Пролетта настъпва вече и за ЮЛСКОТО човече!

• 52 062
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
Момичета,някоя от вас беше държавен служител,ако не се лъжа..интересува ме,докато си е болничен(и първата и втората година,както там се води) дали се трупа отпуска?Т.е,когато дойде време да се връщам на работа,дали ще имам отпуска за 2г(примерно 40дни)?Благодаря за вниманието! Grinning

# 421
  • Сливен
Това с отпуската не важи ли за всички,които са на трудов договор.

# 422
Да, за всички важи. Като се върнеш, ще имаш натрупани отпуски за 2 години назад.

# 423
  • Варна
Момичета,малко съм невежа и ще задам глупав въпрос 😀
Платение отпуск, от държавата ли се поема или от работодателя?

# 424
  • Sofia, Bulgaria
Платеният отпуск е от работодателя и не спира да се трупа,  независимо дали си на работа,  в майчинство или болнични.
Mari:),  и моето бебе е с три  даже почти четири седмици напред,  според измерванията на главата.

# 425
Мисля,че НОИ поема плащанията.
И аз си мисля,че трябва да се трупа,но счетоводителката твърди,че не се..

Последна редакция: нд, 07 май 2017, 20:50 от Miroslava^

# 426
Руми,препоръчаха ли ти обременяване с глюкоза?

# 427
  • Sofia, Bulgaria
Ами не,  просто като цяло бебето е по- голямо и върви напред. Сега на 11.05 ще видя пак какво ще мми кажат. Иначе аз почнах леко вече да се подувам...крака,  ръце,  лице. Вие как сте?

# 428
  • Сливен
Руми и на мен от миналата седмица започнаха са ми се надуват пръстите на ръцете и глезените на краката особено като  се беше стоплило.

# 429
Мисля,че НОИ поема плащанията.
И аз си мисля,че трябва да се трупа,но счетоводителката твърди,че не се..

Със сигурност трябва да се трупа. Независимо дали сте на четири часа, пет, шест или осем. Единствено ако сте на граждански договор може да има някви неща там(не съм запозната), но ако сте на трудов ви се полагат по 20 дена на година. Следователно ако се върнете след пълна втора година ще имате точно 40 дена. Които повечето работодатели пускат веднага когато детето го приемат в ясла, за да може да сте вкъщи през този период на промяна. Занимавам се с това от седем години и много майки са минали през това време. Такъв е закона.

# 430
Благодаря ти за изчерпателното обеснение.Проблемът е дали съгласно Закона за държавния служител се трупат.Аз не намерих текст,който да казва ,че не се трупат.А и щом съм си на трудов договор,така или иначе трябва да Кодексът на труда да важи и за мен,не само З-н за държавния служител newsm78

# 431
Момичета ,как се справяте с болките в гърба ?

# 432
С първата бременност заради тях излязох в болничен. Вероятно ми е бил неудобен столът на работа, защото сега нямам болки в гърба, освен ако не се натоваря по определен начин.

# 433
С нещо маза ли се тогава ?

# 434
Здравейте, момичета Simple Smile
Записвам се да следя темата, тъй като очаквам девойка на 22 юли.
Имам въпрос относно изборът на педиатър за новороденото - кога се очаква да се случи? Някоя от миналите по този път може ли да сподели какви са й били критериите за избор и да препоръча лекар? До колко е важно да си избереш някой педиатър наблизо?
Аз също съм от майките в Младост,  София, така че ако има препоръки от района, би било чудесно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт