Как спестявате, ако имате тази възможност ?

• 37 812
  • 177
  •   1
Отговори
# 150
Спестяваме около 700лв всеки месец със съпруга ми - 300лв отиват във взаимен фонд с акции на Американския пазар, 200лв изпащат един кредит взет за инвестиции и 200лв попълват аварийния ни фонд в банката. Последното са ни просто ликвидни пари, готови да покрият разходите на семейството 1г напред,ако някой остане без работа. Имаме спестявания в акции на БФБ,още един фонд и криптовалути. Диверсифицираме си портфейла,записваме си всички разходи, не държим много пари в банка,защото инфлацията ги стопява. След време планираме да сложим и в недвижимо имущество с инвестиционна цел - дали сме си 2г срок, за да го осъществим. Купуваме повече активи, отколкото пасиви и за момента изпълняваме финансовите си цели. Общо взето от година и половина инвестираме.Планувам догодина да завъртим пари и във Форекс,след като се науча да трейдвам. Това е засега. Simple Smile

Поздравления за диверсификацията, Форекса не е инвестиция а сигурен начин за губене на пари според мен.

# 151
  • София /Абсурдистан
Още едно ЗА недвижимите имоти  Peace
А иначе касичката е за стотинките, вместо само да ми се разсипват в чантата.

Последна редакция: ср, 17 яну 2018, 19:27 от Unknown_lady

# 152
  • София
Ееее, намерихте кога да събудите темата, точно започват разпродажбите. Сега ще имам угризения като харча.

# 153
  • Разпиляна във въображението
Стана ми интересно за взаимните фондове. Ще взема да се поинтересувам.

# 154
Стана ми интересно за взаимните фондове. Ще взема да се поинтересувам.

Хич не ти трябва.

# 155
Защо?

# 156
Защото имат много такси. Кои те интересуват?

# 157
Просто ми стана интересно като начин за "спестяване".

# 158
Няма гаранция колко ще спестиш, защото може и на минус да си. Пише си го това, имай го предвид.
За разлика от парите в банка, тук никой не ти гарантира нищо.

# 159
То никой не ти гарантира нищо никъде (освен онези влогове до 100 000 лева, ноо фондът отдавна е на минус). Само където с парите в банката не е много оферта , защото инфлацията е 3% на година, а лихвата на повечето депозити  е 0.01%. Всеки може да си сметне. Като цяло има различни взаимни фондове - с различен риск. Доходност до около 10% на година. Аз съм избрала най - рисковия като смятам да държа парите си там около 15г. Но може да изберете много по - малък срок, риск и т.н, има много избор. Проучи добре нещата и виж какво ти пасва на теб. Винаги слагай само пари, които може да рискуваш във всякакви инвестиции.

Имаше една шега ,където консултантката разказваше,че хората като чуят фонд за срок от 15 години им става лошо, но ако е кредит за 40 години нямат проблеми. Simple Smile

# 160
То никой не ти гарантира нищо никъде (освен онези влогове до 100 000 лева, ноо фондът отдавна е на минус). Само където с парите в банката не е много оферта , защото инфлацията е 3% на година, а лихвата на повечето депозити  е 0.01%. Всеки може да си сметне. Като цяло има различни взаимни фондове - с различен риск. Доходност до около 10% на година. Аз съм избрала най - рисковия като смятам да държа парите си там около 15г. Но може да изберете много по - малък срок, риск и т.н, има много избор. Проучи добре нещата и виж какво ти пасва на теб. Винаги слагай само пари, които може да рискуваш във всякакви инвестиции.

Имаше една шега ,където консултантката разказваше,че хората като чуят фонд за срок от 15 години им става лошо, но ако е кредит за 40 години нямат проблеми. Simple Smile

Кой е фонда и в какво инвестира?

# 161

Подкрепям мнението.
Кой е фонда и в какво инвестира?

# 162
QEP Global Quality , акции на американския пазар.

# 163
QEP Global Quality , акции на американския пазар.

В коя банка?

# 164

Общи условия

Активация на акаунт