Окръжна Болница Варна - тема 8

• 90 786
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Излизат ми отговори по тази тема и следя, защото исках да раждам при Славчев, но да се срещна с него се оказа по трудно отколкото си мислех...та родих другаде във ВИП отделение.
Искам да ви кажа, че ако вие нямате проблем да сте по 2, 3 в стая, то има такива (като мен) например, които си предпочитат уединението, и в такъв интимен момент (първо кърмене, първо обличане) предпочитат да са в компания на близък...при мен таткото стоеше по 8 часа всеки ден, примерно.
В такъв момент на някои жени, не им е до сладки приказки. И не е въпрос до корона и ВИП, то е ясно че в България няма такова нещо...

# 106
Момичета, а как стои въпросът с бебетата - те при майките ли са, в съседен бокс ли са или ги взимат? Питам и за обикновените и за ВИП стаите.

# 107
Между другото относно ремонта, последното, което ми каза докторът е за края на март-началото на април.

# 108
А някоя мама, родила близнаците си в Окръжна има ли? Искам да разпитам за някои неща Blush

# 109
  • Варна
Между другото относно ремонта, последното, което ми каза докторът е за края на март-началото на април.

Случайно да ти каза до кога се планира ремонта? Благодаря!

# 110
  • Варна
Не разбирам защо се заяждате/засягате на тема кукумицини и ВИП стаи. Хората са различни, едни предпочитат да са с компания, други предпочитат да са с близки, трети да са сами. Аз също бях във ВИП стая първия път, предстои ми втори, живот и здраве, и пак ВИП стая ще искам, ако има възможност. Аз съм от хората, които обичат да имат повечко лично пространство, съответно искам да съм сама в стая, ако и да не планирам съпругът ми да стои при мен по 8 часа.
Моля майки, които са били в отделението скоро, да споделят как стоят нещата с хигиената и също бебета при майките си ли стоят или има промяна някаква.. Благодаря!

# 111

Случайно да ти каза до кога се планира ремонта? Благодаря!

За съжаление не.

# 112
Стаите се почистват всяка сутрин, като веднъж седмично има и основно почистване на банята. Боклукът се изхвърля сутрин и вечер. Бебетата са при майките си основно, стига здравословното състояние на майката и на бебето да го позволява. В боксовете се оставят сутрин в 7:00, за да могат лекарите да си предадат смените и след визитацията, която често се забавя и отива до 10:00 ч., се връщат по стаите при майките. Вечер в 19:00 също се оставят в боксовете и след визитацията в 21:00 ч. се връщат на майките. Ако майката не се чувства добре, може да поиска бебето да остане в бокса. Боксовете са между стаите и обикновено настаняват бебето в бокса до стаята на майката. Между стаята и бокса има прозорец, от който се вижда в бокса.
Това е за всички стаи и всички бебета, без значение дали майката е във ВИП стая или не.

# 113
  • Варна
Стаите се почистват всяка сутрин, като веднъж седмично има и основно почистване на банята. Боклукът се изхвърля сутрин и вечер. Бебетата са при майките си основно, стига здравословното състояние на майката и на бебето да го позволява. В боксовете се оставят сутрин в 7:00, за да могат лекарите да си предадат смените и след визитацията, която често се забавя и отива до 10:00 ч., се връщат по стаите при майките. Вечер в 19:00 също се оставят в боксовете и след визитацията в 21:00 ч. се връщат на майките. Ако майката не се чувства добре, може да поиска бебето да остане в бокса. Боксовете са между стаите и обикновено настаняват бебето в бокса до стаята на майката. Между стаята и бокса има прозорец, от който се вижда в бокса.
Това е за всички стаи и всички бебета, без значение дали майката е във ВИП стая или не.

Благодаря ти за информацията! Много полезно!
Когато аз бях там преди 4 години, поне моята стая нямаше прозорец към никой от боксовете, но може би има промени от тогава. А може би е била единствената и аз съм нацелила нея.
Ами, на тези от нас, на които ни предстои раждане, остава да стискаме палци да свърши ремонта преди да ни дойде реда. Естествено, че бих искала да съм на ремонтирано и ново, но повече ми се иска да не се падна точно, когато е изместено отделението, защото дори да е чудесно организирано, винаги има хаус в такива ситуации. В крайна сметка, каквото - такова. Simple Smile

# 114
Брат ми е раждан преди 16г. в някаква сграда на ъгъла срещу ОкрБ, тъй като са били отново в ремонт (това е по думи на майка ми) Каза, че всичко си е било нормално, без никакви драми и хаос 😊

# 115
Тази сграда тогава е била АГ, сега е мед. център (спешните кабинети на личните) и няма как.

# 116
  • Варна
Аз ще раждам края на април, началото на май, явно няма да е приключил ремонта дотогава. Не съм ходила и до Окръжна да видя как стоят нещата..

# 117
Има ли някой, който случайно да знае кога ще приключи този ремонт?!

# 118
Здравейте, имам въпрос относно списъка за болницата - на Hipp шампоана има следните видове:
ШАМПОАН ЗА ТЯЛО "ЛЕКА НОЩ"
ШАМПОАН ЗА ТЯЛО ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА
ШАМПОАН ЗА КОСА И ТЯЛО ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА
ШАМПОАН ЗА КОСА ЗА ЛЕСНО РАЗРЕСВАНЕ
Какъв да взема?

# 119
  • Varna, Bulgaria
Вземаш шампоан за коса и тяло за чувствителна кожа, бутилката със зелен накрайник помпичка.

Общи условия

Активация на акаунт