Полет чука на вратата - октомвийчето търкаля се в кревата- тема 11

• 32 215
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Е, дано не се спукат, здраве да е, уж не съм ги пълнила до горе, за да не се спукат при разширяването на водата. Да, за утре, като разваря пилето, ще взема нещо пластмасово, какво са пликчета бомбички  newsm78 ?
Chuby, кога успя да си смениш аватара? Само се връщам да чета името, все едно друг ми приказва. На Поли свикнах от раз, ама днес не успявам.
Поли, моята яде по 125гр и до след обедното хранене си огладнява, че се почва едно мрън мрън, но не ми се дава по-голяг грамаж, че все дебела я наричат. Ти май вкара глутена, или се въркам  newsm78 надроби й малко бебешки крекери или повече картофи и ориз в пюретата. Знам ли, това ми идват като идеи.
За кошарата, ММ намери онлайн, има някакви приспосибления, като люлка, които се монтират отдолу, та ако не се оправим със заспиването ще вземем. Честно казано, мисля, че ще се оправим без люшкане, но вариант има и е около 10лв.
Мисис, добре че не е за някакви умности, че ще стане опасно  Hug всичко ще е ок, знаеш че ти не си виновна, нали  Sunglasses bouquet

Хайде, дами, лека нощ от мен!

# 616
Да,да глутен вкарах,и млечни балалайки. Пустото му шиле,ми не ще попарка за закуска. Гледам някъкъв кус кус,ма ме е страх че ще се задави,ако пък го намачкам,ще стане на мазало дупе с тиква. Ръфка си бисквити и по някоя солета. Гледам и на козунак налита шилето. Като я видя че не се прищи от домат и риба мисля да я запиша на кухня newsm78
Бе май само си го мисля,пък да видим дали ще се престраша Sick

# 617
Да,да глутен вкарах,и млечни балалайки. Пустото му шиле,ми не ще попарка за закуска. Гледам някъкъв кус кус,ма ме е страх че ще се задави,ако пък го намачкам,ще стане на мазало дупе с тиква. Ръфка си бисквити и по някоя солета. Гледам и на козунак налита шилето. Като я видя че не се прищи от домат и риба мисля да я запиша на кухня newsm78
Бе май само си го мисля,пък да видим дали ще се престраша Sick

Какво ти пречи да пасираш кус-кус-а? Ти държиш манджата да има вид ли  Mr. Green ? Вида му ще е, като на веднъж вече ядено Grinning пак си е някакъв вид на изглед!

# 618
Добрютрю
Не бе Pure, представи си,че пасирваш макарони,нали ще се слепне и по зле ще стане за гълтане.
Ние още спим,до към един един и половина плака много и се пробужда,уффффф Cry

# 619
Добро утро ние сме будни от рано 6.30 спа след това, но малко .Направих пюрето картоф,тиква,морков и пащърнак След обяд каша с прюе от круши на хип

# 620
Поли, пробвай с домашна юфка. Не лепне като макарони или кус-кус.

# 621
момичета колко време давате един вид каша преди да я смените дайте съвет,че днес съм на пазар

# 622
Пюър - прикчета най-обикновени, водят ги за сандвичи. Бомбички защото са порция за едно ядене, няма определен вид.
Ани аз въвеждам вяко ново по три дни, така мисля да процедирам и с кашите, които нямат глутен.
Иначе глутеновите по седмица всяка.

# 623
Момичета, аз вече три седмици се боря да намеря правилния начин за въвеждане на новите храни.За след обяд давам плодово пюре на Хип, но усещам, че не стига.Вариант ли е да добавя пр. 50 АМ или по-добре да въведа млечно плодова каша?Кога се въвежда месо/ жълтък на обяд?

# 624
Chuby Мишето изяде първа каша за бебе на хип една кутия значи мога да взема елда или да я дам отделно да я яде 3 дни

# 625
Нямам си идея колко е една кутия на Хип. Както и колко тежи Мишето.
При нас Бамбина първо е вече доста тежка, макар и много висока, а не дебела, но това си е ген. Бащичко е отвсякъде, има някакви бегли прилики с мен / физически/, за това нашето въвеждане на "каши" ще е съвсем друго.
Ако сте в норма, можеш да даваш по 90 -100 гр каша + плод. Безглутеновите може и три дни, но глутеновите е добре да са седмица, като увеличаваш по малко количеството с цел заместване на следобедното хранене.
Идеята е да се заместят двете хранения с твърда храна - обедно и следобедно, а млякото да остане за закуска и вечеря, като постеменно се измества и то, но много постепенно, защото протеините му са много важни за растежа.
Аз още дохранвам с мляко след твърдата и храна и мисля така да си остане поне до осем месеца.
Но всяко бебе е индивидуално и се съобразяваш с неговия темп на ядене, надаване, характир и прочие.
А и друго се сетих - еладата няма глутен, но при инстантните каши, ВИНАГИ пише на кутията, че може да съдържа следи от глутен, защото се мели на същите машини на които се мелят и глутеновите. За това или трябва да си купиш брашно от елада и да си я направиш сама или реално се води за глутенова.

Пюър това е затеб, да не се хабиш с кошарата, така или иначе съдбата ни е предначертана  Mr. Green
https://www.youtube.com/watch?v=FfOBkNVU_j0

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 10:58 от Chuby

# 626
Chuby мерси  bouquet

# 627
Христос Воскресе, момичета! Изтървах ви напоследък. Ние с малчо сме на морето на бабиндом и ни е много добре.
За инстантните каши от елда, Chuby е права. Онзи ден бях на път да купя на Хип, но видях на кутията, че пише, че съдържа глутен, а при нас още не е въведен. Ако някой е открил чиста безглутенова каша от елда, моля да сподели марката, че докторката каза да я въвеждам за разнообразие освен оризова и царевична.

# 628
Ели, не давам каши, но разгледах и тук в кашата на Слънчо с елда пише, че няма глутен.
https://www.baby.store.bg/p148632/instantna-mlechna-kasha-elda-s … nad-6-meseca.html
Ако искаш хвърли едно око на живо на самата опаковка.

Последна редакция: вт, 18 апр 2017, 12:00 от Iid

# 629
Аз имам овес, спелта и грис от ориз, царевица и тапиока. На Холе, Милупа, Топфер. Всички са безмлечни, без глутен и без захар.

Общи условия

Активация на акаунт