Пазаруване от Amazon - тема №65

• 96 784
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • In transit
При мен паролата ми е запеметена на служебния комп, който стои в офиса и на телефона. Изключвам всякаква възможност някой, който има достъп до устройствата ми - в офиса или вкъщи да е злоупотребил. Нямам e-mail за направена поръчка. Нямам и поръчки, дори и скрити, които аз не съм правила. Хубавото е (не си спомням при предишните две поръчки дали беше така), че ми поиска да потвърдя картата като я въведа отново и се виждаха само последните 4 цифри. Може би това е попречило да си напазарува за моя сметка. Но пък твърде лаишко изпълнение, освен ако имената са фалшиви. Нямам никакво обяснение.
Не е добра идея да държите запаметени пароли където има ваши данни на служебен компютър. Никак даже.
А тези имена не съвпадат с имена на ваш колега или на човек, който е има достъп до офиса ви? Възможно е ако са няколко компютъра с едно IP да е станало нещо, въпреки, че силно се съмнявам. На мен ми се е случвало на първата страница в сайта, където има последно разглеждани продукти, да видя неща, които аз не съм търсила никога, но мои колеги -да (не от моя компютър естествено). Затова попитах, но за лични данни е странно защото ще изиска логване преди това.

# 136
Някой получи ли това яке GAS Chaqueta Arm?
На мен ми е изпратено на 8 март със срок на доставка 21 март, но още го няма. Всичко друго от поръчката получих  много бързо.

# 137
Някой получи ли това яке GAS Chaqueta Arm?
На мен ми е изпратено на 8 март със срок на доставка 21 март, но още го няма. Всичко друго от поръчката получих  много бързо.
Да, получих го миналата седмица. Поръчката е от 24.03. Шест артикула бяха разделени на 4 поръчки. Само якето беше изпратено с DHL.

# 138
При мен паролата ми е запеметена на служебния комп, който стои в офиса и на телефона. Изключвам всякаква възможност някой, който има достъп до устройствата ми - в офиса или вкъщи да е злоупотребил. Нямам e-mail за направена поръчка. Нямам и поръчки, дори и скрити, които аз не съм правила. Хубавото е (не си спомням при предишните две поръчки дали беше така), че ми поиска да потвърдя картата като я въведа отново и се виждаха само последните 4 цифри. Може би това е попречило да си напазарува за моя сметка. Но пък твърде лаишко изпълнение, освен ако имената са фалшиви. Нямам никакво обяснение.
Не е добра идея да държите запаметени пароли където има ваши данни на служебен компютър. Никак даже.
А тези имена не съвпадат с имена на ваш колега или на човек, който е има достъп до офиса ви? Възможно е ако са няколко компютъра с едно IP да е станало нещо, въпреки, че силно се съмнявам. На мен ми се е случвало на първата страница в сайта, където има последно разглеждани продукти, да видя неща, които аз не съм търсила никога, но мои колеги -да (не от моя компютър естествено). Затова попитах, но за лични данни е странно защото ще изиска логване преди това.

Кофти практика е това. Peace  
 Служебен комп със запеметени лични пароли  - чудна работа Mr. Green . Ама вие никога ли не излизате в отпуск, или в болничен, на обяд, а до тоалетна поне не ходите ли? Laughing  Ако амазонските ви са запаметени, значи и тези на мейловете също  са - и все още се чудите какво е станало? Wink Ми пробили са ви акаунта, и  ако  вие сама някога не сте предоставяла данните си - тук си разменяхме кодове с акакунти навремето, заради отстъпките, обаче ако не ви е такъв случаят - радващо е, че в резултат на вашето "доверие" към близки, приятели и колеги,  все пак имате късмет, че сте попаднали на някакъв ентусиаст и лаик, който даже ви се е легитимирал ...  Laughing
Допускам, че някой във ваше отсъствие е отворил страничката на сайта  - харесал си е нещо, решил да  поръчва  и е следвал стъпките без да разбере, че се е наместил във вашия профил ... това би могло да е обяснението  за инфантилното  му поведение - да попълва  личните си данни във вашия акаунт (доколко са лични - един Господ знае Simple Smile) Обаче да обвинявате и искате обяснения от Амазон заради  собственото си безхаберие  ... и това също не е добра идея   Peace
бтв. Можеш да влезеш в нечий мейл само като натиснеш back в браузъра, щото  като са им запаметени паролите и не излизат с logout  хорицата те така се получава на практика .. ако пък си по-любопитен - преглеждаш му хисторито набързо, а има и разни гадни програмки, които записват всичко, което се пише на клавиатурата (вкл. пароли) и пр.

Последна редакция: пн, 03 апр 2017, 22:20 от Banshee

# 139
На мен ми се бави едно яке от италианците от 10 март с прогнозен срок на доставка 27-29 март
да им пиша ли, или да изчакам?

# 140
Е кога ги пуснаха вибрам, кога свършиха...

# 141
  • Варна
На мен ми се бави едно яке от италианците от 10 март с прогнозен срок на доставка 27-29 март
Писах им за закъсняващи 2 поръчки с краен срок за доставка 24-26 март, помолиха да изчакам до 6.04.
И от испанците една ми закъснява, не съм писала, чакам за сега.

# 142
  • София
Banshee, абсолютно към убедена, че не става въпрос за злоупотреба на някой на работното ми място, нито за неволна грешка на някой. Никой друг не ползва компютъра ми ,името е абсолютно непознато, адреса също и не - паролите на пощите ми не са запаметени никъде. Запаметявам пароли за сайтове, които не ползвам често. Не обвинявам Амазон, но те биха могли да идентифицират кой, как и от къде го е направил и как се е случило без да получа уведомление за добавен адрес и платежно средство.

# 143
Имах същия случай като  ДюДю миналия месец . В профила не беше влизано от много време. Не съм запомняла или използвала служебни компютри. Не съм получавала писма в пощата за направена поръчка. Беше минала една година от безплатния прайм и реших да се възползвам аз.... и за моя изненада виждам други имена вкарани друг град...телефон и чужда карта. Какво е ставало незнам. Поръчки нямаше, изтрих неговата информация,но не съм писала никъде.  Rolling Eyes

# 144
  • софия
Писах им за закъсняващи 2 поръчки с краен срок за доставка 24-26 март, помолиха да изчакам до 6.04.
И при мен беше така, но вчера пристигна. Бяха Кемперите за мм.

# 145
Получих Chyston Leather Jacket Clifford
Умалено е с 2 номера, но ръкавите са доста дълги. Пак щях да си го нося, но явно доста е престояло по складовете и конците на средния шев на гърба направо се разпадат. Писах им и ми предложиха, ако искам да го задържа и ще ми намалят от цената или да го върна и ще ми възстановят цялата сума.
Да се занимавам ли въобще да го ремонтирам или да им го връщам?
https://postimg.org/image/tnkeqwadj/

# 146
  • София
Ако трябва да го ремонтираш , кожата се шие на специални машини, и със специални игли, помисли дали има къде да го дадеш за такъв ремонт, то горе-долу цялото трябва наново да се ушие.
Аз лично не бих се занимавала, отделно от това видях и на снимката , че кожата е започнала да се ожулва, май доста е престояло. Shocked

# 147
И при мен беше така, но вчера пристигна. Бяха Кемперите за мм.

Ок ,ще чакам, точно част от поръчката с Кемперите е, но те принстигнаха преди 2 седмици

# 148
  • Sofia
Като гледам в какво състояние ти е пристигнало коженото яке, се чудя дали да не откажа моето на същата марка, но друг модел. Все още не са ми дръпнали парите за него. Всички кожени якета ли пристигат в този вид?

# 149
  • София
Получих Chyston Leather Jacket Clifford
Умалено е с 2 номера, но ръкавите са доста дълги. Пак щях да си го нося, но явно доста е престояло по складовете и конците на средния шев на гърба направо се разпадат. Писах им и ми предложиха, ако искам да го задържа и ще ми намалят от цената или да го върна и ще ми възстановят цялата сума.
Да се занимавам ли въобще да го ремонтирам или да им го връщам?
https://postimg.org/image/tnkeqwadj/

да няма да стане с шиене лесно, а доста скъпо ще ти вземат... за подгъв на панталон взимат по 7 лв...а за това сигурно 50 ще ти искат... кажи че ще е скъп ремонта, а връщането също няма да е евтино... та ако ти върнат цялата сума, може и да си го отремонтираш...

Общи условия

Активация на акаунт