Полет чука на вратата - октомвийчето търкаля се в кревата- тема 11

• 32 233
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Роузиии ти направо ме уби! Това му викам аз меню, направо на Бон Апети го докарвате  Mr. Green
Авокадото, за да ти стане добре гаукамолето трябва да е много добре узряло, а в магазините обикновено ги карат зелени / то нормално, корабите от Мексико пътуват над месец/.
Остави го на топло два-три дни една идея да почне да чернее , прилагам снимков материал, да не се абиме в спорове.

За ориза мисля да я пробвам с черен ориз - за мен това е една от връх благинките дето само императора на Китай си е ядял скришом и макар черния на Крина да е нещо като най-долната граница на черния ориз, пак е уникална работа.
Кисне се задължително в студена вода 30 мин преди обработката, после ще го варя до откат т.е. 40 мин и го пасирам и го добавям към чушката, моркова и броколито.
Да видим ...

Шошши пробвай я с пресни картофи, да и направиш от тях пюре. Тиквата си е тиква баш есента, на езика да сладни и на очите да изкарва сълзи. Mr. Green
Бързо да се оправяш  bowuu

Забравих да пиша за крушите - взех от Лидл и си викам първо аз, после тя. Начи такива газове и с*не не е истина, даже днес от разходката се прибрахме на бегом, че мама беше тръгнала без памперс  Mr. Green
Крушите долу! Mr. Green

# 496
 ConfusedБрей и аз ядох круши от Лидл, ама де тоя късмет. Запекох се още от бременността и няма оправяне. Мъка

# 497
Шоши,бързо възстановяване мацко. Слагай там през 2 часа маска,малко превенция кум принцесата, но и то не си е работа ooooh! Мани ги яйцата и в събота можем ги боядисаме.
И ние днес сме на пиле с картофи и зелена чушка.
Роуз,я ми кажи,като пасирваш пилето,небти ли се уви около разците на пасатора. Моя така направи вчера,щях да го изгоря newsm78 Май по надребно трябваше да накълцам пилето или?????

# 498
Аз май не съм писала в новата тема. Нещо напоследък нямам никакво време. Прочетох ви набързо, но почти нищо не запомних. Малката почти не спи през деня, а беше толкова кротко бебе до сега. Със захранването сме до никъде. Спряла съм за няколко дни. Тя се оказа по-зле и от от брат си за хранене. Върти главата, бута лъжицата. Когато успея все пак да пробутам някоя друга лъжица избутва всичко с език. "Въвела" съм тиква, морков, пащърнак, сладък картоф, круша, нищо не иска. Връщам се да дочитам.

# 499
Шошии, бързо да се оправяш! За тиквата, днес заместих обяда само с тиква, пробва морков, много отвартена физиономия, утре продължавам.

Peace

Chuby, Montesori най-много ми допада като методология, но градината не ми е по възможностите, таксите са прекалено високи Peace
Авокадото е много полезно, мерси за поста bouquet

# 500
Chuby рядко давам готови пюрета Wink днес ми беше за първи път .Шоши да се оправяш бързо празници идват ... Сладки сънища мен ми остана малко от багажа и утре тръгваме Simple Smile

# 501
Помбер в ФБ има страхотна група - с метода Монтесори у дома , има курсове също за родители, има и страхотни книги , които помагат на родителите да обучават децата си по този начин.
Имам приятели, които обучават децата си в къщи, аз също ще го правя живот и здраве след навършване на 10 месеца - ужасно е забавно и всъщтност много лесно.
Даже вече се научих как да правя домашен пластелин  Hug
Книгата е Монтесори вкъщи - практическо обучение, може да се закупи и онлайн.
Знам, че пак ще прозвучи като самореклама, но откакто я карам да прави трите прости упражнения - да гребе и излива вода в коритото, да бърка в празна кутия и да намира вътре предмета и после пак да го пуска / може би е случайност, но не мисля/ започна постоянно да се интересува от механизмите, не от играчките.Докато пишех и вече успя да разкачи рейката на люлката, на която са закачени играчките, мъчи се да разкопчава предпазните колани на коша за кола и изобщо да разглабя нещата, за да види как и защо.
Вчера успя да седне изведнъж от легнало положение с цел да докопа една играчка, която аз дърпах нарочно, но не вярвах, че ще постигна такъв успех. Два - три пъти седна сама за секунди.
Само нощем обаче започна да спи неспокойно, опитва се да се върти на сън, и да се набира по решетките на кошарата.

bowuu

Честно казано мен също ме възмущават огромните такси на детската къща при положение, че този метод е създаден за всички деца и то в началото за "идиотчетата" от домовете - но последните ще станат първи, вярвам в това  bowuu

Ани - браво само така  chef

Утре мисля да въведа грах - давал ли го е някой? Четох противоречиви мнения, но мисля да пробвам.  newsm78

# 502
 Весел Великден на всички Simple Smile приятен и лек път на тези който ще пътуват ,а на болните да им минава Simple Smile

# 503
  • София
Chuby Благодаря!

Като гледам снимката - бяш узряло го купих от Лидл.

И на мен крушите от Лидл ми действат безотказно. Гледам и при малкия така  Mr. Green

poli1974 Досега не съм имала проблем, ама късчетата бяха малки. Взех цяло пиле, сварих го и после обезкостявах. Късах на малки парчета, разпределих на порции в торбички и прибрах във фризера. Сега вадя от тях предния ден, размразявам. Варя зеленчуци и слагам и пилето при тях. Така минава пак малко термична обработка, пуска аромат и ... всъщност пюрето е много вкусно Simple Smile

Днес менюто беше като вчера Simple Smile Гледам като направя пюре да има за 2 дни. Купих банани и слетобед ще е авокадо с банан.

Минахме вчера на преглед, че имах съмнения заради хремата и секрецията от очето. Всичко е наред. Спрях и капките. Претеглихме го и показва 8,300 кг.  Thinking Според мен не показва вярно, щото той все се подпира нейде. В нас го меря заедно с мен и показва 9,500 кг.

Отложихме ваксината за след празниците. Тогава ще взема вече и направленията за кръв, урина, ехографа.

Не успях да боядисам яйца вчера. Цял ден в движение бях.

Я споделете, как пазарувате с дребосъците? Малкият много се сърди из магазините, хич не му стои вътре. Освен това като вляза с количаката и няма как да бутам и пазарска количка. В общи линии ми е много трудно. Влизам, вземам 2-3 неща и излизам. А той крещи из магазина и само му се моля да не ми се кара на публични места  Mr. Green

# 504
Ми аз не пазарувам. Мъж ми има тази задача, тъй като той готви. Най-много до кварталното бебешко магазинче за пюрета или АМ.
Но съм забелязала, че и моето не обича затворените пространства, както си спи навън, ха вляза в магазин, веднага се буди и сърди.

# 505
  • София
Ми аз не пазарувам. Мъж ми има тази задача, тъй като той готви. Най-много до кварталното бебешко магазинче за пюрета или АМ.
Но съм забелязала, че и моето не обича затворените пространства, както си спи навън, ха вляза в магазин, веднага се буди и сърди.

Ох, явно не съм сама Laughing ММ пазарува, ама нали съм жена... От време на време ми се влиза в магазин и ми се разглежда.  Mr. Green Като цяло смея да твърдя, че малко стоя в магазин. Влизам, знам добре какво ми трябва, минавам бързо и вземам това, което съм решила. Ама все пак си минават 20-30 мин в магазина. Ако имам късмет - час.

# 506
ММ също е по пазаруването, аз като ходя с нея тука по магазинчетата примерно да взема нещо, тя вече спи в количката. Само веднъж беше с нас в Лидл с количката и се пулеше любопитно, не е крещяла. Ама тя не е нито ревлива, нито вреслива, ако реве значи има основателна причина - глад, пълен памперс, омразното заспиване, реве преди да заспи нещо в последно време, но и то не продължава дълго - най-много минута, две.
Майки виждам пазаруват с ергораници, вадят я от количката, бебока вътре - зяпунди любопитно, а количките ги оставят отпред при охраната. Че и бебешки колички крадат гадовете ...  #Cussing out

# 507
Роузи с кенгуро не става ли. Знам , че са до 11 кг

# 508
Роузи,и аз го правя така,на много ситно,ма се увиват кончетата от пилето на пасатора. Дали щото има разлика от домашно пилешко и купешко,бе де да знам,ма както гледам ще я правя веган Mr. Green
Всичко съм въвела,освен рибата и май само бисквити сама иска си дъвче. Давам и от нашата храна-няма проблем,дада ли и нейните смлени буламачи,яде ги,ама има поглед:Мамо ще ти ги изсипя във вратъъ  Mr. Green
С пазара с нея нямам проблем Peace

# 509
  • София
Благодаря, момичета!

Имам раница, с нея ще пазарувам. Ползвала съм я няколко пъти, но в последният месец не съм.  Thinking

До 11 кг раницата, ами мама до колко?  Mr. Green

poli1974 Браво!

Може би е от пилето, наистина. Може да пробваш следващия път да го накълцаш с ножица. И да проверяваш пасатора по-често.

Общи условия

Активация на акаунт