Пролетта настъпва вече и за ЮЛСКОТО човече!

• 52 056
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ти за изчерпателното обеснение.Проблемът е дали съгласно Закона за държавния служител се трупат.Аз не намерих текст,който да казва ,че не се трупат.А и щом съм си на трудов договор,така или иначе трябва да Кодексът на труда да важи и за мен,не само З-н за държавния служител newsm78
Не би трябвало да има значение дали е държавен служител или частен относно този въпрос.  Особено държавните служители според мен имат повече привилегии относно работно време, почивки и отпуски, и празници(за съжаление за сметка на заплащането им), така че определено този закон ще го спазват. Тази жена явно или се заяжда с теб поради някаква причина, или не е наясно :/ нямаш ли някоя колежка която си е взела майчинството оттам, да ти каже как е било при нея ??

# 436
С нещо маза ли се тогава ?

Не, само си почивах докато ми минат.

# 437
С нещо маза ли се тогава ?

Не, само си почивах докато ми минат.

ПФ лошото е ,че и до като почивам пак боли ... Simple Smile ще чакам юли и това е Simple Smile

# 438
За неуредените въпроси в ЗДС, се прилагат разпоредбите на КТ. Трупат ти се дните платен отпуск.

# 439
Здравейте, момичета Simple Smile
Записвам се да следя темата, тъй като очаквам девойка на 22 юли.
Имам въпрос относно изборът на педиатър за новороденото - кога се очаква да се случи? Някоя от миналите по този път може ли да сподели какви са й били критериите за избор и да препоръча лекар? До колко е важно да си избереш някой педиатър наблизо?
Аз също съм от майките в Младост,  София, така че ако има препоръки от района, би било чудесно. Simple Smile

Здрасти, аз съм избрала в СофияМед. Също живея в Младост и от всичките ми приятели, колеги в района като питам- всеки казва, че ще сменя юни месец. Избрала съм си един по ЗК и още един в Цариградски комплекс срещу заплащане, тук по препоръка на колега на мъжа ми с бебче на 10 месеца. Ако не стане в СофияМед, ще е някой в Младост 4, за да ми е близо.

# 440
  • София
Момичета,някоя от вас беше държавен служител,ако не се лъжа..интересува ме,докато си е болничен(и първата и втората година,както там се води) дали се трупа отпуска?Т.е,когато дойде време да се връщам на работа,дали ще имам отпуска за 2г(примерно 40дни)?Благодаря за вниманието! Grinning

Трупа се отпуската със сигурност

# 441
 Simple Smile Добро утро мами как сте днес?Аз снощи будувах до 1ч днес станах преди 7ч.  #Crazy.Не можах да си намеря удобна поза за спане,имах болки под ребрата и не ми достигаше въздух(това започва да ми се случва все по- често).Утре съм на ЖК може и от там да ми идва напрежението.Надявам се всичко да е ок.Хубав ден на всички от мен.

# 442
Добро утро и от мен ! Аз да се похваля снощи спах много добре . За пръв път от месец легнах и заспах ,без болки в гърба,без киселини ... чудничко Simple Smile за болките неокс маслото е без грешка ,снощи за първи път ММ ме намаза , спах като бебе Simple Smile е без да броя честото пишкане де Simple Smile

# 443
  • Сливен
Ох,не мого да се отърва от тези киселини ,смуча преди да си легна биоанацид,като съм седнала добре и като си легна все едно нищо,ужасни киселини.

# 444
Добро утро  bouquet
аз да се да чукам на дърво спа от известно време като пън,само пишкането ако имам късмет да е два пъти на нощ направо си ставам в 8ч. като пич  Grinning

# 445
Оеси,яж лимон за киселините.На мен поне винаги ми помага- изяждам по 2 кръгчета и все едно не съм имала киселини Peace Аз спя като пор.Трябват ми около 7-8 часа сън и съм пушка.Основно спя по гръб,или на страни.Някой ми беше казал,че имало значение на коя страна спиш,защото нещо се притискло ( не помня какво беше) и било по-добре да спиш на лявата страна... newsm78

# 446
Аз ставам поне по четири или пет пъти. Но някакси пишкането е запаметено на автоматичен режим  Laughing. Повече ме притесняват безсънието и кошмарите. Заспивам когато настъпи зората до към десет - единадесет.

# 447
  • Сливен
Ще го пробвам това с лимона дано да има и при мен ефект,това с нощното ставане при мен стана 2 ,че понякога и 3 пъти и понеже ММ спи много леко всеки път се буди,много ми е съвестно ама като не мога да стискам.Иначе ставам най-късно 7.30 ,че ми мери кръвното а пък и пия хапчета по час.

# 448
  • Plovdiv
Аз лично лягам към 1-2 и ставам поне 3 пъти на нощ, за да пишкам. Киселините ме убиват направо, бионацид вече не ми помага. Ефектът му отшумява след около час.

# 449
  • София
И аз се присъединявам към клуба на пиклите - ставам поне 3 пъти нощем и това е в най-добрия случай. Вече май свикнах, защото не си отварям очите дори - на автопилот съм. Неприятно е само ставането. Едва се изтъркулвам от леглото с много пъшкане  Grinning Всяко обръщане в леглото си ми е мъка вече  Animal Pig
Със спането май нямам проблеми като изключим нощния живот на разгонените котки в двора  #Cussing out  Напоследък спим на отворен прозорец, защото ми е ужасно топло нощем и направо ме побъркват.
Киселините и мен ме започнаха - помага ми кола. Онзи ден опитах и с газирана вода, но нямаше такъв ефект. Ще пробвам и със студено мляко, че ММ се кара за колата  Blush

Общи условия

Активация на акаунт