Окръжна Болница Варна - тема 8

• 90 790
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
  • Мечоландия
Точно този , който boyana е написала:)

# 121
Здравейте, дрешките за бебета за родилното ли остават? И само с боди и ританки няма ли да са леко облечени? Топло ли е като цяло в отделението? Някой беше споменал за режим на топлата вода, това вярно ли е? Благодаря Ви!

# 122
  • Мечоландия
Да , топло е достатъчно Simple Smile топла вода имаше постоянно , поне докато бях аз Simple Smile дрешките си ги вземате после , по принцип те стоят при вас ,и преди всяка визитация сутрин , тъй като тогава ги къпеха , оставяте по един нов комплект в коша до бебчо. После те ви оставят там сменените дрехи Wink но според мен вземете повече комплекти . Аз бях си вземала само 3 и ММ ходи да купува , да ги пере и глади допълнителни 2-3 . Бебетата връщат мляко , цапат се ,а и ако ви задържат 5 дена ,а не 3 в родилното няма да ви стигнат със сигурност. Simple Smile Леко раждане Simple Smile

# 123
  • Мечоландия
Никой не се заяжда , разбира се има различни типове хора с различни нужди....... Просто изказването ,че дамите извън ВИП стая са стояли като Кукумицини е несамо подигравка , но и вид обида..... Да се замисли девойчето ,
колко мами има , които имат същите нужди като нея - да са с мъжа си и майка си по цял ден , да са отделно и далеч от шумотевица и излишни приказки с непознати , но просто не могат да си го позволят ..... А всички знаем , колко бушуват хормоните на една бременна в 9 месец , какви са страховете й и как се преживява очакването на раждането . Едно такова изказване просто допълнително натоварва, вместо да успокой някоя мама ...... Още повече с определението Кукумицин Wink аз лично можех да взема ВИП , но не поисках и не съжалявам . Срещнах много нови мами , с които и до днес комуникирам , смеехме се , обменяхме опит и дните минаха по- бързо .... Всеки сам си преценява Wink 
Не разбирам защо се заяждате/засягате на тема кукумицини и ВИП стаи. Хората са различни, едни предпочитат да са с компания, други предпочитат да са с близки, трети да са сами. Аз също бях във ВИП стая първия път, предстои ми втори, живот и здраве, и пак ВИП стая ще искам, ако има възможност. Аз съм от хората, които обичат да имат повечко лично пространство, съответно искам да съм сама в стая, ако и да не планирам съпругът ми да стои при мен по 8 часа.
Моля майки, които са били в отделението скоро, да споделят как стоят нещата с хигиената и също бебета при майките си ли стоят или има промяна някаква.. Благодаря!

# 124
Благодаря за изчерпателния отговор! Всичко хубаво и на Вас!

# 125
Да попитам още нещо, след колко време при секцио дават бебетата на майките и има ли значение вида на упойката?

# 126
  • Мечоландия
На следващата сутрин , няма значение упойката. Аз бях готова да стана от леглото още същия ден , но не разрешават. Wink

# 127
Излизат ми отговори по тази тема и следя, защото исках да раждам при Славчев, но да се срещна с него се оказа по трудно отколкото си мислех...та родих другаде във ВИП отделение.
Искам да ви кажа, че ако вие нямате проблем да сте по 2, 3 в стая, то има такива (като мен) например, които си предпочитат уединението, и в такъв интимен момент (първо кърмене, първо обличане) предпочитат да са в компания на близък...при мен таткото стоеше по 8 часа всеки ден, примерно.
В такъв момент на някои жени, не им е до сладки приказки. И не е въпрос до корона и ВИП, то е ясно че в България няма такова нещо...
Да това имах предвид! Всеки сам избира как да се чувства най-приятно в този миг:)

# 128
Пише ви един кукумицин Simple Smile , който ражда в ОБ без да е във ВИП стая Simple Smile стаите си ги проветряваш , когато си поискаш , но явно на теб ти е необходимо усамотение за тази дейност. Внимание получават абсолютно ВСИЧКИ в отделението , е незнам за тези с царските корони , но ние Кукумицините се чувствахме обгрижвани и доволни. За чистенето пък , изобщоооо ..... Не само ,че не тънехме в боклуци , но и идваха на повикване ако се наложи 😂 и не на последно място ако не можете да се справиш  3 дена сама в болницата - без мъж , мама , баба и цялото придворие , жална ви малка в живота  😂😂😂 а знаеш ли какво всъщност е Кукумицин ?!?! 😂😂😂 С цялото уважение на света : ваш Кукумицин ! Wink
По време на моя престой дъм видяла това и изказвам гледна точка! Моята история е една вашата друга! Simple Smile за мен това беше най-добрият избор . Казах го за майки ,които имат определени виждания как искат да им се случат нещата. За мен подкрепата от мъжът ми,уединението и спокойствието бяха на първо място. Това са лични неща, аз исках мъжът ми да участва в появата на нашият син. Вие друго яче го разбирате. Няма какво да Ви се обяснявам , но бях с бронхопневмония раждах 24 ч и ако вие предпочитате сама да се справяте ок. Желая ви едно прекрасно майчинство.Аз се справям и сама понеже попитахте, никой ме ми гледа детето,но детето не е само намайката .въпрос на гледна точка

# 129

Има ли възможност бащата да присъства? Интресува ме при нормално раждане и планово секцио. Мисля да раждам при д-р Славчев.

# 130

Има ли възможност бащата да присъства? Интресува ме при нормално раждане и планово секцио. Мисля да раждам при д-р Славчев.
До колкото помня бащата може да присъства само при нормално раждане, когато те преместят в родилна и то, ако няма и друга жена в родилна, в момента на раждането. Цената за присъствието на бащата е 80 лв (ако няма промяна от 2013 г.)

# 131
  • Мечоландия
И понеже сте преживели шокиращо раждане и сте имали трудности , това ви дава право да давате определения на други хора 🤔. И аз да ви попитам какво правят момичетата , които имат още по-
големи трудности , но не могат да си позволят ВИП стая и са принудени да са Кукумицини ?!?!? Желая ви на вас спокойно майчинство и искрено се надявам да не предадете навика си да обиждате хората и на детето си !!!!!! 
Пише ви един кукумицин Simple Smile , който ражда в ОБ без да е във ВИП стая Simple Smile стаите си ги проветряваш , когато си поискаш , но явно на теб ти е необходимо усамотение за тази дейност. Внимание получават абсолютно ВСИЧКИ в отделението , е незнам за тези с царските корони , но ние Кукумицините се чувствахме обгрижвани и доволни. За чистенето пък , изобщоооо ..... Не само ,че не тънехме в боклуци , но и идваха на повикване ако се наложи 😂 и не на последно място ако не можете да се справиш  3 дена сама в болницата - без мъж , мама , баба и цялото придворие , жална ви малка в живота  😂😂😂 а знаеш ли какво всъщност е Кукумицин ?!?! 😂😂😂 С цялото уважение на света : ваш Кукумицин ! Wink
По време на моя престой дъм видяла това и изказвам гледна точка! Моята история е една вашата друга! Simple Smile за мен това беше най-добрият избор . Казах го за майки ,които имат определени виждания как искат да им се случат нещата. За мен подкрепата от мъжът ми,уединението и спокойствието бяха на първо място. Това са лични неща, аз исках мъжът ми да участва в появата на нашият син. Вие друго яче го разбирате. Няма какво да Ви се обяснявам , но бях с бронхопневмония раждах 24 ч и ако вие предпочитате сама да се справяте ок. Желая ви едно прекрасно майчинство.Аз се справям и сама понеже попитахте, никой ме ми гледа детето,но детето не е само намайката .въпрос на гледна точка

# 132
И понеже сте преживели шокиращо раждане и сте имали трудности , това ви дава право да давате определения на други хора 🤔. И аз да ви попитам какво правят момичетата , които имат още по-
големи трудности , но не могат да си позволят ВИП стая и са принудени да са Кукумицини ?!?!? Желая ви на вас спокойно майчинство и искрено се надявам да не предадете навика си да обиждате хората и на детето си !!!!!! 
Извинявам се , че такя сте го приела. Извинявам се и на всички . За мен това не е обида. Не съм вложила нещо лошо в тази дума. Вие я приехте много зле. Имах прекрасно раждане ! Не оставайте с грешни впечатления. Тук форума не е да си чешем езиците , може би трябваше да използвам друга дума за всички жени , за които ме заболяха какво изпитваха и гледката , която видях

# 133
Здравейте бъдещи мами, за първи път пиша във форума, но бих искала да споделя впечатлението си от преминалото преди 14 дни раждане. Огромна благодарност на др Нешев и акушерката Росица. Невероятни хора, с помоща на които за 15 мин безпроблемно успях да родя и то без шевове и тн. За всички, които се чудят кой доктор да изберат или да не избират, аз имах огромния късмет да ме изражда др. Нешев. Нямах избор на екип, наблюдаващ лекар ми беше др. Славчев, но реших, че като дойде момента отивам и който лекар се падне. По мое мнение всички доктори са млади и опитни и по никакъв начин не съм усетила различно отношение към мен, тъй като нямах избран екип. Дори напротив, изключително професионално и любезно се отнесоха всички. С две ръце препоръчвам, ако избирате доктор да бъде др Нешев. Беше с мен и до мен през цялото време, невероятен човек, грижовен към родилките и бебенцата. Като цяло мога да кажа, че съм много доволна и не съм очаквала, че в градска болница и без да плащам нищо, получих най-доброто за мен и моето бебче. Успех при раждането на всички!

# 134
  • Варна
Подкрепям,  др Нешев е страхотен не само в работата си,  а и в отношение. Аз не раждах при него, но той ме преглежда на визитацията и няма различно отношение. Страхотен е

Общи условия

Активация на акаунт