, после пробваш два пъти седмично, ако има дразнене или по-висока чувствителност, връщаш на веднъж седмично още известно време и така.
Ако не се внимава може да си направиш даже рани по лицето. Просто трябва отговорно ползване и в никакъв случай максимата "колкото повече, толкова по-добре".
Има вероятност и да не ти понесе, ако кожата ти е много тънка или чувствителна. Също започнеш ли с ретини, задължително, всекидневно, зиме и лете висока слънцезащита. Плажове и тен, освен изкуствен са противопоказни. Не са забранени, но защитата трябва да е на високо ниво.
С две думи при безотговорно ползване не са безопастни за здравето на кожата.

# 716
Преди време се интересувах от тези кремове покрай драмите на приятелка. Попадна ми една статия на руски, в която се правеше връзка с използването им от жени и наблюдавано безплодие. На 40+ едва ли това е притеснително, но за млади хора...
Имала съм акне и знам, че чудесно се повлиява от начина на хранене  Peace

# 717
Aко са толкова ефикасни защо лекарите не ги изписват, за да изглеждаме по-млади и красиви?  Joy
Аз ще взема поне една тубичка ретин да пробвам, за себе си да знам дали ми понася и има ефект... От ретинола - слаба работа, осезаем ефект колкото и да се наблюдавам все още нямам... Дали пък тези продукти не са по-успешни при мазни и проблемни кожи?  newsm78 Там веднага си проличава засушаване и свиване на порите, изглаждане на неравности и т.н.  На суха кожа какво биха дали светкавично?  Rolling Eyes

Миоки, а Retinyl palmitate знаеш ли каква форма на вит.А е?

# 718
Преди време се интересувах от тези кремове покрай драмите на приятелка. Попадна ми една статия на руски, в която се правеше връзка с използването им от жени и наблюдавано безплодие. На 40+ едва ли това е притеснително, но за млади хора...
Имала съм акне и знам, че чудесно се повлиява от начина на хранене  Peace
Не знам за млади, не съм правила проучване в тази насока. Аз съм на 40 и не планирам повече деца, така че не ме притеснява и ще го ползвам срещу бръчки и остаряване на кожата, не против акне.
Пак казвам, че ако някой е решил да ползва такива кремове, трябва да си направи проучване и да се консултира с лекар, ако е необходимо или има кожни проблеми като розацея, алегрии и т.н. Не трябва да се ползва безотговорно. Аз все още проучвам и събирам информация, не съм започнала да го ползвам.   

lunna pateka, изписват ги ама заради проблемите които може да си докараш, ако ползваш безотговорно не са за подценяване.
Ретините предизвикват пилинг и карат клетките да се обновяват по-често. С възрастта това обновяване се забавя и кожата повяхва, губи еластичност и се сбръчква. Успешни са при всякакви кожи, но мазните като цяло са по-плътни и "устойчиви" на раздразнение и понасят по-агресивно отношение един вид, може би за това.
Не съм лекар, не съм дерматолог, дори козметик не съм, така че, моля мнението ми да се приема с доза съмнение и ако някой е решил да ползва, да си направи лично проучване преди това. Да не стане вместо да изпишем вежди, да извадим очи.

Не знам този ретин какъв е точно, за сега съм се запознала до някъде с третиноин и адапален. Нямам и обрзование по химия, та проучванията ми са съвсем ненаучни и не особено задълбочени. Прочетох, че е естер на ретинол и палмитинова киселина, но не знам подробности. 

# 719
  • Бургас/Пз
Aко са толкова ефикасни защо лекарите не ги изписват, за да изглеждаме по-млади и красиви?  Joy
За да си слагаме ботокс и филъри и да има работа за дерматолзите - лифтинги, мезотерапии и т.н.  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт